Ucuzacik.com

nezihdarcin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bilmiyorumki, çok samimi bir sayfaymış gibi gelmedi bana ... yani kötüde düşünmek istemiyorum ama iyide düşünemediğim için buraya açtım. Bakalım sizler inceleyerek ne düşüneceksiniz?
ilk etapta çok cazip ve avantajli fiyatlar çıkıyor insanın karşınısa ama nereye kadar? Beni ürküten ise sitenin ürünler için vermiş olduğu banner reklamlar. Fiyat bu kadar değişken iken başka sitelere şu ürün falanYTL, bu ürün filanYTL , çabuk alan kazanıyor tarzında flash bannerler verebiiyorlar ve anladığım kadarı ile ne ordaki fiyatların kolay kolay değişmesi söz konuusu ne de diğer sitelerdeki reklamlarının.

Sanki ucuz TV kanallarının hemen hemen hepsinde çıkan ve hepsi birbiriyle bir örnek bayan sunucuların telefonla satış reklamları vardır ya... Ürünü anlatırken ağızlarının suyu yerlere kadar aktığı ve ağızlarınında hep açık bir şekilde monitöre baktığı tele pazarlamalar. Genelde bir gaz ile tüm ortayaş insanlar önce o reklamlara inanırlar sonrada sahiplenirler ama spariş verdikten sonra uykudan uyanmaya başlarlar nedense..
Sipariş versen bile ürün gelene kadar içinden kuşkunun gitmediği, ürünü eline alsanda kullanana kadar tedirginliğinin bitmediği hatta kullansan bile onun içine sinmediği tarzda ürünleri sana ikna yolu ile pazarlayan oluşumlar gibi geldi bana.

Misal, iPhone'un (16GB) 99 YTL olduğunu söylüyor, bir çok internet sitelerinde de o şekilde duyuruyor ama tekliflerin bitmesine sadece 12 saat kaldı gibi bir durumla siizi yüz yüze bırakıyor...

Acaba ben o ürüne 2000 YTL veriyorum desem hemen verecek mi? yoksa 2020YTL veren var diyecek mi? yada 99 YTL olan teklif bannerlarını reklam verdiği diğer sitelerden kaç saniye içinde geri çekecek?

işte durum böyle karar ve yorum siizin.

l - UcuzAçık.com - l

dduygusal

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ben şımdı baktım ama siteyi nedense samimi bulmadım enazından teklifsiz hemen al seçenegi olması gerekirdi

respector

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Altivi benzeri "hap yap para kap" mantığında bir üçkağıt sitesi. uzak durmakda şiddetle fayda var.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
evet bu tür açık arttırma siteleri genelde üç kağıt üzerine iş yapar 3 kuruş fazla verin sağlam iş yapın derim ;) zaten GG tekel durumda şu anda bu saatten sonra açılan açık arttırma sitelerinin nerdeyse hiç şansı yok

nezihdarcin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Üç kağıt mı yaparlar ? yoksa 5 kağıt mı yaparlar bilemem... Sistemden alış verişte yapmadığım için bu konuda onlar hakkında fiikir yapmak çok doğru olmaz ancak hani ilk görüşte insanın içinde oluışan bir intibah vardır ya işte o oluışan, içimde uyanan ilk duygular nedense kendisine sıkı sıkıya güven duymamı sağlayamadı (: ehuehu (: Bell iki aynı güven sizdede oluşmamışki şimdiye kadar herkes hem fikir olmuş.

izmirli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Altivi benzeri "hap yap para kap" mantığında bir üçkağıt sitesi. uzak durmakda şiddetle fayda var.
Altivi'nin yeri yurdu muhatabı belliydi hiç olmazsa... ucuzacik için söylenenlere bir bakın. İnsanlarımız adresi telefonu belli olmayan yerlere kredi kartı bilgilerini nasıl veriyorlar hayret yani. :surprised:

ucuzacik diye yurt dışından yönetilen bir site var.
ucuzacik denen yeri Ruslar çalıştırıyor ve kredi kartı ile ödemeleri alıyorlar. :sweatdrop:

Adres Slovakya. Ama sahibi Dimitri Antonov diye biri Amerikada New York’ta yaşıyormuş. :wacko:
http://www.linkedin.com/pub/dir/dimitri/antonov

http://www.ucuzacik.com/contact_us.html

Yakında topladıkları kredi kartı numaralarıyla kayıplara karışırlar. Zaten kim oldukları nerede oldukları belli değil.

