Ubuntu kullanmak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan volgan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

volgan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Her format atışımda genellikle win ile beraber ubuntu kurarım .Ubuntu yüzünden bir kerede 3-4 format atmışlığım olmuştur. Öyle linux hakkında fazla bilgim yoktur ama güzel işte .Her geçen formatla yeni şeyler öğrenirim sıkıntısını da çekerim ama ubuntu kurmaktan vazgeçmem. Geçenlerde yine bir format attım ve yine ubuntuyu(10.10) kurdum. Hoş güzel geçinirken acaba 11.04 e yükseltsem mi diye düşündüm.Bazı forumlarda daha yeni çıkmasına rağmen bazı sıkıntıları olduğunu duydum ama içimdeki özgür yazılıma engel olamadım ;sınırlı net hızımla 11.04 e yükselttim. Ve ubuntu yine yapacağını yaptı. Ubuntu açıldığında görev çubuğu gözükmüyor ve masaüstündeki kısayollar tepki vermiyor, açılan pencerelerin de kenarlıkları yok küçülmüyor sadece alt+f4 le kapanıyor. Seviyoruz diyoruz , destekleyelim diyoruz
bir kere adam gibi kullanamıyoruz.Nedir bu çile ? her seferinde bir şey olmak zorunda mı?:bored:

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
11.04 unity ara biriminin eklendiği ilk sürüm. 11.10 daha yeni çıktı onu deneseydiniz keşke birçok sorun giderildi ve ekran kartı desteği daha iyidir. Hazır 11.04 yüklemişken
Kod:
/usr/lib/nux/unity_support_test -p
komutunun çıktılarında hepsinde yes sonucunu alıyorsanız unity arabirimli ubuntuyu sorunsuz kullanabilirsiniz. 11.10 yükleyerek ubuntu kullanmaya devam edebilirsiniz.

Donanımınızın linux sürücüleri yeterliyse linux dağıtımları kurmakta fayda var. Yoksa linux kuracam diyip hüsrana uğramanız normaldir. Bazı arkadaşlarda ubuntu kurma şunu kur bunu kur diye dağıtım fanlığı yapabilir. Kulak asmamanız önce donanımınızın tam olarak desteklediğinden emin olun sonra o dağıtımın yerel destek forumlarında çözüm arayın driverları yükleme performans gibi bilgilere ulaşmak için.

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Her format atışımda genellikle win ile beraber ubuntu kurarım .Ubuntu yüzünden bir kerede 3-4 format atmışlığım olmuştur. Öyle linux hakkında fazla bilgim yoktur ama güzel işte .Her geçen formatla yeni şeyler öğrenirim sıkıntısını da çekerim ama ubuntu kurmaktan vazgeçmem. Geçenlerde yine bir format attım ve yine ubuntuyu(10.10) kurdum. Hoş güzel geçinirken acaba 11.04 e yükseltsem mi diye düşündüm.Bazı forumlarda daha yeni çıkmasına rağmen bazı sıkıntıları olduğunu duydum ama içimdeki özgür yazılıma engel olamadım ;sınırlı net hızımla 11.04 e yükselttim. Ve ubuntu yine yapacağını yaptı. Ubuntu açıldığında görev çubuğu gözükmüyor ve masaüstündeki kısayollar tepki vermiyor, açılan pencerelerin de kenarlıkları yok küçülmüyor sadece alt+f4 le kapanıyor. Seviyoruz diyoruz , destekleyelim diyoruz
bir kere adam gibi kullanamıyoruz.Nedir bu çile ? her seferinde bir şey olmak zorunda mı?:bored:

Ubuntu Linux 11.04 ile ilgli haklısınız. Ubuntu kullanıcıyı bu anlamda sınırladı. Bunun gibi çok can sıkıcı şeyler daha var. Kullanıcının özelleştirmelerini desteklemeyen tüm dağıtımlara tepki olsun diye kullanmamakta yarar var. Şimdilik sizin için önerebileceğimiz Linux Mint var. Ya da benim gibi ubuntu Linux 10.10 (istediğiniz her türlü özelleştirmeyi yaparak) devam edebilirsiniz.