Ubuntu pack

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan LWMP
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

LWMP

Doçent
Reaksiyon puanı
3
ubuntuda eklentılerı baska bır yerde ındırıp sonra kendı bılgısayarımda kurabılırmıyım mesela wine olsun vidyo izlemek ıcın ayrı eklentıler vb...

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
önce
Kod:
sudo apt-get clean
sonra
Kod:
sudo apt-get install [kurulacak paket ismi] -d

şeklinde kurmak istediğin paketleri sadece download edebilirsin

paketleri bulunduğun dizinemi yoksa /var/cache/apt/archive dizinine mi indirir tam bilmiyorum onu denersin (zaten ilk komutla o diznin içini temizlemiştik)
sonra peketleri başka bi yere kopyalayıp topluca kurabilirsin.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Tabi bu durumda bağımlılık sorunlarıyla karşılaşabilirsin. :)

LWMP

Doçent
Reaksiyon puanı
3
o kodları nereye yazıcam
tabı bagımlı olucam bız 15 kb le baglanıyoz ınternette arkdasta 4mb ınternet var orda kurup kendıme aktarıcam bole ıs mı olur:)

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
Tabi bu durumda bağımlılık sorunlarıyla karşılaşabilirsin. :)

hayır. bağımlılık sorun olmaz apt-get gerekli tüm paketleri indirir sadece kurulum yapmaz

---------- Post added at 16:05 ---------- Previous post was at 16:03 ----------

o kodları nereye yazıcam
oo bu soruyu beklemiyordum :)
eminim forumda bu konuyu toz bulutu seviyesinden ele alabilecek gönüllü arkadaşlar vardır

LWMP

Doçent
Reaksiyon puanı
3
beklemezsın tabı lınux fazla bılmem ama severım daha hızlı benım ıcın yazıver bı zahmet sımdıden sağol

friendlyboy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
terminal e yazacaksın. Tabi bunu yapabilmen için root olman lazım. Onun içinde

sudo su

yazıp şifreni girmen lazım.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
hayır. bağımlılık sorun olmaz apt-get gerekli tüm paketleri indirir sadece kurulum yapmaz.

Sorun olur, indirdiği sistemde daha önceden indirilmiş bağımlılıklar varsa, indirilmez ve kuracağı sistemde yoksa, sorun olur. :wink:

O kodları terminal'e yazacaksın. :)

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
Sorun olur, indirdiği sistemde daha önceden indirilmiş bağımlılıklar varsa, indirilmez ve kuracağı sistemde yoksa, sorun olur. :wink:

O kodları terminal'e yazacaksın. :)
daha önce kurulmuşsa zaten paketleri indirmez
eğer indiriyorsa bağımlılıkları ile birlikte indiriyor demektir.
ama diyelim bağımlılık librarylerinden biri daha önce kurulmuş başka bir paketin bağımlılığı yüzünden kurulmuş
o zaman kurulum yapacağı bilgisayarda bunların bir listesini alıp tek tek indirmesi gerekir

bu arada terminal diye bahsedilen yere Alt+F2 tuşu ile açılan pencereye gnome-terminal yazarak ulaşılıyor.
yada menu->accessories->terminal e tıklayarak.(tr menudeki karşılığını bilmiyorum ama çok karışık bi yerde değil :) )

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
daha önce kurulmuşsa zaten paketleri indirmez
eğer indiriyorsa bağımlılıkları ile birlikte indiriyor demektir.
ama diyelim bağımlılık librarylerinden biri daha önce kurulmuş başka bir paketin bağımlılığı yüzünden kurulmuş
o zaman kurulum yapacağı bilgisayarda bunların bir listesini alıp tek tek indirmesi gerekir

bu arada terminal diye bahsedilen yere Alt+F2 tuşu ile açılan pencereye gnome-terminal yazarak ulaşılıyor.
yada menu->accessories->terminal e tıklayarak.(tr menudeki karşılığını bilmiyorum ama çok karışık bi yerde değil :) )

Tamam işte ben de bunu diyorum, o bağımlılıkların sayısı arttıkça sıkıntıda artacaktır, zor yani o iş.