Şirket adresi olarak gösterilen Slovakyadaki adresin de sahte olması ihtimali çok büyük. NAO Corporation diye bir firma gerçek değil. İnternette hiç bir kayıtları yok. Telefon numarası yok. :wacko:

ucuzacik.com adresinin sahibi Londra’da ucuzacik ltd diye bir firma görünüyor. ucuzacik.com adresini sadece bir yıllık satın almışlar. Hiçbir firma bu kadar yatırım yaptığı web sitesinin ismini bir yıllık satın almaz. İngilteredeki telefon numarası da uydurma. :wacko:

Domain Name: UCUZACIK.COM
Created on: 09-Sep-08
Expires on: 09-Sep-09

Last Updated on: 25-Dec-08
Ltd, Ucuzacik webmaster@ucuzacik.com
E78 Street
London, London N3 3JN
United Kingdom
555144144

altivi doğru düzgün bir firmaydı ve yıllarca onbinlerce ürün sattı. Bazı çalışanları sahtekarlık yaptığı için sorun oldu.
ucuzacik kredi kartlarından para çekmeye başlayınca bir daha izlerini kimse bulamaz. Şimdi de yoklar zaten. Ulaşabilirseniz ulaşın. :surprised:

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
sağlam ayakkabıya hiç benzemiyor..

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
PS3konsol max 49 tl demiş:D

Sır bu koonsol için 50 tl limitli bi kredi kartı alacaksın:D

Ya tutarsa diyeceksin vereceksin siparişi.D

tabiki şaka...Bu nedir böyle yaa ilginç valla korkutucu hatta..

dctor

Asistan
Reaksiyon puanı
2
sakın arkadaslar bu site acık acık dolandırıcı guvenli olarak bidiğimiz sitelerdende aldığımızda da sorun yasıyoruz burdan urun alınmaz

izmirli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ooo iş büyüdü. Şimdi sırada otomobil var.

Merak ederim acaba 35 bin liralık otomobili kazanan vatandaş arabayı Slovakyadan mı, İngiltereden mi, yoksa Amerikadan mı teslim alacak? :) Ya da alabilecek mi?

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
900 milyona honda civic var :mrgreen:
honda2.jpg

tetrapanazomi

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Kumar sitesi.
Her verilecek teklif için katılım payı talep ediyorlar. (kaç para olduğunu bilmiyorum)
buna karşılık 4 haneli bir şans sayısı belirliyorsunuz. Misal 89.92 gibi. Bunun sonuna TL getirip sanki teklif veriyormuşsunuz gibi yapılmış. Ondan sonra kendilerine göre o ürün için yeterli sayıda teklif geldiyse(*) sizin verdiğiniz teklifin aynısından başkası tarafından verilmemişse, bir de belirttikleri maksimum fiyatı aşmayacak şekilde en yüksek teklif olması gerekiyormuş -ama ne demek istediklerini pek anlayamadım- o zaman siz kazanıyormuşsunuz. böylece verdiğiniz teklif fiyatına satın alabiliyorsunuz ürünü. Teslim ederler mi etmezler mi bilmem ama bütün kuralları kendilerine sınırsız karar serbestliği sağlayacak şekilde koymuşlar. Zaten para vererek katıldığın ve şansızn varsa kazandığın, yoksa kaybettiğin bir sistem olduğu için tam anlamıyla kumar sitesi. Uzak durulması şiddetle tavsiye edilir.

(*) yani adamalar 99.00 tl i-phone diyorlar. herkes teklif vermeye başlıyor. Her teklif için katılım payı alıyorlar. Diyelim ki 5 TL. 500 kişi teklif veriyor. 5 TL x 500 kişi = 2.500 TL. Ondan sonra değil 99 TL'na değil bedava verse zaten dünya kadar para kazanmış oluyor. Veya 500 kişi - 1.000 kişi katılıyor, paraları toplayıp yeterli katılım olmadı deyip arttırmayı (kumarı) istedikleri kadar devam ettirebiliyorlar. Amaç mümkün olduğu kadar çok para kazanmak. Katılanların da hiç bir itiraz hakkı bulunmuyor.

