Ucuz Ürün iddiası ile dolandırıcılık yapan sitelerin listesi

Bu konuyu okuyanlar

windowslive

Öğrenci
Katılım
3 Ocak 2008
Mesajlar
51
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
FireTrust Güvenlik şirketi blogunda bir çok ikinci el ürün alışveriş sitelerinde reklamlarına rastladığımız büyük bir çoğunluğu Çin’den olan, sahtekarlık yaparak insanları dolandıran binlerce sitenin bir listesi oluşturulmuş. Bu listedeki sitelerin %99′u Ürünleri doğrudan Fabrika’dan ucuza mal ettiklerini öne sürerek insanları ucuz ürün satma yalanıyla dolandırıyorlar
 

tertunc

Dekan
Emektar
Katılım
18 Ağustos 2007
Mesajlar
7,204
Reaksiyon puanı
21
Puanları
38

Tam Haber : FireTrust Güvenlik şirketi blogunda bir çok ikinci el ürün alışveriş sitelerinde reklamlarına rastladığımız büyük bir çoğunluğu Çin’den olan, sahtekarlık yaparak insanları dolandıran binlerce sitenin bir listesi oluşturulmuş. Bu listedeki sitelerin %99′u Ürünleri doğrudan Fabrika’dan ucuza mal ettiklerini öne sürerek insanları ucuz ürün satma yalanıyla dolandırıyorlar.
Bu sitelerden birine geçtiğimiz aylarda Kijiji’de rastladım. Bir kaç günlük araştırmamın üzerinden anladımki yaptıkları ve söyledikleri tamamen düzmece. Sizi önce MSN’de güzel bir Asyalı bayan fotoğrafı ile karşılıyorlar. İnandırıcı olmak için MSN yoluyla ellerindeki bazı kopya Kargo ve Ödeme belgelerini gönderiyorlar. Size kurdukları cümle yok, hepsi hazır kayıtlı soruya özel hazırlanmış cevaplar. Bir süre sonra bir Bot ile görüştügünüzü zannediyorsunuz. Sitelerin zaten çoğu aynı alt yapıyı kullandıklarını gösteriyor. Kargo servislerinin logoları ve MSN Adrseleri kolayca görülebilir bir şekilde yer alıyor.
Tabii Dolandırıcı bir site olduğunu anlamanın basit yolları da var. Önce Kendilerine yanlarında varsa istediğiniz bir ürünün paketiyle fotoğrafını çekip yollamalarını söyleyin. Veya Kameralı görüşme başlatmayı teklif edin. Yalan söylüyorlarsa bu ikisini de yapmayacaklardır. Sitelerinin Pagerank ve Alexa değerlerini de herzaman olmasada dikkate almak gerekir.
DMOZ’da sitelerin güvenliklerini doğrulayan siteler mevcut. Bunlar içinde araştırma yaparak Dijital imzalarının olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. SiteAdvisor da bu kategori’de kullanıcıların paylaştığı deneyimleri içeriyor.
Sitelerin bir kopyası da aşağıda var. Konuyla ilgili deneyimleriniz varsa lütfen bizimle paylaşmayı unutmayın.


Linkler : Foruma sığmadı için download olarak verilmiştir.

http://rapidshare.com/files/81288591/sdn.txt
 
Üst