Ubuntu'dan Vista'ya dönüş

halukkaraman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Merhaba,

Bilgisayarımda daha önce vindows vista home preminium yüklüydü. Bu işletim sistemini kaldırıp ubuntu kurdum. Şimdi de vistaya tekrar dönüş yapmak istiyorum ancak başaramıyorum yardımınıza ihtiyacım var. Bilgisayara vista yüklerken bilgisayarım daha yüklemenin başında (siyah ekranda "windows copying files" derken) kapanıyor. Bu arada bilgisayarım dizüstü MSI EX600 modeli. yardımcı olursanız sevinirim.

teşekkürler
halukK

Eχe.CuƬioη

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Windows dosya kopyalama hatası cd in bozulmuş olabilir. Başka bir cd ile atmayı dene yoksa sana format cd si oluşturma hakkında yardım edebiliriz

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
en doğru seçimi yapmışsın koş bi vista cdsi al gel sonra konuşalım :lol:

( almışken windows7 cdsi alırsan daha iyi olur tabii )

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Eχe.CuƬioη;1245535 dedi ki:
Windows dosya kopyalama hatası cd in bozulmuş olabilir. Başka bir cd ile atmayı dene yoksa sana format cd si oluşturma hakkında yardım edebiliriz

sorun burada ama hazır bulaşmışken win7 ye dön derim:thumbup:

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
arkadaşın ubuntudan windows a dönüş kararı için söylediğin (en doğru seçimi yaptın) lafı sana ait değilmi ?

SKYNET

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Gereksiz başlıkta değil en azından.

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
arkadaşın ubuntudan windows a dönüş kararı için söylediğin (en doğru seçimi yaptın) lafı sana ait değilmi ?

evet bana ait. hangi konuda ne demişimde dediğim şeye zıt gidiyorum..

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
evet bana ait. hangi konuda ne demişimde dediğim şeye zıt gidiyorum..

zıt gidiyorsun demedim fırsatı kaçırmadın dedim

adamcağıza iyiki winzort a geçtin demek yerine ubuntu ile biraz daha ilgilenmesini tavsiye edebilirdin

hdd ye çok fazla format atmak ve formatlamak hdd nin ömrünü yer :sleep:

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33

adamcağıza iyiki winzort a geçtin demek yerine ubuntu ile biraz daha ilgilenmesini tavsiye edebilirdin

Bi masaüstü bilgisayarım var iki haftada bir format atıyorum (4 yıl falan oldu). Hdd de hiç bad sector yok.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
neden yapıyorsun?

dayanıklılığınamı bakıyorsun

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
o zaman bana söyleyenler yalan söylemiş pardon

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
sorun muhtemelen ubuntu cdni takıp hddyi komple windowsun tanıyacagı sekilde sekillendirince hallolacak...

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147

arkadaş senin iyiki linuxa geçtin hesabı yaptıklarında adam windows ile ilgili karşılaştığı sorunları soruyor

bunda ise adam zaten windowsa geçmeye kararlı ben nediyim dur geçme nolurmu diyim
linuxa geçmeye çalışanlara da sakın geçme demiyorum
adam linux ile ilgili bir soru sorsa zaten öyle birşey demezdim..

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
arkadaş senin iyiki linuxa geçtin hesabı yaptıklarında adam windows ile ilgili karşılaştığı sorunları soruyor

bunda ise adam zaten windowsa geçmeye kararlı ben nediyim dur geçme nolurmu diyim
linuxa geçmeye çalışanlara da sakın geçme demiyorum
adam linux ile ilgili bir soru sorsa zaten öyle birşey demezdim..

seninle benim aramda karakedi falanmı var:confused1:

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
seninle benim aramda karakedi falanmı var:confused1:

hayır sen bana bişey yazdın ilk.. bana saçma gelmeyen resimli testini koyduğun bir konu açsan veya eleştiri yapsan bişey demem.. kafandan uydurup uydurup yolluyorsun genelde..

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
NTFS olarak biçimlendir ve artık Vista değil Win 7 yükle. Eğer orijinal bir vista yükleyeceksen SP2 yi kurmayı sakın atlama.

halukkaraman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar selam,
Asında ubuntudan memnundum ancak başka zorunluluklardan dolayı vistayı kurmak zorunda kaldım. Sanırım vista dvd si bozulmuş, yükleme yaparken bilgisayar kapanıyordu. Bende xp yükledim, ancak orjinal değil, bir an önce vista bulup yüklemem lazım. Microsoftun sitesinden yeni bir sipariş vermek üzere bilgisayarımın altında belirtilen ürün anahtarını girdim ama sistem tanımadı. Bir yolunu bulup vista yükleyeceğim.
cevaplarınız için herkese teşekkürler.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
sen beni dinle

bırak vistayı

ya win 7 kur yada pardus

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
win-7 64bit kur...Uğraşma vistayla...

XabraL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
peki bakiniz ubuntuda xp starter cd takinca install ekrani cikiyor/ install w'ndows diyorum bu hatayi veriyor-_

birde bu bios ayari nasil olmali ahci mi yoksa sata mi olacak.. boot ayarlarininida bilmyorum

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
ilginç...Acaba neden hata veriyor...
Linuxcular buna cevap verebilir ancak ;)

halukkaraman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar hepinize tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Burada gördüğüm kadarıyla işletim sistemi seçimi konusunda bayağı çeşitlemeler var. Bazı arkadaşlarımız linux tabanlı yazılımlara daha yatkın, bende kişilik olarak yeni olan herşeyi öğrenme içine girişme sorunlarıyla boğuşmayı severim bu yüzden ubuntu yüklemiştim bilgisayara, malesef bilgisayarı yalnız ben kullanmadığım için vistaya dönüş yapmak zorunda kaldım. Sanırım vista dvd sinde bir problem olduğu için vista yükleyemedim ve şu anda "çakma" windows xp ile bilgisayarımı çalıştırıyorum. Oldum olası korsan olan birşeylerden hazzetmediğimden bilgisayarımın Türkiye distrübitörünü arayıp orjinal dvd min arızalı olduğunu yenisini verip veremeyeceklerini sordum ama yardımcı olamadılar, bende microsoft Türkiye'den yardım istedim kendileri topu ithalatçıya attılar dolayısıyla beni korsana mecbur ettiler. Ancak bu işin başka bir çözümünü bulursam ve orjinal vista dvd sini temin etmem durumunda yine vista yükleyeceğim. Bu arada win7 nin vistadan daha iyi olduğu konusunda benim de şüphem yok, benim derdim benim bilgisayarımla gelen orjinal yazılımı elde etmeyle alakalı.
Hepinize selamlar