Neticede gerekli yerlere şikayet edilmiştir. Bundan sonrası resmi makamlara kalmış.

cambaz_4387

Asistan
Reaksiyon puanı
0
o zaman işleyiş altiviyle hemen hemen aynı ki resmen kumar.

maxtreme

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Bratislavya :S Her türlü pis işlerin yapıldığı bir yer...
Geçerli güvenlik sertifikası olmayan sitelerden alışveriş yapmayın derim.

namussuznamuslu

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
İşte acıklı ucuzacik hikayem.
Arkadaşlar ben bir kaç ay önce ucuzacik.com isimli siteyi bir reklamda gördüm ve üye oldum. Ve hatta ortaklık programına da katılarak 1 ayda o siteye tam 800 üye kazandırdım. Karşılığında bana %1 komisyon vereceklerdi. (800*0,01 = 8 $) Neyse bu arada siteden usb bellek kazandım ve yolladılar. Bu arada kredi kartımla (tabiki sanal olanı ) siteye para yükleyerek bir ihaleye katıldım ve kazanabilecek pozisyonda ihalenin kapanacağı saatleri başladım beklemeye. Neyse bu arada bir arkadaşım da o parasız katılan ihalelerden başka bir ürün kazandı onu da bana rica etti kredi kartımla parasını ödedim. Bu sitenin sahipleri kimse sanki garezi varmış gibi hem arkadaşımın kazandığı ürünü ve hesabını iptal ettiler hem de bana bir mail yollamışlar ben sitelerinin bilmem kaçıncı maddesini ihlal etmişim bu yüzden benim de hesabımı artı ortaklık programında biriken komisyonumu ve de siteye kredi kartımla yüklediğim 70 lira para uçtu gitti. üstüne üstlük sanki kendileri paramın üstüne yatmamış gibi şöyle bir ifade yazmışlar "Sizin hakkınızda resmi makamlara bilgi verdik."
ben merak ediyorum hangi resmi makam benim hakkımda bilgi istemiş acaba. çok komik ya madem korkutmak istiyorsunuz adam gibi bir şey yazın.
Ben de cevap yazdım heee iyi ki bilgi vemişiniz :) paramın üstüne nasıl yattığınızın mı bilgisi verdiniz diye :)

arkadaşım da yazdı bir şeyler cevap falan gelmedi. :)

işte acıklı ucuzacik.com hikayem budur arkadaşlar.

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
namussuznamuslu
bu adamları mahkemeye vermeyi düşünüyormusun
düşünüyorsan muhattab olarak alabileceğin birileri varmı
bu konuda araştırma yaptın mı hiç.
eğer senin hakkında resmi makamlara gerçekten bilgi vermişlerse işin kolay muhattabı otomatik olarak bulursun :)
ama sahtekar insan kendi kendine teslim olmayacağı için başka bir alternatif düşünüyormusun?
bu olayın dolandırıcıların yanına kar kalmasını istemiyorum başka madurlar da vardır mutlaka.

tetrapanazomi

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Kıymetli arkadaşım namussuznamuslu,
İnternet üzerinden kumar oynattıkları için bilişim suçları kapsamında şikayette bulundum ben. Senin durumun farklı. Yapabileceğin ancak Cumhuriyet Savcılığı'na başvurup suç duyurusunda bulunmak ve ayrıca bir avukat yardımıyla ceza davası açmandır. Fakat ceza davası için avukatın isteyeceği para kaybettiğinden çok daha fazla olacağı için astarı yüzünü geçer. Herhangi bir Cumhuriyet Savcılığı'na suça ilişkin delillerle birlikte sözlü olarak başvurman yeterli.
Geçmiş olsun.

