Ubuntu kurdum, Windows 7'yi silmek istiyorum.

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Merhaba arkadaşlar.

Windows 7 kullanıyordum ve eski işletim sistemim olan Ubuntu'ya geri döndüm, fakat usb veya DVD'den kurmadım.Normal kurulum yaptım boot etmeden.Şuan 2 işletim sistemi kullanıyorum, Windows 7yi nasıl silebilirim?

Teşekkürler.
[MENTION=284867]Vefasiz[/MENTION] bi bakıver usta =)

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Windows 7 nin bulunduğu harddiski ubuntu daki gparted ile ntfs veya başka dosya yapısına formatlarsan silinir.
Sonra ubuntu daki boot listesinden de silersin.
Silmesen de zaten ubuntu direk kendisi açıldığı için şart ta değil.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Normal kurulum dediğin WUBI ile kurmak ise sakın silmeye kalkışma arada Ubuntu da kaynar...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
WUBI ile ubuntu kurdum (bilgisayarımda C (windows yüklü) ve D var ve ben D bölümüne kurdum, windowsum çökerse ubuntuyu kullanmaya devam edemiyecek miyim? Bu konuda beni aydınlatabilir misiniz?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Hayır maalesef edemeyeceksin, Ubuntu medyasını başlangıçta başlatıp LiveCD açıldıktan sonra masaüstünde bulunan Ubuntu Kur seçeneği ile kurulum başlat. Kurulum sırasında HDD seçimi yaparken C'yi ve D'yi silip

Örnek : 500 GB ise
Yedeklerin için 300 GB D
Bellek için 197 GB C
Ve geriye kalan 3 GB'ı swap alanı olarak ayarla. C için yaptığın yeri düzenle diyerek bağlama noktası seçeneğini "/" olarak işaretle. Dosya sistemi ext4 olacak. Daha sonra kurulumu başlat, grub denilen önyükleme yazılımı sisteminde sadece Ubuntu bulacağı için bilgisayarın işletim sistemi sormadan açılacaktır.