Marco05
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 10
Arkadaşlar hata bu çözümünü bilen umarım vardır
@EFI ShellArkadaşlar hata bu çözümünü bilen umarım vardırEkli dosyayı görüntüle 114747
Linux'ta bu kadar bilgim yok maalesef. Asıl Linux'ta bilgili olanlar: @CoderxL @rise ve @Mustafa_Demiral @saltinirmak@EFI Shell
Sizin alanınız, hocam.
Not: Çözümünü bilmiyorum. Sadece, bilecek bir arkadaşı etiketledim.
Acpi hataları için yapılabilecek şeyler. Kernel command line a pci=nommconf eklemek veya kernel versiyonunu değiştirmek olabilir. Ayrıca çok fazla önemsemene gerek yok birçok insan bu sorunları yaşıyor zaten. Laptopun düzgün çalışıyorsa biraz pil ömründen feragat edeceksin.Arkadaşlar hata bu çözümünü bilen umarım vardırEkli dosyayı görüntüle 114747
acpi=off pek yakışıklı bir çözüm değil açıkcası.Biost ACPI ayarlarını değiştirmenize izin veriyorsa APM seçin sorunsuz kuracaktır.
Eğer bios izin vermiyorsa ubuntu kurulumunu başlatmadan önce kernele " acpi=off " parametresini girin yine işinizi görecektir.
Evet, kasıyor. Sorulacak soru bile değil.Merhaba o PC kaç TL ve GTA 5 kasıyomu![]()
ACPI si problemli bilgisayarlara windows veya Linux kurarken acpiyi kapatmak hayat kurtarır. Yakışıklı olsa da olmasa da ...acpi=off pek yakışıklı bir çözüm değil açıkcası.
Dostum Acpi hataları genelde sistemin boot edilmesine engel olmaz o yüzden söylüyorum yarım yamalak da olsa çalışan acpi hiç çalışmayan acpi dan daha iyidir en azından bilgisayarın havaya uçma riski olmaz. Ayrıca acpi kapattım onun yerine Apm devreye girecek diye bir olay yok. Çalışacağına bile inanmamama rağmen, en azından önce konfigüre etmen lazım.ACPI si problemli bilgisayarlara windows veya Linux kurarken acpiyi kapatmak hayat kurtarır. Yakışıklı olsa da olmasa da ...
Ayrıca kullanıcı açısından uyku modları haricinde büyük bir fark bulunmuyor.
APM Bios odaklıdır, Acpi güç yönetimini işletim sistemine bırakıyor, laptoplarda Linux için özellikle üreticiler güç yönetimi sürücüsü ve yazılımı geliştirmediğinden ACPI ile veya APM ile kullanmanın bir farkı olmaz.
Ne olur mesela bilgisayar patlar mı, havaya mı uçar, yada fan çıldırıp bilgisayarı havalandırır mı, işlemci nerede bu acpi deyip cayır cayır yakarım buraları diye isyan mı çıkartır?.. yarım yamalak da olsa çalışan acpi hiç çalışmayan acpi dan daha iyidir en azından bilgisayarın havaya uçma riski olmaz. ..
Isınır kardeşim. Istermisin text editor çalıştırdığında 80 derece olan bilgisayar? İstiyorsan buyur tavsiyede bulunmaya devam et. BEnde çalışıyor güç yönetimi doğru düzgün. Kurduğun cümleler hiç de iç acıcı dygular uyandırmıyor üzerimde nedense.Ne olur mesela bilgisayar patlar mı, havaya mı uçar, yada fan çıldırıp bilgisayarı havalandırır mı, işlemci nerede bu acpi deyip cayır cayır yakarım buraları diye isyan mı çıkartır?
Bence abartmayın acpiyi bu kadar en fazla güç yönetimi olmadan bilgisayar %100 performans modunda çalışır ki linuxta zaten güç yönetimi düzgün çalışmaz nedenini önceki mesajımda yazdım.
