Ubuntu'da grub'un timeout değerini 1 yaptım. Yetişin..

Reaksiyon puanı
2,148
Ubuntuya startup manager programı kurup açılışta win7 seçili gelmesini ve geri sayma değerini 1 olarak ayarladım. Ubuntu açmak istersem pc açılırken oklara basarım geri sayım durur ben de istediğim yeri seçerim dedim ama olmadı direk win7 ye giriyor.

Şimdi live cd den açtım. \etc\default\grub dan timeout değerini 10 yapıyorum. Sonra update-grub demem gerekiyormuş.

update-grub diyorum, şunu diyor bana.

Kod:
/usr/sbin/grub-probe: error: cannot **** a device for / (is /dev mounted?)
Ben nasıl 10 saniye yapacağım tekrar bu grub süresini?

Çözüldü.

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Ben cevabı bilmiyorum ama mantıksal olarak yaklaşacak olursak, Ubuntu cd'sinde onarma seçeneği vardır herhalde - başlangıç ekranını (grub mı deniliyor) onarırsan belki düzelir(?!)

ali_bjk2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Ubuntuya startup manager programı kurup açılışta win7 seçili gelmesini ve geri sayma değerini 1 olarak ayarladım. Ubuntu açmak istersem pc açılırken oklara basarım geri sayım durur ben de istediğim yeri seçerim dedim ama olmadı direk win7 ye giriyor.

Bende de 1sn ayarlı, hiçbir sorun çıkmıyor!
Sistem açılırken grub ekranı çıkmadan önce elini oklara sürekli bas/çek, Grub ekranı gelince geri sayım durur, sonra istediğin yere girersin!

Reaksiyon puanı
2,148
Sevgili adaşım ve renkdaşım, tamamen seninle aynı kafadayız, ben de öyle düşündüm oklara basıyorum ama dinlemiyor beni 0 oluyor ve direk win7 ye giriyor.

Ama neyse hallettim, grub.cfg yi düzenledim 10 yaptım.

Çözüldü.

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
:) bazen kücük islemler bilinmediginde büyük ugraslar gerektiriyor :)

Reaksiyon puanı
2,148
Aynen öyle :)
En başından beri grub.cfg den yapmayı düşünüyordum ama "Do not edit" dediği için ve nette hep "update-grub" şeklinde yapıldığı için çekindim, dedim en sonunda ne olacaksa olsun ya :)

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
ulen kadiköy bişeyi de eline yüzüne bulaştırma :D ben sana 2sn yap dedim :mrgreen: