ubuntuda istediğim bütün dosyaları nasıl silebilirim?

apsisx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar 2 adet ubuntu kurulumum var, 2 ayrı hdd de 1. hdd deki ubuntu sistem dosyalarından 2. hdd nin ubuntu sistem dosyalarına kopyalamak istediğim şeyler var. bunu nasıl yapabilirim önerileriniz nelerdir?

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Ubuntudan sorumlu prensesimiz yanıtlar şimdi merak etme :)

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
terminalden yetki alıp yapabilirsin.

Kod:
sudo nautilus /etc

yazarsan etc dizinini nautilus ile yetkili olarak (root olarak) açarsın. Böylece istediğini yapabilirsin.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Uçbirim'de sudo su yazarak admin yetkilerini al. Sonra fdisk -l yaparak Linux dağıtımlarının olduğu yerleri öğren. Örneğin sda6 ve sda7 olsun bunlar. Diğer sabit diskteki dağıtımın sda7 olsun. Uçbirim'de mount /dev/sda7 /mnt yap. Sonra almak istediğin dosyaları cp -a komutu ile kopyala. Örneğin, cp -a /etc/dosya_adi /mnt/etc gibi.

Düzenleme: Şimdi fark ettim, sanırım tek dosya kopyalamayacaksın. yusufsan21'in dediği gibi yapman daha hayırlısıdır sanırım. Ancak yine de diğer Linux'u mount etmen gerekebilir.

apsisx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Uçbirim'de sudo su yazarak admin yetkilerini al. Sonra fdisk -l yaparak Linux dağıtımlarının olduğu yerleri öğren. Örneğin sda6 ve sda7 olsun bunlar. Diğer sabit diskteki dağıtımın sda7 olsun. Uçbirim'de mount /dev/sda7 /mnt yap. Sonra almak istediğin dosyaları cp -a komutu ile kopyala. Örneğin, cp -a /etc/dosya_adi /mnt/etc gibi.

Düzenleme: Şimdi fark ettim, sanırım tek dosya kopyalamayacaksın. yusufsan21'in dediği gibi yapman daha hayırlısıdır sanırım. Ancak yine de diğer Linux'u mount etmen gerekebilir.

ikisinide denicem şimdi

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Bölüm bağlı değil mi ki? Ben bağlı olduğunu sanmıştım.

Bağlı değilse senin verdiğin komutla bağlanır mı Jea?

apsisx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
yardımınız için teşekkürler arkadaşlar yusufcan ' ın verdiği komut işime yaradı bağlıymış demekki, ilginiz için sağolun..