Ücretsiz web hosting ve domain rehberi

Çok Asi

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Ücretsiz hosting dünyası 2000 li yılların başında ülkemizde freeservers.com ile başladı bir diğer adı mysite.com. Bu ücretsiz web sitesi hizmeti ile en çok kullanılan siteniz.8m.com adresi ile tanıştık. O zamanlar herkese bedava 2 mb alan veriyordu. Web sitesi açmak o zamanlar herkesin harcı değildi. Dünyada çok popüler olan geocities.com‘da aynı zamanda ülkemizde hızla kullanılmaya başlamıştı. Geocities.com’un verdiği 15 mb alan bir devrim olmuştu. O zamanın en büyük internet kuruluşu olan yahoo.com’unda dikkatinden kaçmayınca hemen bu siteyi satın alıp kendi bünyesine kattı. Ülkemizde de bu tür hizmetleri mynet.com başlattı. siteniz.sitemynet.com adında 10 mb alan vererek çok büyük ses getirmişti. Çok düşük olan internet kullanıcı sayımız ve Türkçe içerikli web siteleri bu 3 ücretsiz hizmetle hızla yayılmaya başladı. Bu rağbetin hızla arması ile popüper alt alan adları hızla tükendi tabi bazende bize çok uzun geliyordu bu alan adları. Bu sorunada çare yonlendir.com ile gelmişti. Bünyesinde bir çok kısa alan adını bulunduran bu hizmet ile dilediğimiz isimde web site adresini alabiliyorduk.

Tabi bu tür sitelerin başarısı piyasada birçok ücretsiz site hizmeti veren yerlerin peydahlanmasına neden oldu. Hepsi açılıyor ve kendini duyurabilmek için çok büyük dosya alanları vaat ediyor. Alt yapıları yetersiz olduğu içinde birkaç ay içinde kapanıyordu. Bunların arasıda en başarılılarından birisi 2005 yılında hizmete freewebdot.com olmuştu. 5000 mb alan ve 50 gb aylık trafik vermişti. Kendi domaininiz ile bu hizmeti kullanabiliyordunuz. Türkiye’de birçok kullanıcının tercihi olmuş ve bu hizmetten en çok yararlanan kullanıcılar Türkiye’den olmuştu. Tabi bu sitede 1 yıl bu hizmeti bedava vermiş ama bir sabah sitelerini açanların hizmetlerinin durdurulduğunu görünce şok olmuşlardı. Hizmet paralı olmuş ve dosyalarına ulaşmak isteyenlerin para ödemesi isteniyordu. Bu sitenin yaptığı iş çok kişinin canını sıkınca bu tür iş yapan yerler biraz kenara çekilmek zorunda kaldılar. Çünkü son olayla bu tür sitelere güven iyice düşmüştü. Kullanıcılar artık bu hizmeti alıcaklarsa eski firmalara tahammül etmek zorunda kaldılar.

Ama bu sitelerin aralarından çok başarılılarıda çıktı. Bunları sıralayacak olursak;

