Ubuntu kurarken hata alıyorum

Marco05

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Arkadaşlar hata bu çözümünü bilen umarım vardır
IMG_20200903_150749.jpg

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Biraz daha ayrıntı yok mudur?
Hangi Linux dağıtımı?
Hangi işlemi yaparken ya da yaptıktan sonra bu hatayı alıyorsun?

gen2

Asistan
Reaksiyon puanı
136
Arkadaşlar hata bu çözümünü bilen umarım vardırEkli dosyayı görüntüle 114747
Acpi hataları için yapılabilecek şeyler. Kernel command line a pci=nommconf eklemek veya kernel versiyonunu değiştirmek olabilir. Ayrıca çok fazla önemsemene gerek yok birçok insan bu sorunları yaşıyor zaten. Laptopun düzgün çalışıyorsa biraz pil ömründen feragat edeceksin.

darkstar

Profesör
Reaksiyon puanı
1,503
Biost ACPI ayarlarını değiştirmenize izin veriyorsa APM seçin sorunsuz kuracaktır.
Eğer bios izin vermiyorsa ubuntu kurulumunu başlatmadan önce kernele " acpi=off " parametresini girin yine işinizi görecektir.

gen2

Asistan
Reaksiyon puanı
136
Biost ACPI ayarlarını değiştirmenize izin veriyorsa APM seçin sorunsuz kuracaktır.
Eğer bios izin vermiyorsa ubuntu kurulumunu başlatmadan önce kernele " acpi=off " parametresini girin yine işinizi görecektir.
acpi=off pek yakışıklı bir çözüm değil açıkcası.

Reaksiyon puanı
16,128
iso bozuk olmasın grundig gnb 15620a1i3 var onda Linux Mint mate 20 x64 var kardeşimin...
WhatsApp Image 2020-03-27 at 19.15.50.jpeg

Marco05

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Merhaba o PC kaç TL ve GTA 5 kasıyomu :)

Reaksiyon puanı
16,128
gnb 1562 a1i3 mü? gta5 kurulmadı 4gb ram var denenmedi ama assaultcube oynasın diye yakama yapıştı fiyatını bilmiyorum...

darkstar

Profesör
Reaksiyon puanı
1,503
acpi=off pek yakışıklı bir çözüm değil açıkcası.
ACPI si problemli bilgisayarlara windows veya Linux kurarken acpiyi kapatmak hayat kurtarır. Yakışıklı olsa da olmasa da ...

Ayrıca kullanıcı açısından uyku modları haricinde büyük bir fark bulunmuyor.
APM Bios odaklıdır, Acpi güç yönetimini işletim sistemine bırakıyor, laptoplarda Linux için özellikle üreticiler güç yönetimi sürücüsü ve yazılımı geliştirmediğinden ACPI ile veya APM ile kullanmanın bir farkı olmaz.

Son düzenleme:

colognebar10

Doçent
Reaksiyon puanı
417
Bilgisayarın markası ne? Mesela benim Casper gibi linux özürlüsüyse daha çok hata alırsın.

gen2

Asistan
Reaksiyon puanı
136
ACPI si problemli bilgisayarlara windows veya Linux kurarken acpiyi kapatmak hayat kurtarır. Yakışıklı olsa da olmasa da ...

Ayrıca kullanıcı açısından uyku modları haricinde büyük bir fark bulunmuyor.
APM Bios odaklıdır, Acpi güç yönetimini işletim sistemine bırakıyor, laptoplarda Linux için özellikle üreticiler güç yönetimi sürücüsü ve yazılımı geliştirmediğinden ACPI ile veya APM ile kullanmanın bir farkı olmaz.
Dostum Acpi hataları genelde sistemin boot edilmesine engel olmaz o yüzden söylüyorum yarım yamalak da olsa çalışan acpi hiç çalışmayan acpi dan daha iyidir en azından bilgisayarın havaya uçma riski olmaz. Ayrıca acpi kapattım onun yerine Apm devreye girecek diye bir olay yok. Çalışacağına bile inanmamama rağmen, en azından önce konfigüre etmen lazım.

darkstar

Profesör
Reaksiyon puanı
1,503
.. yarım yamalak da olsa çalışan acpi hiç çalışmayan acpi dan daha iyidir en azından bilgisayarın havaya uçma riski olmaz. ..
Ne olur mesela bilgisayar patlar mı, havaya mı uçar, yada fan çıldırıp bilgisayarı havalandırır mı, işlemci nerede bu acpi deyip cayır cayır yakarım buraları diye isyan mı çıkartır?

