Ubuntu ve kablonet olur mu?

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Arkadaşlar,
ben bir sürü Linux sürümü denedim, Pardus'u ilk deneyenlerdenim, lakin daima bağlantı sorunu ile karşılaştım.
Adsl ile bağlanıyordum nedense hep sorun oldu.
Zamanında Pardus forumundakiler de modem modeli yüzünden çözemediler, ben de yeni modem almadım açıkçası.
Şu an cd'den kurulan 3 ayrı güncel sürümü de hazır.
Buna karşın, artık sıkıldığım için bir şey sormak istiyorum kullanmadan önce.
Ben Uydunet yani kablonet kullanıyorum.
Ubuntu örneğin, bu internet bağlantısını otomatik tanır mı?

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Bunun servis sağlayıcılarıyla alakası yok.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Merak ettiğin dağıtımın (Pardus hariç) ISO kalıbını indir ister USB'ye yazdır ister CD'ye çek. Tak bilgisayarına ve canlı canlı dene. Kurmadan sadece dene. Linux'ların en büyük avantajıdır bu canlı CD özelliği.

Pardus hariç çünkü maalesef hala Kurulan CD ve Çalışan CD adında ayrı ayrı çıkartıyorlar...

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
454
Uydunet modem için herhangi bir kurulum işlemi yok. Ubuntu da muhtemelen otomatik görür bağlantıyı

AfTerDarQ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşım, merhaba...
Modemin usb modem olmadıktan sonra büyük problem olmaz diye düşünüyorum. Eğer evinde wireless modem varsa ve sen zaten kablosuz bağlanıyorsan işte o zaman kurulum esnasında network kablosu ile bağla cihazını modemine, kurulum ile beraber donanımın ile ilgili gerekli driverler yüklenecektir.
Veya ndiswrapper wikilerini okur gerekeni yaparsın windows driverları ile tanıtırsın...
Çook eskidendi dial-up zamanındaydı o problemler, modemin soft modem olmayacakta, isa modem olacakta...Köprünün altından çok sular aktı çooookk...

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Bende sorun yok uydunet netmaster modemi lan ilede kablosuzlada sorunsuz çalışıyor. zaten driver yüklemede yok. modemin web arayüzünden yapıyorsun ayarlarını.

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Problem olmamalı.
Ubuntu bağlantısı hususunda en iyi sürümlerden...