Soru Uçak Teknolojisi vs İngilizce İktisat

wallenberg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
EA sıralamam 115 bin, TYT sıralamam ise 180 bin geliyor 2024 sıralamasına göre. Diğer forum sitelerinden de okuduğum kadarıyla İİBF fakültelerinin çoğu işsizlik kapısıymış. Bu yüzden 4 yıllık saçma bir bölüm okuyup vakit kaybedeceğime güzel 2 yıllık bölüm okuyup hemen iş hayatına atılmak daha mantıklı geliyor. Bu nedenle Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Uçak Teknolojisi bölümü çok kafama yattı fakat asıl kafamı kurcalayan şey Anadolu Üniversitesi İngilizce iktisat ya da işletme okumak. Çevremdekilerin çoğu eğer İngilizce iktisat ya da işletme okursan direk iş bulursun diyor. Benimde kafam karıştı. Sizlere sorayım dedim. Bilen arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim.

Ek olarak üniversiteyi Eskişehir'de okuyacağım.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
İnşaat mühendisliği en kolay iş bulabileceğin meslek. O kadar okumak istemiyorsan, çırak olarak başla bir usta'nın yanında. Duvar ustası her zaman aranan bir meslek bu ülkede. Kaportacı veya Tornacı da çok aranan mesleklerden.

İlgisi bile yok diyeceksin, senin seçimlerin de öyle.

Sefa Akbudak

Profesör
Yönetici
Reaksiyon puanı
605
Hocam her bölüm işsizlik kapısı. Bak ben patoloji teknikeriyim. Bizlerde kendi alanlarımızda aradık bulamadık.

Panda38

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Suanda uçak Teknolojisi bolumunde okuyorum Ucak sektorunde cok buyuk bir acik var is bulma olasiligin cok yuksek ben kapadokya üniversitesinde okuyorum 2. Sinifa gectim 1 sene boyunca staj yapacagim pegasusta
Okulun avantajlari sghm den yetkili bir okul modul sınavlarını kendi bunyesinde yapabiliyor staj ve iş acicisindanda cok guzel bir üniversite dediğim gibi cok rahat edersin bu bolumde suanda ve gelecekte

BatinY

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,492
Ben İngilizce İktisat bölümünden yeni mezun oldum sorun olursa yardımcı olurum. Şu anda 3 banka ile iletişimdeyim. Bankada Uzman Yardımcılığı en mantıklı seçenek gibi geldi bana, sabit bir yerde durmayayım sürekli gezeyim dersen de Müfettişlik yapabilirsin. Teftiş kurulunda olmak her zaman ayrıcalıklıdır. Tabii İngilizce okudum kesin alırlar gözüyle de bakma, İngilizceyi gerçekten iyi bildiğini kendin de fark edebilecek seviyede olman lazım örneğin YDS 80 üstü bir puan yapabilecek seviyedeysen kolaylıkla iş bulursun.

wallenberg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Suanda uçak Teknolojisi bolumunde okuyorum Ucak sektorunde cok buyuk bir acik var is bulma olasiligin cok yuksek ben kapadokya üniversitesinde okuyorum 2. Sinifa gectim 1 sene boyunca staj yapacagim pegasusta
Okulun avantajlari sghm den yetkili bir okul modul sınavlarını kendi bunyesinde yapabiliyor staj ve iş acicisindanda cok guzel bir üniversite dediğim gibi cok rahat edersin bu bolumde suanda ve gelecekte
Hocam bende Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Uçak Teknolojisini yazmayı düşünüyorum ama sghm tarafından tanınan bir okul değilmiş. Bu iş bulma açısından bir zorluk çıkarır mı?
Ben İngilizce İktisat bölümünden yeni mezun oldum sorun olursa yardımcı olurum. Şu anda 3 banka ile iletişimdeyim. Bankada Uzman Yardımcılığı en mantıklı seçenek gibi geldi bana, sabit bir yerde durmayayım sürekli gezeyim dersen de Müfettişlik yapabilirsin. Teftiş kurulunda olmak her zaman ayrıcalıklıdır. Tabii İngilizce okudum kesin alırlar gözüyle de bakma, İngilizceyi gerçekten iyi bildiğini kendin de fark edebilecek seviyede olman lazım örneğin YDS 80 üstü bir puan yapabilecek seviyedeysen kolaylıkla iş bulursun.
Anladım hocam çok teşekkür ederim cevabınız için.