Bence abartmayın acpiyi bu kadar en fazla güç yönetimi olmadan bilgisayar %100 performans modunda çalışır ki linuxta zaten güç yönetimi düzgün çalışmaz nedenini önceki mesajımda yazdım.

gen2

Asistan
Reaksiyon puanı
136
Ne olur mesela bilgisayar patlar mı, havaya mı uçar, yada fan çıldırıp bilgisayarı havalandırır mı, işlemci nerede bu acpi deyip cayır cayır yakarım buraları diye isyan mı çıkartır?

Bence abartmayın acpiyi bu kadar en fazla güç yönetimi olmadan bilgisayar %100 performans modunda çalışır ki linuxta zaten güç yönetimi düzgün çalışmaz nedenini önceki mesajımda yazdım.
Isınır kardeşim. Istermisin text editor çalıştırdığında 80 derece olan bilgisayar? İstiyorsan buyur tavsiyede bulunmaya devam et. BEnde çalışıyor güç yönetimi doğru düzgün. Kurduğun cümleler hiç de iç acıcı dygular uyandırmıyor üzerimde nedense.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Linux'ta güç yönetimi düzgün çalışmaz öyle mi? Yani dünya üzerindeki neredeyse bütün serverlar güç yönetimi bozuk bir işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Vay be daha neler öğrenicez.

Son düzenleme:

darkstar

Profesör
Reaksiyon puanı
1,503
Isınır kardeşim. Istermisin text editor çalıştırdığında 80 derece olan bilgisayar? İstiyorsan buyur tavsiyede bulunmaya devam et. BEnde çalışıyor güç yönetimi doğru düzgün. Kurduğun cümleler hiç de iç acıcı dygular uyandırmıyor üzerimde nedense.
Acpiyi kapatmayın kapatırsanız pc ısınır, konu süper bir noktaya geldi.
Önceki mesajınızda havaya uçma riski vardı, şimdi text editör çalıştırınca ısınıyor.
Çok merak ediyorum bu konu nereye kadar gidecek.

Şuan linuxtayım ve ACPI açık acpi=off olarak restart edip text editör çalıştırıp sizin için sıcaklık değişimini ölçmemi ister misiniz?

Ayrıca ACPI li veya ACPI siz linux windowstan herzaman daha fazla ısınır.

gen2

Asistan
Reaksiyon puanı
136
Benimki ısınmıyor arkadaşım nerden uyduruyorsun bunca şeyi. Bir laptopu acpi kapalı kullanmanın mantığı nedir adam gitsin Windows kursun haksız çıkınca da saçmalığın dibine vurdun harbiden.

darkstar

Profesör
Reaksiyon puanı
1,503
Linux'ta güç yönetimi düzgün çalışmaz öyle mi? Yani dünya üzerindeki neredeyse bütün serverlar güç yönetimi bozuk bir işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Vay be daha neler öğrenicez.
Yazdığımı ya okumadınız ya da yanlış anladınız. Üretici firmalar Linux'a özgü güç yönetimi sürücüsü ve yazılımı hazırlamıyor bu nedenle linuxun güç yönetimi windowsun gerisinde demiştim.

Benimki ısınmıyor arkadaşım nerden uyduruyorsun bunca şeyi. Bir laptopu acpi kapalı kullanmanın mantığı nedir adam gitsin Windows kursun haksız çıkınca da saçmalığın dibine vurdun harbiden.
ACPI çalışmıyorsa kapatırsınız bu kadar basit anlaşılmayacak bir konu da değil. Yarım yamalak acpi ile yarım yamalak performans ile kullanacağıma acpiyi kapatır tam performans ile kullanırım.

gen2

Asistan
Reaksiyon puanı
136
Acpiyi kapatmayın kapatırsanız pc ısınır, konu süper bir noktaya geldi.
Önceki mesajınızda havaya uçma riski vardı, şimdi text editör çalıştırınca ısınıyor.
Çok merak ediyorum bu konu nereye kadar gidecek.

