Ubuntu Directx

intelhack

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ubuntu'yu yüklüyor.Ekran kartı sürücülerini falan yükledikten sonra wine ile oyun oynamak istiyorum.Örneğin cod4 için wine ile açıyorum ama directx olmadığı hatasını veriyor.Wine ile directx nasıl kururım.Play On Linux cdrom istiyo cod 4 için.Directx kurulumundada hata veriyor.Lütfen yardım edin.Playonlinux kapsamlı türkçe resimli anlatımda olur:blushing:

thedeli

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Playonlinux u kurduktan sonra install (kurulum) bölümünde Directx kurulumu olması lazım. eksik dosyaları oradan kuruyor diye hatırlıyorum :)

SmiLey

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
55
Yalnız wine orjinal oyunları oynatabiliyor sadece diye biliyorum.

thedeli

Asistan
Reaksiyon puanı
8
bir kaç girişimde bulunanlar var. çalıştırılabilinen bir kaç oyun var :) ama tabii ki her zaman orjinal lisanslı yazılım kullanmakta fayda var :)

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
PlayonLinux orjinal şekilde kurulum yapıyor yani oradaki oyunları oynayabilmek için para ödemeniz lazım, cd sorması o yüzden

Artı Ubuntu ben de az önce denedim, wine konusunda en sorunlu dağıtımlardan. Zaten millet diyor wine şöyle kötü böyle kötü ben de diyorum ki nasıl olur ben onu yapıyorum bunu yapıyorum halbuki millet hep Ubuntu'da olduğundan öyle oluyormuş.
Pardus, Mandriva, Opensuse wine konusunda iddialı dağıtımlardan

Yani wine zaten directx9.0c ile birlikte geliyor Ubuntu'nun hatasıdır o

---------- saat 20:48 eklendi ---------- önceki mesaj saat 20:30 eklenmişti ----------

bu arada wine korsan oyunları da oynatıyor :D

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
hatta klasör oyunu olarak tabir edilen hazır kurulu cd gerektirmeyen redalert2 starcraft vb birkaç oyunu oynayabilmekteyim...

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
su webtabanli oyunlara bir cözüm bulsalar iyi olacaklar ,gerci pardusda istanbul kiyamet vakti oynuyordum oda webtabanli idi ,fakat sanirsam ufak bir bug vardi belli bir zaman sonra donuyor sanki rammlar sisyordu ;)

intelhack

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar mandriva kurmayı düşünüyorum çok övdüler.Birde pardus kuruyorum.Wine yüklüyom.Bir iki uygulama açtıktan sonra bir daha açmıyo.Grup çöküyo daha ne diyim

intelhack

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hayır pardus 2009'da birde wine düzgün çalışmıyor

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
grub mu cöküyor :) cöksün ,cd varsa elinde kurtarmaya gir yeniden grubu kurtar ,bu arada grub yökünce nasil sisteme giriyorsun, bu arada wine her oyunu acmiyor ,örnegin bu direcx si bir türlü yükleyemedim ,hata wineden kayaklaniyor sannedersem yada direcx baglantisindan , mandirva dada degisen olmayacaktir

intelhack

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bende öyle yapıyorum "grup kurtarma" ama neden sadece pardus'ta mandriva hızlı olduğu için kuracam.Ya ubuntucular şu play on linux'ta counter kurmayı çözün size istediğinizi verim

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
bende öyle yapıyorum "grup kurtarma" ama neden sadece pardus'ta mandriva hızlı olduğu için kuracam.Ya ubuntucular şu play on linux'ta counter kurmayı çözün size istediğinizi verim

Bende 1.6 var ama Ubuntu'da hiç denemedim. 1.6'yı denesem olur mu?

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Şahsen 1.6,1.3,1.5 hepsini kurup oynayabiliyorum, bi sorunla karşılaşmadım...