Rapchy

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
119
PS3konsol max 49 tl demiş:D

Sır bu koonsol için 50 tl limitli bi kredi kartı alacaksın:D

Ya tutarsa diyeceksin vereceksin siparişi.D

tabiki şaka...Bu nedir böyle yaa ilginç valla korkutucu hatta..
Mantıklı :D

ahtaryus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
bi ara altivi diye bir site vardı bunun gibi, kapatıldı. o site bile bundan daha samimiydi.

izmirli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Kumar sitesi.
Her verilecek teklif için katılım payı talep ediyorlar. (kaç para olduğunu bilmiyorum)
buna karşılık 4 haneli bir şans sayısı belirliyorsunuz. Misal 89.92 gibi. Bunun sonuna TL getirip sanki teklif veriyormuşsunuz gibi yapılmış.
..... Zaten para vererek katıldığın ve şansızn varsa kazandığın, yoksa kaybettiğin bir sistem olduğu için tam anlamıyla kumar sitesi. Uzak durulması şiddetle tavsiye edilir
....... Veya 500 kişi - 1.000 kişi katılıyor, paraları toplayıp yeterli katılım olmadı deyip arttırmayı (kumarı) istedikleri kadar devam ettirebiliyorlar. Amaç mümkün olduğu kadar çok para kazanmak. Katılanların da hiç bir itiraz hakkı bulunmuyor.
...... Neticede gerekli yerlere şikayet edilmiştir. Bundan sonrası resmi makamlara kalmış.
Birçok yanlış iddia var burada. Kapalı zarf usulü ihaleye katılanlar bilir. İhaleye katılmak için şartnameyi "satın alırsınız". İhaleyi düzenleyen bu 5 sayfalık fotokopi şartnameyi size 200-300 lira gibi bir rakama "satar". "Katılım bedeli!".

Diğer rakiplerin ne teklif verdiğini bilmeden, göze aldığınız bir bedeli teklif edersiniz. Belki de en yakın rakibinizin yarı fiyatını teklif etmişsinizdir. Aslında 2 katı eksi 1 Lira teklif etseniz de ihaleyi kazanabilirdiniz. Kumar! değil tabii ki bu bir Tahmin! "4 haneli bir şans sayısı belirliyorsunuz. Misal 89.92" Yanlış! Neden 6 haneli bir şans sayısı belirleyenler kazanamıyor? Madem tam kumar, o zaman zar atın. Bir kere bile kazanamazsınız. Demek ki bu tam kumar değil, yarım kumar da değil. Strateji, ve tahmin, ve tabii ki bir miktar da şans. Bütün kapalı zarf usulu teklif verilen ihalelerde şans faktörü vardır. 1 Lira farkla ihaleyi kazanmak veya kaybetmek mümkündür. Bu kumar değildir. Merak eden ihale kanununu açar okur.

"arttırmayı (kumarı) istedikleri kadar devam ettirebiliyorlar" Bu tür ihalenin nasıl çalıştığı, kuralları açıkça yazılmış. Hangi koşullar sağlandığında ihalenin sonlacağı ve kimin kazanacağı da belli. İhale koşullarını okuyan anlar.

"Amaç mümkün olduğu kadar çok para kazanmak." Ticari işletmelerin amacı genelde para kazanmaktır. Bu ihaleye katılanların da amacı 1000 Liraya sıfır araba sahibi olmak :D

"Katılanların da hiç bir itiraz hakkı bulunmuyor." İtiraz edilebilecek bir adet email adresi var :wassat: Telefon numarası, Türkiye adresi, kayıtlı bir resmi şirket, anlaşmazlıklarda hangi mahkemelere başvurulacağı muamma...

Sanırım devletin yapabileceği tek şey bu siteye erişimi eklemek. Gerçekte var olmayan yabancı adresli bir işyeri, yurt dışından, TC vatandaşlarının kredi kartlarını topluyor, herşey düzmece... Hediyeler Teknosa'dan gönderiliyormuş . Teknosaya yurt dışından sipariş verip ürünü istediğiniz kişiye göndertmeniz mümkün mü? Hediye kazananların ismi, adresi, resmi hiçbirşey belli değil. Oldukça çetrefilli bir durum.