Linux'ta güç yönetimi düzgün çalışmaz öyle mi? Yani dünya üzerindeki neredeyse bütün serverlar güç yönetimi bozuk bir işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Vay be daha neler öğrenicez.Ne olur mesela bilgisayar patlar mı, havaya mı uçar, yada fan çıldırıp bilgisayarı havalandırır mı, işlemci nerede bu acpi deyip cayır cayır yakarım buraları diye isyan mı çıkartır?
Bence abartmayın acpiyi bu kadar en fazla güç yönetimi olmadan bilgisayar %100 performans modunda çalışır ki linuxta zaten güç yönetimi düzgün çalışmaz nedenini önceki mesajımda yazdım.
Acpiyi kapatmayın kapatırsanız pc ısınır, konu süper bir noktaya geldi.Isınır kardeşim. Istermisin text editor çalıştırdığında 80 derece olan bilgisayar? İstiyorsan buyur tavsiyede bulunmaya devam et. BEnde çalışıyor güç yönetimi doğru düzgün. Kurduğun cümleler hiç de iç acıcı dygular uyandırmıyor üzerimde nedense.
Yazdığımı ya okumadınız ya da yanlış anladınız. Üretici firmalar Linux'a özgü güç yönetimi sürücüsü ve yazılımı hazırlamıyor bu nedenle linuxun güç yönetimi windowsun gerisinde demiştim.Linux'ta güç yönetimi düzgün çalışmaz öyle mi? Yani dünya üzerindeki neredeyse bütün serverlar güç yönetimi bozuk bir işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Vay be daha neler öğrenicez.
ACPI çalışmıyorsa kapatırsınız bu kadar basit anlaşılmayacak bir konu da değil. Yarım yamalak acpi ile yarım yamalak performans ile kullanacağıma acpiyi kapatır tam performans ile kullanırım.Benimki ısınmıyor arkadaşım nerden uyduruyorsun bunca şeyi. Bir laptopu acpi kapalı kullanmanın mantığı nedir adam gitsin Windows kursun haksız çıkınca da saçmalığın dibine vurdun harbiden.
Bir ACPI hatası aldın diye ACPI'ı toptan kapatmak nerde görülmüş kardeşim. Adamın bilgisayarının açılmamasının sebebinin Acpi sorunu olduğunu nerden anladın sen kernel konsolunda okuduğun her acpi uyarısını ciddiye alıp acpi mı kapatıyosun. Ne komik insanlar var ya.Acpiyi kapatmayın kapatırsanız pc ısınır, konu süper bir noktaya geldi.
Önceki mesajınızda havaya uçma riski vardı, şimdi text editör çalıştırınca ısınıyor.
Çok merak ediyorum bu konu nereye kadar gidecek.
Şuan linuxtayım ve ACPI açık acpi=off olarak restart edip text editör çalıştırıp sizin için sıcaklık değişimini ölçmemi ister misiniz?
Ayrıca ACPI li veya ACPI siz linux windowstan herzaman daha fazla ısınır.
Sevgili kardeşim ilk mesajda "parse execution failed" yazıyor.Bir ACPI hatası aldın diye ACPI'ı toptan kapatmak nerde görülmüş kardeşim. Adamın bilgisayarının açılmamasının sebebinin Acpi sorunu olduğunu nerden anladın sen kernel konsolunda okuduğun her acpi uyarısını ciddiye alıp acpi mı kapatıyosun. Ne komik insanlar var ya.
O zaman alırsın pci adresini sadece o portun güç yönetimini kapatırsın. Özrün kabahatinden büyük.Sevgili kardeşim ilk mesajda "parse execution failed" yazıyor.
Bunun ne demek olduğunu biliyorsanız zaten tartışmaya gerek yoktur.
Bilmiyorsanız da bu konuya benim başka mesaj yazmamın anlamı olmaz...
iyi akşamlar.
