Ubuntu silip Windows 10 yükledim HDD 70 GB görünmüyor?

tlgnnkk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sistemimden Ubuntu 18.04 Lts sürümünü fdisk yöntemiyle Ubuntu üzerinden sildim.Ardından Windows 10 sürümünü sitesinden indirip kurdum.Ama Windows açtığımda 1 TB HDD üzerinde toplam 930 GB gösteriyor.70 GB yok kayboldu.Easy BCD programı Windows disk yöntemiyle baktığımda disk üzerinde Ubuntu bulunan bir bölüm yok.Biçimlendirebilecek bir alanda yok.Bu sorunu başka nasıl çözeriz yardımcı olursanız sevinirim.

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,909
Windows kurulum yerine (USB ile başlat) git ve kuruluma başlamadan shift+f10’a tıkla ve
  • Diskpart
  • List disk
  • Sel Disk X ( Bu X senin SSD )
  • Clean
  • Convert gpt
  • Exit
  • Exit
  • Adımlarını sırasıyla yap

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
Sistemimden Ubuntu 18.04 Lts sürümünü fdisk yöntemiyle Ubuntu üzerinden sildim.Ardından Windows 10 sürümünü sitesinden indirip kurdum.Ama Windows açtığımda 1 TB HDD üzerinde toplam 930 GB gösteriyor.70 GB yok kayboldu.Easy BCD programı Windows disk yöntemiyle baktığımda disk üzerinde Ubuntu bulunan bir bölüm yok.Biçimlendirebilecek bir alanda yok.Bu sorunu başka nasıl çözeriz yardımcı olursanız sevinirim.
linuxu hala tanımamakta ısrarlı miykyosoft windows tabanında o bölümü göstermez!! @okurbaba nın dediklerini uygula! (=

突厥汗國

Profesör
Reaksiyon puanı
1,275
70 lik Kısım Normalde Ayırdıgın Kısımdır, Yani Swap olarak ayarlamıs olabılırsın.

Son düzenleme:

tlgnnkk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Windows kurulum yerine (USB ile başlat) git ve kuruluma başlamadan shift+f10’a tıkla ve
  • Diskpart
  • List disk
  • Sel Disk X ( Bu X senin SSD )
  • Clean
  • Convert gpt
  • Exit
  • Exit
  • Adımlarını sırasıyla yap
Tekrar sıfırdan kurulum yaparak boot ekranında mı bu adımları izliyoruz?

Ejihov

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Tekrar sıfırdan kurulum yaparak boot ekranında mı bu adımları izliyoruz?
Sıfırdan kurulumla henüz uğraşmadıysanız Windows 10 ile gelen disk yönetimi aracıyla 70GB kısmı silip 930GB kısımla birleştirebilirsiniz. Çok basit bir araç sağ tık sil, sağ tık birleştir gibi.(Seçeneklerin açıklaması farklı olabilir.)

tlgnnkk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sıfırdan kurulumla henüz uğraşmadıysanız Windows 10 ile gelen disk yönetimi aracıyla 70GB kısmı silip 930GB kısımla birleştirebilirsiniz. Çok basit bir araç sağ tık sil, sağ tık birleştir gibi.(Seçeneklerin açıklaması farklı olabilir.)
Sorub zaten tam da o disk yönetimi aracında o 70 GB hiç yok.Parçalı bir dosya bloğu da yok 930 gb Windows gösteriyor

ahmunt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18
Çözemezsin.