Bence buradaki sorun bu sitenin sahibinin sahte olması. Yurt dışından kanunsuz bir şekilde Türkiyede ticari faaliyette bulunması. Hiçbir yere vergi vermemesi. İhalede satılan ürünleri sahiplerine iletip iletmedikleri vs.. Bu sefer ihale konusu araba sahibine teslim edilmezse o zaman birileri mahkemeye başvurur derim.

izmirli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
bi ara altivi diye bir site vardı bunun gibi, kapatıldı. o site bile bundan daha samimiydi.
Altivinin çalışanları ihalelere "içeriden müdahale" edip lüks arabaları arkadaşlarına kazandırdıkları için "vasıflı dolandırıcılık" suçu nedeniyle sitenin kapatılmasına yol açmışlar. Bu tür kapalı zarf ihaleler kanunsuz değil. İhalenin kuralları belli. Eğer sistem doğru işletilirse, herhangi bir belediye ihalesinden daha adaletli bir ihale. Sonuçta kazananı bilgisayar belirliyor, belediye başkanının gönlü değil. ;)

izmirli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ismi sakıncalı bence

Evet ortada ucuz açık artırma gibi birşey yok. Ortada açık olan tek şey var: tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş. 1000 Liraya sıfır araba sattığını iddia eden bir ihale, ve aslında 30-40 bin Liralık bir otomobili 1000 Liraya almaya çalışan uyanıklar var. Arkadaşını getirene bonus puan veriyorlar. Yeni hesap açana bonus puan veriyorlar. Eminim bir sürü üyesi kendi kendini "arkadaş" olarak kaydedip, bir sürü bonus puan toplayıp "sahtekarlık" ta yapıyordur. :wacko: Site sahibi bu sahtekarları farkedip üyeliklerini ve kazandıkları puanları vs iptal edince de bu "uyanık sahtekar üyeler" horozlanıp "haklarını" savunmaya kalkarlar. :D

İşin basit tanımı şöyle: ucuza satılan malların indirimi, ihaleye katılanların verdiği katılım ücretleriyle ödeniyor. Tabii ki ihaleyi düzenleyenler de bu işi hayrına yapmıyor.

malcolm58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şimdi size diyorum ki, bana "00,00 ile 40,00 arasından bir sayı söyleyin" diyorum. sizde teker teker gizlice bana söylüyorsunuz. Sonra diyorum ki bu söylenen sayılardan benzersiz olan ve en yüksek olana hediye vereceğim. (tabi burda kafadan 35,00 yukarısını herkes seçebileceği için komple yanıyorlar bu yüzden benzersiz ve en yüksek olanı düşükte çıkabiliyor yüksekte bilemiyoruz) ve işin en can alıcı yanı şurası; söylediğiniz sayının benzeri çıkarsa yanarsın. ama ziyanı yok bir daha tahminde bulunabilirsin ama hesabından +1 YTL keseriz. diyorum. Uzun lafın kısası. buradaki dikkate alınacak parasal değer en sondaki 1YTL'dir. Bu uyanık adamlar. aslında yukarıdaki kumar aracı olan sayıların-değerlerin- (00,40-00,00 gibi) sonuna para değeri koyarak(ytl) milleti kandırmaktadırlar. Bu sitedenin mantığı TAMAMEN KUMAR MANTIĞINA dayanır. Hiç bulaşmayın. o düşük gibi görünen değerler para değeri değildir.

Anlayacağınız bu site kesinlikle ve kesinikle açık artırım sitesi değildir. KUMAR SİTESİDİR.

Sitede kredi kartıyla kupon alma durumu var.
Düşünün. örneğin 4 gb flash diske 1 tl teklif vermiş ve max da 4 Tl diyor yani sen 01.00 ile 04.00 arasından benzersiz ve en yüksek sayıyı TAHMİN edeceksin edemeyince hesabındaki Tl'lerin kökünü kazıyana kadar tahminde bulunacaksın. örneğin 20 tl'yi gözden çıkaracaksın. Bir de her ürünün saati ve teklif sayısı var yani saat ve teklif sayısı dolmadan ihale kapanmıyor.
örneğin 300 teklifin olduğunu varsayalım. ve 300 tane de 20 tl'yi gözden çıkaranların olduğunu. 300 x 20= 6000 - 4(kendi fiyatı !!!!!) yani görünen değerler ile tokatlanan değer arasında uçurum var. Aman dikkatli olun uzak durun bu siteden

""Strateji, ve tahmin, ve tabii ki bir miktar da şans."" Profesyonel kumarların hepsinde bu faktör bulunur. Ama siteyi inceleyen HER AKILLI TÜRK klavuza gerek kalmadan bu sitenin KUMAR SİTESİ OLDUĞUNU HAYDİ HAYDİ ANLAR.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Şikayer edelim microsoft ve google ilgilenir.