Ubuntu da ses çıkmazı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan savruk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

savruk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
konunun başlığı ses çıkmazı çünkü değişik bir durumla karşı karşıyayım.
makinamda ubuntu 8.04 kurulu. diyelim ki firefox ta video izlerken amarok u çalıştırdım ve müzik çalmaya başladım. daha doğrusu çalmaya başlamak istedim. çalmıyor gavurun os'u. aynı zaman da ses çıkartamıyorlar. sonra düzeltmek için her iki programı sonlandırıp açmam gerekiyor. değişik bir durum. acaba benden başka karşılaşan var mı bu durumla? ayrıca bu durumla sadece firefox ve 2. bir ses çıkartıcı programla çalışırken karşılaşıyorum. aynı zamanda totem le film izleyip(sesli) amarokla müzik dinleyebiliyorum. bu ne saçmalıktır demeyin deneme amaçlı açmıştım ikisinide :)

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
amarok un kullandığı sound engine ile ilgili biri problemmiş gibime geldi ayarlara bak değişik ses ayarlarina git mesela oss kullaniyorsa alsa dene veya xine dene düzelecektir veya amarok-xine engine diye birşeyler olması lazım depolarda onu yükle :) şaşkın linuxcular herzamanki gibi bir standart yerine hepsi kafasına göre bişeyler yapiyor birde freedesktop diye bir oluşum var hesapta standartlari belirleyecek ama nerdeeee