Şuan linuxtayım ve ACPI açık acpi=off olarak restart edip text editör çalıştırıp sizin için sıcaklık değişimini ölçmemi ister misiniz?

Ayrıca ACPI li veya ACPI siz linux windowstan herzaman daha fazla ısınır.
Bir ACPI hatası aldın diye ACPI'ı toptan kapatmak nerde görülmüş kardeşim. Adamın bilgisayarının açılmamasının sebebinin Acpi sorunu olduğunu nerden anladın sen kernel konsolunda okuduğun her acpi uyarısını ciddiye alıp acpi mı kapatıyosun. Ne komik insanlar var ya.

darkstar

Profesör
Reaksiyon puanı
1,503
Bir ACPI hatası aldın diye ACPI'ı toptan kapatmak nerde görülmüş kardeşim. Adamın bilgisayarının açılmamasının sebebinin Acpi sorunu olduğunu nerden anladın sen kernel konsolunda okuduğun her acpi uyarısını ciddiye alıp acpi mı kapatıyosun. Ne komik insanlar var ya.
Sevgili kardeşim ilk mesajda "parse execution failed" yazıyor.
Bunun ne demek olduğunu biliyorsanız zaten tartışmaya gerek yoktur.
Bilmiyorsanız da bu konuya benim başka mesaj yazmamın anlamı olmaz...
iyi akşamlar.

gen2

Asistan
Reaksiyon puanı
136
Sevgili kardeşim ilk mesajda "parse execution failed" yazıyor.
Bunun ne demek olduğunu biliyorsanız zaten tartışmaya gerek yoktur.
Bilmiyorsanız da bu konuya benim başka mesaj yazmamın anlamı olmaz...
iyi akşamlar.
O zaman alırsın pci adresini sadece o portun güç yönetimini kapatırsın. Özrün kabahatinden büyük.

acpi
Battery 0: Full, 100%
açık mı?
Acpi modüler aslında Batarya modülü yüklü diyebiliriz, ama diğer fonksiyonlardan bu şekilde emin olamayız.

Reaksiyon puanı
16,128
Kod:
lspci

00:00.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 15h (Models 60h-6fh) Processor Root Complex

00:00.2 IOMMU: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 15h (Models 60h-6fh) I/O Memory Management Unit

00:01.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Stoney [Radeon R2/R3/R4/R5 Graphics] (rev ea)

00:01.1 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Device 15b3

00:02.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 15h (Models 60h-6fh) Host Bridge

00:02.1 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 15h (Models 60h-6fh) Processor Root Port

00:02.3 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 15h (Models 60h-6fh) Processor Root Port

00:03.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 15h (Models 60h-6fh) Host Bridge

00:08.0 Encryption controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 1578

00:09.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 157d

00:09.2 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 15h (Models 60h-6fh) Audio Controller

00:10.0 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH USB XHCI Controller (rev 20)

00:11.0 SATA controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH SATA Controller [AHCI mode] (rev 4b)

00:12.0 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH USB EHCI Controller (rev 49)

00:14.0 SMBus: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH SMBus Controller (rev 4b)

00:14.3 ISA bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH LPC Bridge (rev 11)