Acpi modüler aslında Batarya modülü yüklü diyebiliriz, ama diğer fonksiyonlardan bu şekilde emin olamayız.acpi
Battery 0: Full, 100%
açık mı?
lspci
00:00.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 15h (Models 60h-6fh) Processor Root Complex
00:00.2 IOMMU: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 15h (Models 60h-6fh) I/O Memory Management Unit
00:01.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Stoney [Radeon R2/R3/R4/R5 Graphics] (rev ea)
00:01.1 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Device 15b3
00:02.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 15h (Models 60h-6fh) Host Bridge
00:02.1 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 15h (Models 60h-6fh) Processor Root Port
00:02.3 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 15h (Models 60h-6fh) Processor Root Port
00:03.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 15h (Models 60h-6fh) Host Bridge
00:08.0 Encryption controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 1578
00:09.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 157d
00:09.2 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 15h (Models 60h-6fh) Audio Controller
00:10.0 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH USB XHCI Controller (rev 20)
00:11.0 SATA controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH SATA Controller [AHCI mode] (rev 4b)
00:12.0 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH USB EHCI Controller (rev 49)
00:14.0 SMBus: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH SMBus Controller (rev 4b)
00:14.3 ISA bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH LPC Bridge (rev 11)
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 15b0
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 15b1
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 15b2
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 15b3
00:18.4 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 15b4
00:18.5 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 15b5
02:00.0 Network controller: Qualcomm Atheros QCA9377 802.11ac Wireless Network Adapter (rev 31)
Lenovo-IdeaPad-S145-15AST :
screenfetch
conficker@conficker-Lenovo-IdeaPad-S145-15AST
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMmds+. OS: Mint 19.3 tricia
MMm----::-://////////////oymNMd+` Kernel: x86_64 Linux 5.4.0-45-generic
MMd /++ -sNMd: Uptime: 7h 34m
MMNso/` dMM `.::-. .-::.` .hMN: Packages: 2575
ddddMMh dMM :hNMNMNhNMNMNh: `NMm Shell: bash
NMm dMM .NMN/-+MMM+-/NMN` dMM Resolution: 1366x768
NMm dMM -MMm `MMM dMM. dMM DE: MATE 1.22.2
NMm dMM -MMm `MMM dMM. dMM WM: Metacity (Marco)
NMm dMM .mmd `mmm yMM. dMM GTK Theme: 'Mint-X-Grey' [GTK2/3]
NMm dMM` ..` ... ydm. dMM Icon Theme: Mint-X-Grey
hMM- +MMd/-------...-:sdds dMM Font: Ubuntu 10
-NMm- :hNMNNNmdddddddddy/` dMM CPU: AMD A6-9225 RADEON R4, 5 COMPUTE CORES 2C+3G @ 2x 2.6GHz
-dMNs-``-::::-------.`` dMM GPU: AMD STONEY (DRM 3.35.0, 5.4.0-45-generic, LLVM 10.0.1)
`/dMNmy+/:-------------:/yMMM RAM: 1521MiB / 3319MiB
./ydNMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
\.MMMMMMMMMMMMMMMMMMM
Powertop kurarak ACPI her donanım için açık mı öğrenebilirsin. Screentshottaki gibi tunables kısmında gösterir bende durum böyle.lspci
00:00.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 15h (Models 60h-6fh) Processor Root Complex
00:00.2 IOMMU: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 15h (Models 60h-6fh) I/O Memory Management Unit
00:01.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Stoney [Radeon R2/R3/R4/R5 Graphics] (rev ea)
00:01.1 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Device 15b3
00:02.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 15h (Models 60h-6fh) Host Bridge
00:02.1 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 15h (Models 60h-6fh) Processor Root Port
00:02.3 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 15h (Models 60h-6fh) Processor Root Port
00:03.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 15h (Models 60h-6fh) Host Bridge
00:08.0 Encryption controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 1578
