Ubuntu (Yardım)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan JJaWaa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

JJaWaa

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Merhaba arkadaşlar ben emesene veya amsn de görüntülü sohbet edebilirmiyim sadece görüntü olsada olur msneden görüntülü sohbet için windows a giriyordum ama oda bu aralar sapıttı bende ubuntudan çıkmaz oldum acaba emesene,amsn gibi iletişim araçlarında görüntülü sohbet edebilme imkanımız varmı varsa nasıl ?

---------- Post added at 01:35 ---------- Previous post was at 01:31 ----------

Affedersiniz başlığıda ubuntu diye açtım ne diye açacağımı bilmiyordum ama bu konu canımı çok sıktı linux ortamındada görüntülü sohbet etmek istiyorum ben ya çok şeymi istiyorum :D

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Amsn ile yapmıştım. Sadece görüntülü sohbet isteği gönderilmesi yeterli oluyordu.

JJaWaa

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Ben pardusta denemiştim birşey olmamıştı birde amsn kurayım ubuntuya öyle deneyeyim...

---------- Post added at 01:46 ---------- Previous post was at 01:37 ----------

Amsneden karşı tarafa kamera isteği yolluyorum yollar yollamaz kişi kamera isteğinizi geri çevirdi diyor nedne böyle yapıyor?

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
amsn'de artık o özellik artık yok
kamera ayarlarına girersen en sonunda söylüyor sana (önce bi güzel ayar yapıyosun sonuna gelince o kadar uğraştın ama microsoft yüzünden artık görüntülü sohbet edemezsin boşuna uğraşma" diyor)
emesene'yi bilmiyorum ama olsa amsnde de olurdu diye düşünüyorum :)
microsoft birşeyleri mi değiştirmiş bunları mı engellemiş ne yapmışsa işte artık açılmıyor.. windowsa mahkumsun sanırım :/

JJaWaa

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Ben amsn üzerinden diğer amsn kullanan arkadaşa bağlandım kamera çalışıyor ama windows messenger kullanan kişiye bağlanmıyor yine windows a mahkum kaldım dedim ama skype var :D

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Ben amsn üzerinden diğer amsn kullanan arkadaşa bağlandım kamera çalışıyor ama windows messenger kullanan kişiye bağlanmıyor yine windows a mahkum kaldım dedim ama skype var :D

bak bu özelliği bilmiyordum ama öğrendiğim bi işe yaramayacak çünkü amsn kullanan arkadaşım yok :D

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Hayır görüntülü konuşma yapamazsın. Microsoft sürekli port ve protokollerini değiştiriyor ne zaman görüntülü konuşma için messengerlar güncellense microsoft tarafından engelleniyor bu çalışmalar. O yüzden skype ile sorunsuz sesli kameralı görüşmesi sağlanır. Neden çünkü mikrosoftun değil.

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
Ubuntuda öntanımlı gelen IM istemcisi empathy ile görüntülü sesli görüşme yapabiliyor olman lazım...
yoksa amsn gibi o da mı yalan oldu...

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
MS sağolsun hepsi yalan oldu.. Bildiğim kadarı ile kendi programının haricinde yapamıyorsun.. Hatta kendi programında bile farklı versiyonlarda sorun çıkıyo eski msn kullananlar eski kullananlar ile yeniyi kullananlar yenisini kullananlar ile anca görüşüyo... Suyu çıktı bu işin, zaten yenisi çıktığından beri messenger kurmuyorum hiç pcye onun yerine home.live.com/Handlers/WebIM.mvc kullanıyorum :) En güzel özelliği web tabanlı olduğu için Windows Linux ayrımı olmaması :D

asxes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
online odaları deneyin ekkotv falan