Ubuntu harika!

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
Dimi ama :) Her türlü yeniliği yapıyorlar ama birazda kullanıcıya yönelik kolay kullanım sunsalar 1 saniye durmaz geçerdim ama yok işte öyle :)
Benim oynadığım tüm oyunlar açılsa ben 1 saniye bile Windows'da durmam. :P

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Mesela Mount and Blade:Warband
Fıfa 12
Pes 12
Portal 2 :P :D daha da var. :D

FIFA 12'yi çalıştırdım. Zamanında çalıştırdığım başka oyunlar da olmuştu.
Mount & Blade: Warband, PES 12 ve Portal 2 test edemedim malesef ama çalıştığını söylüyorlar :dirol:
Aslında burada dikkat edilmesi gereken stabilite ve performans. Mesela FIFA 12 mükemmel çalışıyor eğer FPS düşüşünü saymazsak. Zaman zaman hafif kasılmalar olabiliyor. Bazı oyunlarda da FPS yarı yarına kadar düşebiliyor. Bazı oyunlarda da grafiksel hatalar meydana gelebiliyor ama çalışan oyun da çok güzel çalışıyor yani :D

E32KERNEL

Doçent
Reaksiyon puanı
0
wubiyle 10.04.03 ü kurmaya çalışıyorum ama hata veriyor.
Acep nedendir?

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
arkadaşlar dün ubuntuyu yükledim
windows'dan çok artısı var.
kullanım olarak..
hakikaten oyun oynamıyorsanız bu işletim sistemi tam size göre...
kullanan varsa onlarında yorumlarını alalım

bir oyun hastası olarak ben Hayır diyorum ubuntuya :D

thebest

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Az önce ubuntu 12.04 ü kurdum. aman allahım o da ne ya bu kadarmı ağır ve hantal olur bi işletim sistemi. firefox'a tıklıyorum 20 saniye sonra açılıyo. bilgisayarı kapatmak istedim kapatma tuşu 30 saniyede geldi. işin özü sakın ubuntu falan kurmayın. wimdows'la yola devam. hiç ubuntu şöyle böyle demeyin. çok çalışsın ubuntucularda stabil bi işletim sistemi yapsınlar. svskskn sana aynen katılıyorum açık kaynak her zaman sıkıntı. açık işte kardeşim kimin ne zaman ne yapacağı belli olmuyo. hız konusunda windows vistadan bile yavaş ubuntu 12.04. ha şunuda söyliyim ubuntu 10.04 daha stabil ve hızlıydı nokta :)

E32KERNEL

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Az önce ubuntu 12.04 ü kurdum. aman allahım o da ne ya bu kadarmı ağır ve hantal olur bi işletim sistemi. firefox'a tıklıyorum 20 saniye sonra açılıyo. bilgisayarı kapatmak istedim kapatma tuşu 30 saniyede geldi. işin özü sakın ubuntu falan kurmayın. wimdows'la yola devam. hiç ubuntu şöyle böyle demeyin. çok çalışsın ubuntucularda stabil bi işletim sistemi yapsınlar. svskskn sana aynen katılıyorum açık kaynak her zaman sıkıntı. açık işte kardeşim kimin ne zaman ne yapacağı belli olmuyo. hız konusunda windows vistadan bile yavaş ubuntu 12.04. ha şunuda söyliyim ubuntu 10.04 daha stabil ve hızlıydı nokta :)

Belki senin bilgisayarından kaynaklanıyordur. Tüm dünyada böyle bir sıkıntı yok (benim bildiğim).Ve açık kaynak özgürlüktür. Açık kaynak olduğu için, yavaş çalışması gibi bir durum olamaz. Ve her önüne gelen değiştiremez(yani değiştirde, kendi yüklü sistemini değiştirebilir).

thebest

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Belki senin bilgisayarından kaynaklanıyordur. Tüm dünyada böyle bir sıkıntı yok (benim bildiğim).Ve açık kaynak özgürlüktür. Açık kaynak olduğu için, yavaş çalışması gibi bir durum olamaz. Ve her önüne gelen değiştiremez(yani değiştirde, kendi yüklü sistemini değiştirebilir).

windows 7 ve windows 8 ikiside bilgisayarımda kurulu olduğu halde ikiside süper hızlı çalışırken ubuntu nun çok ağır çalılması sence de düşündürücü değil mi. ubuntu pişmanlıktır

E32KERNEL

Doçent
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=273810]thebest[/MENTION];
İlk defa mı Ubuntu kurdun?