00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 15b0

00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 15b1

00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 15b2

00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 15b3

00:18.4 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 15b4

00:18.5 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 15b5

02:00.0 Network controller: Qualcomm Atheros QCA9377 802.11ac Wireless Network Adapter (rev 31)
Kod:
Lenovo-IdeaPad-S145-15AST :
screenfetch
                                       conficker@conficker-Lenovo-IdeaPad-S145-15AST
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMmds+.        OS: Mint 19.3 tricia
MMm----::-://////////////oymNMd+`     Kernel: x86_64 Linux 5.4.0-45-generic
MMd      /++                -sNMd:    Uptime: 7h 34m
MMNso/`  dMM    `.::-. .-::.` .hMN:   Packages: 2575
ddddMMh  dMM   :hNMNMNhNMNMNh: `NMm   Shell: bash
     NMm  dMM  .NMN/-+MMM+-/NMN` dMM   Resolution: 1366x768
     NMm  dMM  -MMm  `MMM   dMM. dMM   DE: MATE 1.22.2
     NMm  dMM  -MMm  `MMM   dMM. dMM   WM: Metacity (Marco)
     NMm  dMM  .mmd  `mmm   yMM. dMM   GTK Theme: 'Mint-X-Grey' [GTK2/3]
     NMm  dMM`  ..`   ...   ydm. dMM   Icon Theme: Mint-X-Grey
     hMM- +MMd/-------...-:sdds  dMM   Font: Ubuntu 10
     -NMm- :hNMNNNmdddddddddy/`  dMM   CPU: AMD A6-9225 RADEON R4, 5 COMPUTE CORES 2C+3G @ 2x 2.6GHz
      -dMNs-``-::::-------.``    dMM   GPU: AMD STONEY (DRM 3.35.0, 5.4.0-45-generic, LLVM 10.0.1)
       `/dMNmy+/:-------------:/yMMM   RAM: 1521MiB / 3319MiB
          ./ydNMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
             \.MMMMMMMMMMMMMMMMMMM

Son düzenleyen moderatör:

gen2

Asistan
Reaksiyon puanı
136
P
lspci
00:00.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 15h (Models 60h-6fh) Processor Root Complex
00:00.2 IOMMU: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 15h (Models 60h-6fh) I/O Memory Management Unit
00:01.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Stoney [Radeon R2/R3/R4/R5 Graphics] (rev ea)
00:01.1 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Device 15b3
00:02.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 15h (Models 60h-6fh) Host Bridge
00:02.1 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 15h (Models 60h-6fh) Processor Root Port
00:02.3 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 15h (Models 60h-6fh) Processor Root Port
00:03.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 15h (Models 60h-6fh) Host Bridge
00:08.0 Encryption controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 1578
00:09.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 157d
00:09.2 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 15h (Models 60h-6fh) Audio Controller
00:10.0 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH USB XHCI Controller (rev 20)
00:11.0 SATA controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH SATA Controller [AHCI mode] (rev 4b)
00:12.0 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH USB EHCI Controller (rev 49)
00:14.0 SMBus: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH SMBus Controller (rev 4b)
00:14.3 ISA bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH LPC Bridge (rev 11)
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 15b0
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 15b1
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 15b2
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 15b3
00:18.4 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 15b4
00:18.5 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 15b5
02:00.0 Network controller: Qualcomm Atheros QCA9377 802.11ac Wireless Network Adapter (rev 31)
Kod:
Lenovo-IdeaPad-S145-15AST :
screenfetch
                                       conficker@conficker-Lenovo-IdeaPad-S145-15AST
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMmds+.        OS: Mint 19.3 tricia
MMm----::-://////////////oymNMd+`     Kernel: x86_64 Linux 5.4.0-45-generic
MMd      /++                -sNMd:    Uptime: 7h 34m
MMNso/`  dMM    `.::-. .-::.` .hMN:   Packages: 2575
ddddMMh  dMM   :hNMNMNhNMNMNh: `NMm   Shell: bash
     NMm  dMM  .NMN/-+MMM+-/NMN` dMM   Resolution: 1366x768
     NMm  dMM  -MMm  `MMM   dMM. dMM   DE: MATE 1.22.2
     NMm  dMM  -MMm  `MMM   dMM. dMM   WM: Metacity (Marco)
     NMm  dMM  .mmd  `mmm   yMM. dMM   GTK Theme: 'Mint-X-Grey' [GTK2/3]
     NMm  dMM`  ..`   ...   ydm. dMM   Icon Theme: Mint-X-Grey
     hMM- +MMd/-------...-:sdds  dMM   Font: Ubuntu 10
     -NMm- :hNMNNNmdddddddddy/`  dMM   CPU: AMD A6-9225 RADEON R4, 5 COMPUTE CORES 2C+3G @ 2x 2.6GHz
      -dMNs-``-::::-------.``    dMM   GPU: AMD STONEY (DRM 3.35.0, 5.4.0-45-generic, LLVM 10.0.1)
       `/dMNmy+/:-------------:/yMMM   RAM: 1521MiB / 3319MiB
          ./ydNMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
             \.MMMMMMMMMMMMMMMMMMM
Powertop kurarak ACPI her donanım için açık mı öğrenebilirsin. Screentshottaki gibi tunables kısmında gösterir bende durum böyle.
1.jpg

darkstar

Profesör
Reaksiyon puanı
1,503
Son düzenleme:

gen2

Asistan
Reaksiyon puanı
136
parse execution failed hatasında genelde sistem açılmaz, tabii bunu bilmemeniz ayıp değil.
ayrıca özür dilemedim ki kabahatim ne?

Arkadaş daha kurulum aşamasında acpi port kapatma vs kurulumda pek mümkün olmasa gerek.
Gayette karşılaştığım 4.19 kernelle aldığım bir hata sistemim açıkken dmesg'ye bakıp görmüştüm. Kusra bakmayın sizinle muhattab olup kalitemi daha fazla düşüremeyeceğim. Linux Mint forumları da olmazsa olmazım zaten. Yani işin özüne gelirsek Manjaroda aynı hatayı almasına rağmen boot edebiliyorlar bilgisayarı ve acpi=off'dan daha iyi çalışan komutlarda var. Bu durumda benim başta dediğim komutun yakışıksız olduğu gerçeği de çıkıyor ortaya uzatmaya gerek yok. Kimsenin ego tatmin aracı olacak değilim.

ACPI Errors when booting , Can't boot

Grafik modda açılmayan Disco Dingo

[Bug 194753] New: Several ACPI Errors in dmesg

Son düzenleme:

darkstar

Profesör
Reaksiyon puanı
1,503
Gayette karşılaştığım 4.19 kernelle aldığım bir hata sistemim açıkken dmesg'ye bakıp görmüştüm. Kusra bakmayın sizinle muhattab olup kalitemi daha fazla düşüremeyeceğim. Linux Mint forumları da olmazsa olmazım zaten.

Text editörün 80 derecede çalışmasından sonra sizin kalitenize geldik maaşallah :D.

Kardeşim adam "parse/execution failed" hatası nedeni ile kurulumu başlatamıyor siz acpi portundan bahsediyorsunuz, portunu açıp kapatacağınız bir sistem yok ortada daha kurulum başlamamış...

Ben sizin kaitenizi daha fazla düşürmeyeyim size yazık olmasın.

Size laf anlatmaya çalışarak zamanımı da boşa harcamayayım daha tvbox için Armbian image'ı derleyeceğim... tekrar iyi akşamlar iyi geceler.

Son düzenleme:

gen2

Asistan
Reaksiyon puanı
136
Gayette karşılaştığım 4.19 kernelle aldığım bir hata sistemim açıkken dmesg'ye bakıp görmüştüm. Kusra bakmayın sizinle muhattab olup kalitemi daha fazla düşüremeyeceğim. Linux Mint forumları da olmazsa olmazım zaten. Yani işin özüne gelirsek Manjaroda aynı hatayı almasına rağmen boot edebiliyorlar bilgisayarı ve acpi=off'dan daha iyi çalışan komutlarda var. Bu durumda benim başta dediğim komutun yakışıksız olduğu gerçeği de çıkıyor ortaya uzatmaya gerek yok. Kimsenin ego tatmin aracı olacak değilim.

Grafik modda açılmayan Disco Dingo

[Bug 194753] New: Several ACPI Errors in dmesg
Dmesg'den bakabildiklerine göre bilgisayarlar boot edilebiliyor demektir. Yeterlidir umarım.

ACPI Error - Red Hat Customer Portal

Frequent ACPI errors in dmesg ring buffer · Issue #827 · netdata/netdata

https://www.phoronix.com/forums/for...TprVfJHQPo10iiNXTttatF6fYuxyNSp4vyWlK7qt0uEVi

Lenovo t450 - Issues on boot...Dmesg Errors Attached - MX Linux Forum

Bug #1626299 “ACPI Errors in dmesg, battery monitor shows empty” : Bugs : linux package : Ubuntu