Uçuşturulamayan Üyeler

elektr10

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Forumdan uzaklaştırılan üyelerin 1-2 dakika içinde yeni üyelik almasına birçok kez tanık olduk, olmaya da devam ediyoruz.Bizimle dalga geçer gibi her aldığı üyelikte aynı saçmalıkları yaparak 1 gün olmadan uzaklaştırılıyor.
Okuduklarıma göre ip banlama yöntemi mi ne varmış, bu şekilde uzaklaştırılan üyeler tekrar giriş yapamıyorlarmış.Bazı yerlerde bu 'sorun'la karşılaşan üyelerin çözüm için çırpındıklarına, ancak başarısız olduklarına tanık oldum.
Böyle bir şey mümkünse...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Elektr10cum, IP adreslerinin Türkiye'de neredeyse tamamı dinamik kullanılıyor. Yani IP adresini de banlasak, santralden aldığı host adını da banlasak, modemini kapatıp 5 saniye sonra yeniden açtığında IP adresi değişeceği için onu tanıyamayız..

Yani forumun henüz giren kişilerin TC kimlik numarasını tespit etme özelliği olmadığı için bıkmadan usanmadan onlara derslerini vereceğiz..

elektr10

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Elmacik dedi ki:
IP adreslerinin Türkiye'de neredeyse tamamı dinamik kullanılıyor. Yani IP adresini de banlasak, ...
Bunu bildiğim için "ip adresini mi ne banlıyorlarmış dedim", kesin konuşmadım.Aklımda öyle kalmış mesela internette dolaşırken kullandığımız IP dışında bir de bilgisayarın kendi IP'si var ya onun gibi aynı isimde, farklı işlevde olabileceğini düşündüm.Neyse ismi IP olmaz JP olur KP olur o önemli değil.Önemli olan böyle bir yöntemin var olması.Yoksa tekrar giriş yapabilmek için gördüğüm kişiler neden giremesin ki?

Gerçekten böyle bir yöntem yoksa da Allah sabır versin.Hem size hem bize :P

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Gerçekten IP numaralarını da yasaklasak, hatta IP adresi dinamik değilse bile (yani sabit bir IP ise bile) yasakladığımız zaman bir proxy (ara sunucu) yardımıyla başka ülkeden veya şehirden giriyormuş gibi göstererek yine rahatlıkla girebilirler foruma.

Burada asıl mesele nasıl yasaklandığı değil, kimin önce yılacağı.

megaman

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bunun önüne geçmenin basit bir yolu var ama SDN' ye zarar verir. Üyelik kapatılabilir ve kolayca üyelik alınamaz bu sayede. Ama ben bu tip şeylere karşıyım. Bu potansiyelin önü kesilmiş olur.

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
Uçuşan bir üye neden geri dönmek ister ki zaten? Ben şahsen bir gün kanatlanıp uçarsam geri gelmem yüzüm olmaz valla.

megaman

Doçent
Reaksiyon puanı
0
emelden dedi ki:
Uçuşan bir üye neden geri dönmek ister ki zaten? Ben şahsen bir gün kanaklanıp uçarsam geri gelmem yüzüm olmaz valla.

elektr10 un bahsettiği öyle bir durum değil emelden. Hani derler ya iki yüzlü diye, bunların birçok yüzü var :D

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
megaman dedi ki:
emelden dedi ki:
Uçuşan bir üye neden geri dönmek ister ki zaten? Ben şahsen bir gün kanatlanıp uçarsam geri gelmem yüzüm olmaz valla.
elektr10 un bahsettiği öyle bir durum değil emelden. Hani derler ya iki yüzlü diye, bunların birçok yüzü var :D

Anladım farkı bir kullanıcı adıyla geliyorlar ama ben falancayım diyor kimi. :D Yinede dönmem işte. :D

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
reklam dalgaları yani dün daha önce banlanmış bir üye geldi sitesinin reklamını yapıyodu tekrar banlandı sonra tekrar üyelik aldı galiba oda banlandı :D devamını bilmiyorum ben uyudum en son :D

elektr10

Profesör
Reaksiyon puanı
3
bdco dedi ki:
reklam dalgaları yani dün daha önce banlanmış bir üye geldi sitesinin reklamını yapıyodu tekrar banlandı sonra tekrar üyelik aldı galiba oda banlandı :D devamını bilmiyorum ben uyudum en son :D
Sen çok geridesin :D

megaman

Doçent
Reaksiyon puanı
0
bdco dedi ki:

bdco hala da devam ediyor. en son pes7 verdi ama şutlandı yine :D

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
hahaha :D :D ne yaparsınız ben dersaneye gittim geldim uyudum uyandım derken neler olmuş :D en güzeli sitesini hackleyelim :D

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
elektr10, megaman, bdco sanki bugün uçurcaklar sizi içime doğdu. özellikle elektr10 bunca laf ettin sakın geri gelme. :D

elektr10

Profesör
Reaksiyon puanı
3
emelden dedi ki:
elektr10, megaman, bdco sanki bugün uçurcaklar sizi içime doğdu. özellikle elektr10 bunca laf ettin sakın geri gelme. :D

Öyle bir durumda düşüncemin şu şekilde olacağından emin olabilirsin

emelden dedi ki:
Ben şahsen bir gün kanatlanıp uçarsam geri gelmem yüzüm olmaz valla.

megaman

Doçent
Reaksiyon puanı
0
elektr10 dedi ki:
emelden dedi ki:

Öyle bir durumda düşüncemin şu şekilde olacağından emin olabilirsin

emelden dedi ki:
Ben şahsen bir gün kanatlanıp uçarsam geri gelmem yüzüm olmaz valla.

SDN' dekiler uçurmayacaklar canım, yüzü çok çok olan arkadaşları kastetti emelden...

Buyursunlar valla... (&)

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Hep destek, Tam destek! elektr10'nun bu tavsiyesi hayata geçerse Tam süper olur ;) IP ban olayını IRC serverlar gibi ayarlasanız azda olsa işe yarayabilir. Yani 1-2 günlük log olsun daha sonra liste temizlensin

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
yada bizede ban yetkisi versinler herkes birbirini banlasın :D

iol99

Profesör
Reaksiyon puanı
6
O senin dediğin oyun bcdo. Forum oyunları bölümüne alalım seni :^)

patrick

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
19
kıs kıs güldüm yahu :D elektr10'un sorularına karşılık elmacik'in vermiş olduğu cevaplar, konudan haberdar olmayan üyecikleri uyandırmış olsa gerek (:

elektr10

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Beni sadece pcmaster anladı:
PcMaSTeR dedi ki:
IP ban olayını IRC serverlar gibi ayarlasanız azda olsa işe yarayabilir. Yani 1-2 günlük log olsun daha sonra liste temizlensin

O zaman köşe kapmacaya kaldığımız yerden devam edebiliriz.