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Linux kullanmaya yeni başlayan arkadaşlar kullanımda yaşadığınız sıkıntılar için acele etmeyin. Önce iki işletim sistemini beraber kullanın, alışmaya çalışın. Ağırlık ve hantallık büyük çoğunlukla ekran kartının tanınmamasında olur. Onun dışında Linux sistemlerde program kurulumu çok kolaydır fakat zor yollarda yok değil.

Linux sistemlerde kullanıcının internette program arama ile uğraşmaması için yazılım merkezleri vardır ve arama kısmına bildiğiniz programın adını veya türünü (resim,müzik gibi) yazmanı durumunda ilişkili programlar gelir seçiminizi yaptıktan sonra tıkladığınızda size kullanıcı şifrenizi sorduktan sonra program yüklenir.

Son derece basit iki tıklamalık iş. Yazılım merkezine aradığınız şeyi yazmaya üşeniyorsanız bilemem. Ama ondan sonrası iki tıklama ile program yüklenir. Kişiel kullanım için Linux Mint Cinnamon masaüstü tavsiye ederim. Linux gelecektir.

Rauros

Asistan
Reaksiyon puanı
0
windows 7 ve windows 8 ikiside bilgisayarımda kurulu olduğu halde ikiside süper hızlı çalışırken ubuntu nun çok ağır çalılması sence de düşündürücü değil mi. ubuntu pişmanlıktır
Sorun senin bilgisayarında Lubuntu yu dene bakalım

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Linux kullanmaya yeni başlayan arkadaşlar kullanımda yaşadığınız sıkıntılar için acele etmeyin. Önce iki işletim sistemini beraber kullanın, alışmaya çalışın. Ağırlık ve hantallık büyük çoğunlukla ekran kartının tanınmamasında olur. Onun dışında Linux sistemlerde program kurulumu çok kolaydır fakat zor yollarda yok değil.

Linux sistemlerde kullanıcının internette program arama ile uğraşmaması için yazılım merkezleri vardır ve arama kısmına bildiğiniz programın adını veya türünü (resim,müzik gibi) yazmanı durumunda ilişkili programlar gelir seçiminizi yaptıktan sonra tıkladığınızda size kullanıcı şifrenizi sorduktan sonra program yüklenir.

Son derece basit iki tıklamalık iş. Yazılım merkezine aradığınız şeyi yazmaya üşeniyorsanız bilemem. Ama ondan sonrası iki tıklama ile program yüklenir. Kişiel kullanım için Linux Mint Cinnamon masaüstü tavsiye ederim. Linux gelecektir.

iyi güzelde hep online mı yükleyeceğiz programları yedek alma filan çok mu uğraştırıyor?

thebest

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iyi güzelde hep online mı yükleyeceğiz programları yedek alma filan çok mu uğraştırıyor?
hay agzina saglik kardes evet ya internet yokken nabicaz peki.

bu arada LUBUNTU yukledim ama klavye ayarini yapamadim. bi yardim edin noktaya basinca / cikiyo yumusak gye basinca da [ oluyo/

Bu arada LUBUNTU ubuntudan daha hizli/ ya su klavye sorununu icin yardim edecek yok mu

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
valla ps3 salonu işletiyorum aynı zaman da easystation gibi kafe kontrol programı bulsam 1 sn bile düşünmeden geçeceğim :)

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89

12.04 te değil de senin bilgisayarında sorun olabilir mi acaba?
mesela ben bilgisayarı kapat diyorum suratıma kapanıyor resmen 1-2 saniye sürüyor kapanması
eski ve yavaş bir laptop diski üzerinde kullanmama rağmen win7 den daha hızlı çalışıyor.