En sağlam ücretsiz Web hostingler
  • www.freeservers.com 1995 yılından beri hizmet vermekte. 50 mb alan 1 gb aylık trafik veriyor ve sitenizde kendi reklamlarını yayınlıyor. 8m.com, 8k.com vs. gibi 2 harfli domainlerinde bulunduğu 16 değişik ücretsiz domain sunuyor. Ayrıca kendi domaininizide ekleyebiliyorsunuz. FTP, Php ve Asp desteği yok.
  • www.sitemynet.com 10 mb alan veriyor. Sitenizde küçük pop-up reklamlar yayınlıyor. Dilerseniz üzerine tıklayarak reklam gizlenebiliyor. uyeadiniz.sitemynet.com şeklinde alan adı veriyor. Kendi tasarımlarınızı yükleyebilirsiniz. FTP, Php ve Asp desteği yok.
  • www.googlepages.com 300 mb alan 1 gb aylık trafik veriyor. Ama trafik konusunda esnek davranabiliyor. Reklamsız. Tek üyelikle 3 adet site açabiliyorsunuz. Site adresinizi siteniz.googlepages.com olarak kullanabilirsiniz. Hazır site şablonlarını kullanabilir veya html editörü ile kendi sayfalarınız yapabilirsiniz. Türkçe dil desteği mevcuttur.
  • www.freewebtown.com 1997 yılından beri hizmet vermekte. 1000 mb alan 2 gb aylık trafik veriyor. Benimde 2003 yılında açtığım sitem hala yayında olduğunu 2008 sonlarında fark ettim. Şimdide depo olarak kullanıyorum. www.freewebtown.com/isminiz şeklinde adres vermekte. İngilizce. Ftp ve Php desteği var. Reklamsız.
  • www.somee.com 2003 yılından beri hizmet vermekte. 150 mb alan 5 gb aylık trafik veriyor. Ftp, Asp, Ms Acces desteği var. siteniz.somee.com şeklinde isim veriyor. En üstte textlink olarak reklam yayınlıyor. İngilizce.
  • www.websamba.com 2004 yılından beri hizmet veriyor. 30 mb alan sınırsız trafik veriyor. Ftp, Asp desteği var. www.websamba.com/siteniz şelinde isim veriyor. Reklamsız. İngilizce
  • www.000webhost.com 2006 yılından beri hizmet veriyor. 1,5 gb alan 100 gb trafik veriyor. Ftp, Php, Mysql, Cpanel desteği veriyor. Sloganında birçok paralı hostingden daha iyi yazıyor. Site çalışma kaliteside ücretsiz olmasına rağmen oldukça iyi. Kendi serverlerinden hizmet veriyorlar. ticket ile destekte mevcut. Reklamsız. İngilizce. Wordpress ve forum kurulabilir. Kendi alan adınızı ekleyebiliyorsunuz.
Yukarıda saydıklarım uzun yıllardır hizmet veren ve şuana kadar yayına başladıktan bu yana hiç hizmetlerini aksatmayan web siteleridir. Benim tercihim 000webhost.com. Gerçekten çok başarılı.
Tabi bu hizmetleri alınca birde kendinize özel ücretsiz alan adı ihtiyacınızda olucaktır. Aşağıda da en başarılı ücretsiz alan adı verenlerden birisini seçebilirsiniz.
  • www.tr.tc : siteniz.com.tr.tc, siteniz.net.tr.tc şeklinde 33 farklı isim ile kendinize özel isimler oluşturabilirsiniz. Sitenizde kapatılabilir reklam yayınlıyor. Eskiden yonlendir.com olan hizmeti artık bu siteden işlemeye devam ediyor. Türkçe dil desteği var.
  • www.cjb.net : siteniz.cjb.net şeklinde alan adı veriyor. Ücretsiz alan adlarının en eski ve bilineni.
  • www.smartdots.com : net.tc, eu.tc şeklinde 17 farklı isimde ücretsiz alan adı veriyor.
Bu alan adı veren sitelerde yıllarca hizmet verip hizmetini aksatmayan ayrıca jenerik olarak en uygun isimleri sunan sitelerdir. Bir ara dot.tk vardı ama para tatlı olduğu için oda paralı sisteme geçti.

Alıntı: Çakma Blog

DorukC

Asistan
Reaksiyon puanı
1
http://byethost.com/ kullanmistim 2 sene kadar once ucretsiz paketini. Deneme amacli kullanilabilir diye dusunmekteyim. PHP,MySQL destegi de bulunmakta.