00:09.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 157d
00:09.2 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 15h (Models 60h-6fh) Audio Controller
00:10.0 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH USB XHCI Controller (rev 20)
00:11.0 SATA controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH SATA Controller [AHCI mode] (rev 4b)
00:12.0 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH USB EHCI Controller (rev 49)
00:14.0 SMBus: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH SMBus Controller (rev 4b)
00:14.3 ISA bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH LPC Bridge (rev 11)
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 15b0
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 15b1
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 15b2
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 15b3
00:18.4 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 15b4
00:18.5 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 15b5
02:00.0 Network controller: Qualcomm Atheros QCA9377 802.11ac Wireless Network Adapter (rev 31)
Kod:Lenovo-IdeaPad-S145-15AST : screenfetch conficker@conficker-Lenovo-IdeaPad-S145-15AST MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMmds+. OS: Mint 19.3 tricia MMm----::-://////////////oymNMd+` Kernel: x86_64 Linux 5.4.0-45-generic MMd /++ -sNMd: Uptime: 7h 34m MMNso/` dMM `.::-. .-::.` .hMN: Packages: 2575 ddddMMh dMM :hNMNMNhNMNMNh: `NMm Shell: bash NMm dMM .NMN/-+MMM+-/NMN` dMM Resolution: 1366x768 NMm dMM -MMm `MMM dMM. dMM DE: MATE 1.22.2 NMm dMM -MMm `MMM dMM. dMM WM: Metacity (Marco) NMm dMM .mmd `mmm yMM. dMM GTK Theme: 'Mint-X-Grey' [GTK2/3] NMm dMM` ..` ... ydm. dMM Icon Theme: Mint-X-Grey hMM- +MMd/-------...-:sdds dMM Font: Ubuntu 10 -NMm- :hNMNNNmdddddddddy/` dMM CPU: AMD A6-9225 RADEON R4, 5 COMPUTE CORES 2C+3G @ 2x 2.6GHz -dMNs-``-::::-------.`` dMM GPU: AMD STONEY (DRM 3.35.0, 5.4.0-45-generic, LLVM 10.0.1) `/dMNmy+/:-------------:/yMMM RAM: 1521MiB / 3319MiB ./ydNMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM \.MMMMMMMMMMMMMMMMMMM
parse execution failed hatasında genelde sistem açılmaz, tabii bunu bilmemeniz ayıp değil.O zaman alırsın pci adresini sadece o portun güç yönetimini kapatırsın. Özrün kabahatinden büyük.
Gayette karşılaştığım 4.19 kernelle aldığım bir hata sistemim açıkken dmesg'ye bakıp görmüştüm. Kusra bakmayın sizinle muhattab olup kalitemi daha fazla düşüremeyeceğim. Linux Mint forumları da olmazsa olmazım zaten. Yani işin özüne gelirsek Manjaroda aynı hatayı almasına rağmen boot edebiliyorlar bilgisayarı ve acpi=off'dan daha iyi çalışan komutlarda var. Bu durumda benim başta dediğim komutun yakışıksız olduğu gerçeği de çıkıyor ortaya uzatmaya gerek yok. Kimsenin ego tatmin aracı olacak değilim.parse execution failed hatasında genelde sistem açılmaz, tabii bunu bilmemeniz ayıp değil.
ayrıca özür dilemedim ki kabahatim ne?
Arkadaş daha kurulum aşamasında acpi port kapatma vs kurulumda pek mümkün olmasa gerek.
Text editörün 80 derecede çalışmasından sonra sizin kalitenize geldik maaşallahGayette karşılaştığım 4.19 kernelle aldığım bir hata sistemim açıkken dmesg'ye bakıp görmüştüm. Kusra bakmayın sizinle muhattab olup kalitemi daha fazla düşüremeyeceğim. Linux Mint forumları da olmazsa olmazım zaten.
ACPI Errors when booting , Can't boot
Dmesg'den bakabildiklerine göre bilgisayarlar boot edilebiliyor demektir. Yeterlidir umarım.Gayette karşılaştığım 4.19 kernelle aldığım bir hata sistemim açıkken dmesg'ye bakıp görmüştüm. Kusra bakmayın sizinle muhattab olup kalitemi daha fazla düşüremeyeceğim. Linux Mint forumları da olmazsa olmazım zaten. Yani işin özüne gelirsek Manjaroda aynı hatayı almasına rağmen boot edebiliyorlar bilgisayarı ve acpi=off'dan daha iyi çalışan komutlarda var. Bu durumda benim başta dediğim komutun yakışıksız olduğu gerçeği de çıkıyor ortaya uzatmaya gerek yok. Kimsenin ego tatmin aracı olacak değilim.
ACPI Errors when booting , Can't boot
Grafik modda açılmayan Disco Dingo
[Bug 194753] New: Several ACPI Errors in dmesg