Ubuntu Yedekleme

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Merhabalar.

Arkadaşlar Wubi ile yüklemiş olduğum ve tüm güncellemelerini yaptığım ubuntumun aynen yedeğini almak istiyorum. Sistemi Windows7 Ultimate(32Bit) üzerine kurdum.

Yani demem o ki: Ben Windowsu formatlasam bile daha sonra bu dosyaları eski yerine aldığımda başlangıçta yine bana çift işletim sistemi seçme olanağı sunsun ve tabiki şuanki sistemim aynen yerinde dursun..

Belkide çok fazla şey istiyorumdur ama .. Varmıdır bunun bi yöntemi yada oluru ?

Bu arada şuanki sistemimden ekran görüntüsü (Not : Bu sistemi gerçekten çok sevdim. O yüzdende Windowsumun yanında olmasını istiyorum her zaman. En azından tamamen alışana kadar)

f91897d6.png

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Win zımbırtısının imajını alırsan doğal olarak onu da olduğu gibi geri getirmiş olursun.Bu kadar basit.

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Win zımbırtısının imajını alırsan doğal olarak onu da olduğu gibi geri getirmiş olursun.Bu kadar basit.

Cevap için teşekkürler ama Windowsun açılışı söz konusu. Asıl amacım Windowsu değil sadece ubuntuyu yedeklemek. Yani anladığım kadarıyla ntdrl dosyaları felan değiştiriliyor. Sadece C içersindeki Ubuntu isimli klasörünün kopyasını almam yeterli olurmu ki :confused1:

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Cevap için teşekkürler ama Windowsun açılışı söz konusu. Asıl amacım Windowsu değil sadece ubuntuyu yedeklemek. Yani anladığım kadarıyla ntdrl dosyaları felan değiştiriliyor. Sadece C içersindeki Ubuntu isimli klasörünün kopyasını almam yeterli olurmu ki :confused1:

Hayır, yeterli olmaz. Aslında ubuntu klasörünün yedeğini alıp sonra tekrar kullanmak mümkün fakat sonradan sistem açılına ekleme kısmında sıkıntı çıkacaktır. Bunu öğren menin en iyi yolu ise http://www.ubuntu-tr.net sormak. Ama wubiyi kullanmış biri olarak şunu söyleyebilirim ki, bazı şeylerde çok sıkıntı çıkaracaktır. Ben skıntı çıkardığı için kullanmaktan vazgeçtim ve win üzerine fazladan oluşturduğum bölümlere yükledim. Ubuntu forumdaki arkadaşların genel öneriside bu yönde. Tabi bence en güzeli imaj alarak hem wini hemde wubiyi geri getirmek.

Not: Wubiyi yedekleyip geri getirme durumunda herhangi bir ntldr hatası söz konusu olmaz.

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Hayır, yeterli olmaz. Aslında ubuntu klasörünün yedeğini alıp sonra tekrar kullanmak mümkün fakat sonradan sistem açılına ekleme kısmında sıkıntı çıkacaktır. Bunu öğren menin en iyi yolu ise Ubuntu Türkiye sormak. Ama wubiyi kullanmış biri olarak şunu söyleyebilirim ki, bazı şeylerde çok sıkıntı çıkaracaktır. Ben skıntı çıkardığı için kullanmaktan vazgeçtim ve win üzerine fazladan oluşturduğum bölümlere yükledim. Ubuntu forumdaki arkadaşların genel öneriside bu yönde. Tabi bence en güzeli imaj alarak hem wini hemde wubiyi geri getirmek.

Not: Wubiyi yedekleyip geri getirme durumunda herhangi bir ntldr hatası söz konusu olmaz.

Teşekkürler cevap için üstad. Fakat şöyle bi yöntem denicem.

Şuanda Wubi ile kurduğum C:\ dizinindeki şu üç dosyayı yedekledim.

C:\wubildr
C:\wubildr.mbr
C:\ubuntu\

Ve tekrardan bunları geri yüklemek içinde şu yöntemi kullanıcam.

Önce normal bir şekilde Wubi ile Ubuntuyu kuracam. Kurulum bittikten sonra Windows'u açıp elimdeki kopyaladığım dosyaları aynen C:\ dizinine varolan dosyaların üzerine yazdırıcam. Ve sistemi yeniden başlatıcam. Mantıken bu yolla sorunsuz çalışması lazım. İlerki zamanlarda format atınca yöntemin işe yarayıp yaramadığını yazarım buraya :flowers:

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Ben wubiyi genelde D sürücününe yüklüyordum ve tek klasör şeklinde idi. C'ye yüklediği klasörleri hatırlamıyorum açıkçası. Eğer senin C sürücünde bu üç dosya varsa bence de bunları tekrar C sürücüsüne tekrar yükleyerek çalıştırabilmen mümkün görünüyor. Çünkü senin için en önemli olan ve açılışı sağlayan MBR klasörünü oluşturmuş.