Beowulf

Profesör
Reaksiyon puanı
10
bu devirde bu işlerden gerçekten anlayan birisi için host hiçbir zaman sorun olmaz.

ama alan adı için bişi diyemem :)

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
timur27 adlı arkadaşım o türkçesine çevirdgin bi bot bu yüzden senide siliyorum ;)

VolqaN

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ücretsiz domain dağıtan bi şirket http://www.nic.ch/ gerçekten iyi iş yapıyor .ch ile .li dağıtıyor ve http://byethost.com'den host alarak gerçekten iyi bi iş yapabilirsiniz

Nic.ch sanırım verdiği domainlerden birkaç ay sonra para talep ediyor ve ödemediğiniz takdirde domaini alıyor sizden. Birkaç arkadaştan duydum bunu ve o açtıkları domainleri ellerinden aldılar. Boşa uğraşmayın bunlarla hepsi hikaye. Free işlerle vakit kaybetmeyin. Geçin paralıya rahat edin.Ama öğrenmek için veya proje denemeleriniz varsa free kullanabilirsiniz.

CebraiL STARK

Asistan
Reaksiyon puanı
1
proje için kullanacaklar warise localhost easyphp xamp vs. kullansınlar bence

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Nic.ch sanırım verdiği domainlerden birkaç ay sonra para talep ediyor ve ödemediğiniz takdirde domaini alıyor sizden. Birkaç arkadaştan duydum bunu ve o açtıkları domainleri ellerinden aldılar. Boşa uğraşmayın bunlarla hepsi hikaye. Free işlerle vakit kaybetmeyin. Geçin paralıya rahat edin.Ama öğrenmek için veya proje denemeleriniz varsa free kullanabilirsiniz.
nic.ch .li ve .ch domain almıştım 2 ay sonra para talep etti vermedim tabikide direk kapadılar domainleri :(

astute

Asistan
Reaksiyon puanı
5
döküman için ellerine sağlık. ama ben her zaman en iyi çözümün bir miktar para verip hosting ile halledilmesinden yanayım.en iyi hizmeti sunuyorum dese de bedava hostlar cortlayabilir günün birinde.

ErkanPur

Asistan
Reaksiyon puanı
3
bencede 000webhost.com çok iyi bedava hostlardan biri herkese tavsiye ederim başka bir yerden alan almanıza da gerek yok ben öle yaptım çünkü 2 adet mysql veritabanı kurabiliyorsunuz

Çok Asi

Asistan
Reaksiyon puanı
3
döküman için ellerine sağlık. ama ben her zaman en iyi çözümün bir miktar para verip hosting ile halledilmesinden yanayım.en iyi hizmeti sunuyorum dese de bedava hostlar cortlayabilir günün birinde.

Evet orası ayrı bir gerçek tabi. Ama öğrenciler için veya zevk için yapılan siteler için para vermekte zor olur onlar için bu hizmetler daha iyi sayılır.

engnturker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
FreeHost olarak byethost ---> Ayrıntılı bilgi
Domain olarak co.cc ---> Ayrıntılı bilgi

Projesi olanlar için tavsiye ederim... 2 senedir kullanıyorum, ne reklam var ne de bir para talebi.

Ancak profesyonel bir iş için hosting kullanılacaksa ihtiyacınıza göre ve uygun fiyatlı hostingler mevcut.

freekays

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
www.dot.tk geçenlerde dns servislerini kampanya olarak 1 senelik ücretsiz açtılar 10 günlüğüne galiba ben bi ikitane aldım byethost servisi olan thport.com dan hostumu aldım kullanıyorum normalde dot.tk ücretsiz domain veriyor ama yönlendirme olarak ..

domain için smartdots.com var yine yönlendirme net.tc uzantısı
tr.cx var mesela bitane daha vardı ama unuttum

yalnız thport.com 4 senedir kullanıyorum 300 mb host ftp mail myadmin subdomain adondomain fantastico vista cpanel ne ararsan var yani

muskafa

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
1
000webhost ücretisiz domain aldım fakat site ilk açılışında kendi reklamını yapıyor rekalmsız yazdığı halde

askci74

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hostinger var, sınırsız alanlı bedavahost.biz var limitsiz alanlı var bikaç tane.