ubuntuda kaldım

eereen7887

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar benim kullandığım sistem normalde windowstu fakat 2 ay önce falan sistem dosyalarından bazıları çöktü o yüzden açılmıyordu karantina zamanına geldi arkadaşta linux yükle o zaman dedi malum 2. pc de yok telefondan ubuntu indirdim etchdroidden yazdırdım linuxu kurdum 2 aydır bu linuxtayım windowsa geçmeye çalışıyorum lütfen bilgili birisi yardım edebilir mi teşekkr ederm

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
USB belleğiniz var mı? UEFI kurulum mu yapacaksınız Legacy mi?

Terminalde aşağıdaki komutu girip EFI sistem bölümü var mı kontrol edin.

Kod:
sudo fdisk -l

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
USB belleğim var UEFI yapıcam ve sanırsam evet EFI de var

USB belleği tak ve aşağıdaki videodaki işlemleri uygula. Yani USB belleği GPT biçiminde FAT32 olarak biçimlendirip Windows ISO imajındaki dosyaları USB belleğe kopyalayacaksın. Daha sonra USB belleği boot edip Windows kurulumuna geçebilirsin.

Videodaki programlar kurulu değilse aşağıdaki komut ile kurabilirsin.
Kod:
sudo apt install gparted gnome-disk-utility

Video linki

Son düzenleme:

eereen7887

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
USB belleği tak ve aşağıdaki videodaki işlemleri uygula. Yani USB belleği GPT biçiminde FAT32 olarak biçimlendirip Windows ISO imajındaki dosyaları USB belleğe kopyalayacaksın. Daha sonra USB belleği boot edip Windows kurulumuna geçebilirsin.

Videodaki programlar kurulu değilse aşağıdaki komut ile kurabilirsin.
Kod:
sudo apt install gparted gnome-disk-utility

Video linki
gösterilenlerin aynısını yaptım fakat yine de işe yaramıyor bootlamaya başlamak yerine _ kalıyor çıldırıcam 2 aydır linuxtayım pek bir bilgim de yok karantina dönemi diye format da attıramıyorum

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
gösterilenlerin aynısını yaptım fakat yine de işe yaramıyor bootlamaya başlamak yerine _ kalıyor çıldırıcam 2 aydır linuxtayım pek bir bilgim de yok karantina dönemi diye format da attıramıyorum

Bilgisayar yeniden başlarken boot menüye girip USB belleği seçiyorsun değil mi?

eereen7887

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bilgisayar yeniden başlarken boot menüye girip USB belleği seçiyorsun değil mi?
evet sonra ise sanki cmd de _ yazmşısın gibi ekran geliyor orada duruyor sadece biraz bekleyeyim belki sonradan bir şey olur dedim nop işe yaramıyor

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
evet sonra ise sanki cmd de _ yazmşısın gibi ekran geliyor orada duruyor sadece biraz bekleyeyim belki sonradan bir şey olur dedim nop işe yaramıyor

BIOS ayarlarına göz atar mısın Boot sekmesine bak UEFI, Legacy ayarlarına bak birde fast boot var mı ve açık mı diye bir bak. Olmazsa Legacy şekilde USB hazırlayıp deneriz.

eereen7887

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
BIOS ayarlarına göz atar mısın Boot sekmesine bak UEFI, Legacy ayarlarına bak birde fast boot var mı ve açık mı diye bir bak. Olmazsa Legacy şekilde USB hazırlayıp deneriz.
tamam deneyeceğim teşekkür ederim yardımların için
Mesaj otomatik birleştirildi:

legacy desteği açık

Son düzenleme:
  • Beğen
Reactions: bud

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
tamam deneyeceğim teşekkür ederim yardımların için

legacy desteği açık

Legacy ayarını UEFI yapabiliyor musun? UEFI yap kaydet öyle dene.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
çok özür dilerim ama yine anlatan bir video atar mısın bu konular hakkında pek bir bilgim yok maalesef

Bulunduğun ekranın fotoğrafını atabilir misin? Legacy üzerindeyken entere basıp değişiklik yapabiliyor musun?

eereen7887

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bulunduğun ekranın fotoğrafını atabilir misin? Legacy üzerindeyken entere basıp değişiklik yapabiliyor musun?
tamam bir saniye

özelden numara atsam WP den konuşsak olur mu çünkü bu iş biraz uzun sürecek gibi

Son düzenleme:

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Numara ile iletişime geçmem mümkün değil kusura bakmayın.