Ubuntu hakkında bilgi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ALENDEN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ALENDEN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
arkadaşlar ubuntu ile ilgili bilgi verirmisiniz artıları eksileri neler kurmak istiyorum..... şimdiden teşekkürler

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
En rahat kullanımı olan ve kolay bir şekilde destek alabileceğin linux dağıtımları arasındadır, özellikle sorduğun bir yanı varsa ve belirtirsen daha kolay yardımcı olabiliriz. :)

ALENDEN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
performans olark nasıl peki sıkıntı yaşanırmı sistem ile ilgili

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
performans olark nasıl peki sıkıntı yaşanırmı sistem ile ilgili

XP'nin çalıştığı herhangibir makinade sorun çıkarmadan çalışıyor diyebiliriz. Bazen ekran kartı sürücüsünden kaynaklı sorunlar olabiliyor ama denemeden bilemeyiz onu da... :)

WaylandIZMIR

Asistan
Reaksiyon puanı
69
Sistemine bağlı.. Tutupta Pentium 2 işlemci kullanıyorsan tabiki sıkıntı olacaktır..

Ortalama bir sitemin varsa gayet hızlı bir şekilde Ubuntu kullanabilirsin.

Performansı Win7 ile aynı diyebilirim..

Ve ortalama 500 mb ram kullanıyor..

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Hala kurmadıysan ve düşünüyorsan, Sana Mint 10 OS öneririm. :) ubuntu ya göre son kullanıcı açısından daha kapsamlı. Burada Windows XP, Vista ve 7 için (hiç HDD de bölüm ayırmadan) kurabileceğin bilgiler mevcut. Sen kurmak iste biz yardımcı oluruz. :)

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Ubuntu 10.04 ve sonraso olan 10.10 sürümleri acayip derecede hızlı. Windows'ta göremeyeceğin açılış sürelerine ulaşabilirsin. Hem normal hem de SSD diskler üzerinde denedim. SSD üzerinde windows xp nin açılması 7-10 saniye alıyorsa ubuntu 2-4 saniyede açılıyor. Hatta açılış logosunu göstermiyor :D

Uso!

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Artı yanları bol saymakla bitmez, performans açısından özellikle.Benim için tek eksi yanı Windows'daki oyunlarımdı. :D Linux'de ancak Wine ile Windows uygulamalarını çalıştırabiliyorsun, son DirectX sürümü sanırım 7 idi, ayrıca bir de OpenGL desteği var.OpenGL ile Warcraft 3 ve World of Warcraft oynamışlığım var.World of Warcraft'da Windows ile Ubuntu arasında yaklaşık olarak 40ms fark etmişti. :)

Ama gel gör ki Windows'da DirectX ile 60fps, Ubuntu'da OpenGL ile 30fps! :D

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Linux OS de olunca kendimi profesyonel hissediyorum :D

tolga3589

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Şu anda piyasadaki en alt işlemci modelinde bile çalışır. 128 mb ram ile çalışabilir standart olarak tabi ki.. Bazen ekran kartının driverında problem yaşarsın ki zannetmiyorum problem olacağını... Başlangıc için doğru yoldasın diyebilirim..

Oyun için linuxu kötülemeyin oyun firmaları linux tabanlı oyun yapmadığından linuxda oyun oynamak windowstaki gibi performans vermez.. Altını çizelim tekrar oyun firmaları ne linux ne de macos tabanlı oyun yapıyolar...Bu konuda linuxu kötülemeniz abes kaçar..

heavymental

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ubuntu arkasında canonical şirketinin destegi olması dısında hicde anlatıldıgı gibi iyi bir dagıtım degil. hatta son sürümlerde fazlasıyla can sıkıyor.kurulum kolay diyolar hepsinin kolay grafik tabanlı kurulumu olan dagıtımların.son surumdeki unity bende calısmadı mesela.10.04 de yasamadıgım wireless prolemide yasadım.ve daha bir cok sorun var.ubuntu neye dayanılarak cok iyi ck hızlı deniyor onuda anlamıs degilim.benim tavsiyem pclos.şimdiye kadar en uzun sure kullandıgım linux dagıtımıdır.son derece kullanıslı yuzde yuz turkce kullanılmaması dısında no problem bi dagıtım digerleriyle kıyaslarsak.

cemkalan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ubuntu'yu mutlaka dene.Hayran kalacaksın.Driver sorunlarına gelince, ön tanımlı gelen bir program ve bunun sayesinde 2 tıkla eksik sürücüleri hemen yüklüyor.Kısaca no problem.

metin2008

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
gnome kullanmak istiyorsan ubuntu kde kullanmak istiyorsan pardus 2011 yerli malı yurdum malı herkes bunu kullanmalı.

heavymental

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cem kardeşim ubuntunun hayran kalınacak tarafı neresi Allah askına sen nesine hayran kaldın ubuntunun.benimde ilk linuxla tanısmam ubuntuyla olmuştu ve begenmiştim cunku diger dagıtımalrı bilmiyordum.biraz haşır neşir olunca ubuntunun hic de oyle iyi bir tarafını goremedim.sadece arkasında ciddi bi mali destek var hepsi bu.

tolga3589

Asistan
Reaksiyon puanı
8
unity sürümü netbooklar için :)) Zaten başlangıc için ubuntu diyoruz ubuntuda prof. olduqunuzda size yavaş gelecektir ve daha hızlı olan gentoo veya debiana geçeceksiniz kendinizde göreceksiniz :))

heavymental

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
unity zaten netbookta acılmadı garip olan o.bi arkadasta denedim bende kasıldıda kasıldı pc bu nasıl bir netbook surumu onuda anlamak mumkun degil.

ALENDEN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
arkadaşlar bilgileriniz için teşekkür ederim kurdum ama pek tatmin etmedi farklı donanımla ilgili problem yok