Ubuntu Kurulum Sonrası Ekran Sorunu

muca_kaleyn

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Arkadaşlar bilgisayarıma Ubuntu 10.04 kuruyorum kurulumda herhangi bir sorun yok ancak kurulum bittikten sonra bilgisayar açılışında monitörden sinyal kesiliyor bir kaç defa denememe rağmen aynı sonucu gördüm. Ekran kartım Nvidia Geforce 9600 GT 1 GB bu konuda yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

muca_kaleyn

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Yani işletim sistemine giriş yapılıyor çünkü sesi geliyor ama monitör adeta pc ye bağlı değilmiş gibi davranıyor

muca_kaleyn

Asistan
Reaksiyon puanı
8
sistemi göremedim ki bi türlü, kurulum bittikten sonra öyle oluyor yani giriş yapamıyorum ben bide kurulumu çalışan cd üzerinde yani ubuntuyu sınama sırasında kurdum, kurduğum ubuntu 64 bit olanı

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
aynı sorun bendede fedora yükleme cd yi takınca olmuştu

yüklemek için cd yi takınca aynen bööle oluyordu

işlem yapılıyordu ama görüntü yoktu bende cd yi attım :D

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Başka bir monitörle deneme şansın var mı ama? Eğer öyle ise donanım uyuşmazlığıdır sebebi. Ama yazılımsal da olabilir. İlk defa duyuyorum böyle bir şeyi.

Şunu dener misin; bilgisayar başladığında seçeneklerden recovery'yi seç. Daha sonra netroot'u seç. startx yaz, enter'a bas. Ekran geliyor mu, bak bi'.

muca_kaleyn

Asistan
Reaksiyon puanı
8
dos ekranı geçtiği an ekrandan sinyal kesiliyor yani dediğiniz yeri göremiyorum bile. Bir önceki sürümleri denediğimde sorun yoktu onu 10.04 e güncelleyerek deneyeyim dedim ama sonuç yine hüsran. Bi başka monitörle deneyeyim

---------- saat 22:46 eklendi ---------- önceki mesaj saat 22:42 eklenmişti ----------

@Jeaquares Çok çok teşekkür ederim bu mesajı ubuntudan yazıyorum :) monitör değiştirmek yerine mevcut monitörümü diğer DVI çıkışına bağladım sorun çözüldü. Çok çok teşekkür ederim:flowers:

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
startx komutunu denedin mi yoksa direkt çıkışı mı değiştirdin?

Geçmiş olsun. Keyfini çıkar. :)

muca_kaleyn

Asistan
Reaksiyon puanı
8
walla hiç bir komut denemedim sadece çıkışı değiştirdim o kadar. Çok teşekkür ederim :)