Fubiku

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ubuntu bence çok güzel. İnsanlar alışkanlıklarından vazgeçemediğinden bazılarımız için Ubuntu bir adım geride kalıyor. Ubuntu'un yeri apayrı bence... Karizmasın Ubuntu...

thebest

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
12.04 te değil de senin bilgisayarında sorun olabilir mi acaba?
mesela ben bilgisayarı kapat diyorum suratıma kapanıyor resmen 1-2 saniye sürüyor kapanması
eski ve yavaş bir laptop diski üzerinde kullanmama rağmen win7 den daha hızlı çalışıyor.

kardeşim benim laptopta nasıl sorun olsun core i7 işlemcim 1 gb ekran kartım 8 gb ram windows 7 yi 8i hoplatıyo ubuntu da tık yok. kahrolsun ubuntu yaşasın windows. adamlar yapmış kardeşim. linuxcular ağzınla kuş tutsa windowsa yetişemez. linux kullanmak için ÇOK ÇOK ÇOK iyi bilgisayar bilgisi gerekli. hadi ilk okula giden çocuğun eline ver bakalım linux sürümlü bi bilgisayarı, afallayıp kalır, eline windows yüklü bi bilgisayarı versen senden bile iyi kullanır. HAKSIZMIYIM ARKADAŞLAR. eğri oturup doğru konuşmak lazım. ya kaç yıldır windows a bi rakip çıkamadı. e hadi hodri meydan geliştirsin linuxcular. yok ubuntu kubuntu xubuntu ne bu ya. adam gibi tek bi tane linux sürümü olsun. arkadaş lubuntu kur deyince dalga geçiyo sandım ilk başta. bi de baktım hakikaten lubuntu diye bi linux sürümü varmış. burda herkes taktı bilgisayarıma. ya arkadaş bilgisayar canavar gibi bi sıkıntı yok. sıkıntı ubuntuda ubuntuda ubuntuda.

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Media player arayanlar smplayer kursunlar. Donanım hızlandırma için paketlerin adını tam hatırlamıyorum ama internette aratırsanız ekran kartlarından faydalanırsınız.

Yalnız şu sıralar compiz'in veri trafiği gereksiz yere fazla, masaüstü efektlerini mümkün olduğunda film izlerken kullanmayın. 2D unity tavsiye ederim.
Wayland'i bekleyin...

E32KERNEL

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Media player arayanlar smplayer kursunlar. Donanım hızlandırma için paketlerin adını tam hatırlamıyorum ama internette aratırsanız ekran kartlarından faydalanırsınız.

Yalnız şu sıralar compiz'in veri trafiği gereksiz yere fazla, masaüstü efektlerini mümkün olduğunda film izlerken kullanmayın. 2D unity tavsiye ederim.
Wayland'i bekleyin...

Unity 'i toptan kapatıyorum ben.Klasik Gnome masaüstü en kullanışlısı. Tanıtımlarda falan Unity masaüstü keyfinizi ikiye katlar falan birşeyler diyorlar ama ben de tam tersi. :)

Rauros

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=273810]thebest[/MENTION] sorunlarınızı ubuntu tr forumlarına yazarsanız daha profesyonel bir yardım alabilirsiniz dediğim gibi Lubuntu kullanabilirsiniz xp den daha hızlıdır.Ekran kartı sürücülerinizi de kurmayı unutmayın diğer adıyla ek sürücüler diye geçer eğer hala windows lubuntu dan hızlıysa sorun sizin ekran kartlarınızda muhtemelen linux a tam destek vermiyorlardır

sezmen

Asistan
Reaksiyon puanı
200
birileri yine windows'un bir çalışanı gibi yazıp duruyor, özgür yazılımı kötülüyor. isteyen kullansın istemeyen kullanmasın ama adam gibi kurup iyice denemeden karalamayın bi yaaa. 6 yıldır linux ile haşır neşirim, oyun haricinde son kullanıcı için tek alternatiftir bence. tüm işlerimi güvenle ubuntu da hallediyorum. ilköğretim 3. sınıfa giden kızım bile tıkır tıkır kullanıyor tüm linuxları. parası olana yada korsan kullanmayı dert etmeyene diyecek lafım yok tabi. siz devam edin windows taraftarlığına.

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
İnsan bilmediğini, anlamadığını her zaman tukaka yapar.

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252

Hatta şunu ekleyebilirim beceremediği şeyde kendi çapsızlığını ve beceriksizliğini kabul etmemek için başvurduğu bir yoldur bu.