Ubuntu 'yu, bellekten başlatma ???

KağanİSMAİL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar, Linux 'a Ubuntu ile başlamaya karar verdim ve Ubuntu 'yu şu adresten indirdim :
http://www.ubuntu.com/download/ubuntu/download

Şimdi, bilgisayara direk olarak Linux yükleyemiyorum.CD 'den veya USB 'den yükleyip denemek istiyorum..
Eğer bu şekilde yüklersem her seferinde ayarlarım sıfırlanıyor mu?Mesela USB den yüklesem, bir önceki Ubuntu oturumumdaki ayarlar saklanır mı yoksa her seferinde sıfırdan mı başlamam gerekir?
VirtualBox ya da Wmvara kullanarak sanal işletim sistemi oluşturmak istemiyorum, çok kasıyor...
Bir de acaba "Wubi installer" hakkında bilgi verebilir misiniz? VirtualBOx gibi birşey mi?

KağanİSMAİL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar, Ubuntu 'yu flash belleğe attım.Fakat çalıştıramadım..Yapmak istediğim -bilgisayar benim olmadığı için- bilgisayarı kullanırken ben Ubuntu 'yu kullanmak istiyorum.Yani belleği takıp, bilgisayarı Ubuntu ile açmak istiyorum.Ve bir önceki oturumumda olan bilgileri de kaydedecek.

Böyle bir durum mümkün mü acaba?

Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar...

KağanİSMAİL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ubuntu ' nun kendi sitesinde açıkladığı programla USBye yazdırdım iso dosyasını.Bilgisayar açılırken de BIOS ayarlarından, USB ile başlat seçeneğini seçtim fakat yine windows ile başladı...

KağanİSMAİL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bir de verdiğim linkteki programı deneyin

Tamam şimdi deniyorum zaten, işlemde...

---------- Post added at 23:15 ---------- Previous post was at 22:58 ----------

Bu unetbootin programı anormal bir şekilde çalışıyor sanırım.Anlamadım.Kaç dakikadır %5 'de takılıp kaldı ve USB belleği de durmadan şişiriyor.Ubuntu nun önerdiği Universal USB Installer progamı ile hem kısa sürede işlem bitti hem de 700 mb civarı yer kapladı.

unetbootin ise belleği durmadan şişiriyor....

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Ama şeyi bekleme ayarların her baştan başlatıldığında sıfırlanır... Sıfırlanmaması için usb belleğe Ubuntuyu kurman gerekir... Aksi halde mesela LiveCD lerde ayarlar her baştan başlatıldığında sıfırlıyor...

Wubi ilede Windows un yanına veya başka bi sürücüye kurabilirsin fakat ben denedimde diskteki gibi performanslı olmuyor sıkıntılı oluyor yanii... Mesela bi dock programını çalıştıramadım... En ideali diske kurmaktır...

KağanİSMAİL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşte USB belleğe kurmak istiyorum ve ayarlarım sıfırlanmayacak, yüklediğim programlar, değiştirdiğim ayarlar falan...
Bir de sabit diske kurmak nasıl oluyor peki, Windows 'un yanına ??

Bu arada bu mesajı Ubuntu Live CD 'den yazıyorum....GÜzel şey şu Ubuntu... :)

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511

KağanİSMAİL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yalnız bu Wubi 'de USBye yüklemek gibi bir seçenek yok.Şimdi sabit iske kuruyorum ama bellekten çalıştıramayacağım Ubuntu 'yu anlaşılan...

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Wubiyle sadece sabit diske kurarsın... İstediğindede kaldırırsın...

KağanİSMAİL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Wubi ile sabit diske kurdum.Bilgisayar açılırken Win7 mi ubuntu mu diye soruyor, ona göre devam ediyorsunuz...

USBden çalışmıyor mu acaba?

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Wubiyle USB ye kurulmaz... Baştaki mesajlarda arkadaşlar anlatmış şu şekilde yap...

Tarif
1. Adım: unetbootin programını çalıştırıyoruz.

unetbootin_thumb.png

2. Adım: Diskimage seçeneğinin sağ tarafındaki “…” butonu ile indirdiğimiz .iso dosyasını seçiyoruz.
3. Adım: Type bölümünden USB belleğimizi seçiyoruz.
4. Adım: OK’a tıklayarak hazırlığı başlatıyoruz.
5. Adım: USB belleğin formatlanması ve hazırlanması otomatik olarak gerçekleştirildikten sonra BIOS ayarlarından USB’yi boot sırasında ilk sıraya koyduktan sonra bilgisayar USB bellekten açılacaktır.
Bundan sonrası CD’den boot etmek ile neredeyse aynıdır. Tek fark, USB’den çalıştırdığınız Ubuntu CD’den olana göre çok daha hızlı çalışır ve kurulur!

Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar, Linux 'a Ubuntu ile başlamaya karar verdim ve Ubuntu 'yu şu adresten indirdim :
http://www.ubuntu.com/download/ubuntu/download

Şimdi, bilgisayara direk olarak Linux yükleyemiyorum.CD 'den veya USB 'den yükleyip denemek istiyorum..
Eğer bu şekilde yüklersem her seferinde ayarlarım sıfırlanıyor mu?Mesela USB den yüklesem, bir önceki Ubuntu oturumumdaki ayarlar saklanır mı yoksa her seferinde sıfırdan mı başlamam gerekir?
VirtualBox ya da Wmvara kullanarak sanal işletim sistemi oluşturmak istemiyorum, çok kasıyor...
Bir de acaba "Wubi installer" hakkında bilgi verebilir misiniz? VirtualBOx gibi birşey mi?
arkadasım 3 saatır bosu bosuna ugrasıyorsun.yazdıgım ılk mesajı okurmusun.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Birde şöyle bi yol var...

1. Otomatik olarak oluşturmak

Kurulum yapmak istediğiniz USB belleği bilgisayarınıza bağlayın.
Ubuntu 8.10 kurulum cd'sini taktıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın ve bilgisayarın CD/DVD sürücüden açılmasını sağlayın.
Ubuntu açıldıktan sonra bir Uçbirim (Uygulamalar>Donatılar içinden) penceresi açarak, aşağıda gösterilen komutu bu pencereye yazın ardından Enter'a basın.
wget pendrivelinux.com/downloads/u810/u810.sh
Bu komut u810.sh isimli dosyayı bir kaç dakika içinde (bağlantı hızınıza bağlı olarak) bilgisayarınıza indirecektir.
Daha sonra aşağıdaki komutu çalıştırarak kurulumun başlamasını sağlayın.
chmod +x u810.sh && sh u810.sh
Kurulum başladığında ekrana gelecek olan yönergeleri takip ederek kurulumu tamamlayın.
İşlem sona erdiğinde, bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS ayarlarından başlangıç sürücüsü olarak USB belleği seçtikten sonra kaydedip çıkın. Bu işlem sonrasında bilgisayarınız USB belleğinizdeki Ubuntu'dan açılacaktır.

lasofaten

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya ne kadar uzamış bu konu gereksiz yere :S
bu kadar zor birşey değilki ... bak ben sana sıra sıra anlatim olması lazım olmazsa bilgisayarında yada sende bi problem var..

1-ubuntu ve unebootin programlarını indir
UBUNTU:http://www.ubuntu.com/download/ubuntu/download
UNEBOOTİN:http://sourceforge.net/projects/unetbootin/files/UNetbootin/549/unetbootin-win-549.exe/download

sonra unebootin programını aç;
unetbootin_thumb.png

diskimage e buntuyu göster usb drive olduğundan emin ol sonrada mavi olan"G" yazılı yerede flashını belirt zaten o halletmiştir ama sen bi konrol et sonra ok de bitir bu kadar...

ben 2 sayfanın hiçbirini okumadan bu yorumu yaptım arkadaşlar mutlaka arkadaşa bir çözüm yolu gösterdiğinize emininm fakat bana çok saçma geldi böyle basit bir konunun 2 sayfa olması ve okumadan direk yazdım hataa 3. ye geçecek neyse çözüm bu arkadaşım.

biostanda boot sırasında usb yi 1. sıraya al..

eğer bu olmazsa unut ubuntuyu.çnkü bilgisayarında bi problem vardır

KağanİSMAİL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya ne kadar uzamış bu konu gereksiz yere :S

bu kadar zor birşey değilki ... bak ben sana sıra sıra anlatim olması lazım olmazsa bilgisayarında yada sende bi problem var..

1-ubuntu ve unebootin programlarını indir
UBUNTU:http://www.ubuntu.com/download/ubuntu/download
UNEBOOTİN:http://sourceforge.net/projects/unetbootin/files/UNetbootin/549/unetbootin-win-549.exe/download

sonra unebootin programını aç;
unetbootin_thumb.png

diskimage e buntuyu göster usb drive olduğundan emin ol sonrada mavi olan"G" yazılı yerede flashını belirt zaten o halletmiştir ama sen bi konrol et sonra ok de bitir bu kadar...

ben 2 sayfanın hiçbirini okumadan bu yorumu yaptım arkadaşlar mutlaka arkadaşa bir çözüm yolu gösterdiğinize emininm fakat bana çok saçma geldi böyle basit bir konunun 2 sayfa olması ve okumadan direk yazdım hataa 3. ye geçecek neyse çözüm bu arkadaşım.

biostanda boot sırasında usb yi 1. sıraya al..

eğer bu olmazsa unut ubuntuyu.çnkü bilgisayarında bi problem vardır

Ya insan gibi doğru düzgün yardım edin ya da hiç etmeyin, lazım değil...
Diğer üyeler gayet hoşgöülü bir şekilde yardımlarını esirgemiyorlar, sağolsunlar.Onlardan bir şeyler öğrenin.
Keşke diğer sayfaları da bir okusaydınız da Unetboot 'in ile neden olmadığını anlardı belki o beyniniz...
Böyle bir kaç şey bilip de kendini bir şey zanneden insanlardan nefret ediyorum...
Bende biliyorum Unetboot 'ini kullanmayı fakat ne sorun verdiğini önceden belirtmiştim...
Eğer bir bilginiz varsa bunu insan gibi öğretin ya da susun.Elbet başka birileri çıkar yardım etmeye...

Saygılarımla....
Kırıcı olduysam, kusura bakmayın.