Ubuntu Aygıt Yöneticisi

sevdimsadece

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar ben bu ubuntuyu yani linux u denemeye epey hevesliyim oyun oynamayan bir adamım ama aklım karışıyor olay şu ben bunu sanal pc kuruyorum ama hep merak ettigim bu windowsta aygıt yöneticisi varya bu linuxta yokmu çünkü sanal pcde ekran sürücüsü tanınmadıgından olacak efekler açılmıyor : ) hadi onu bıraktım benim en çok kurcaladıgım windows yeridir kendisi aygıt yöneticisi yani ubuntuda o yer nerde ve sanal pcde driver nasıl Kurulur.

bir kaç sorum daha var onu sırası ile sorarım ilk bu .:blushing:

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Burada önemli olan araç değil yoldur.
Öncelikle araca takılmamak lazım.

Windows'ta Device Manager'ı sürücü yüklemek için kullanıyorsanız Linux'te zaten sürücüler o şekilde yüklenmeyeceği için kullanmayacaksınız.(Linux'un kerneli monolitik yapıda olduğu için sürücüler kernele entegre edilir, dolayısıyla sürücü yüklemenin en mantıklı yolu paket yöneticilerinden olacaktır ancak internet üzerinden indirdiğiniz sürücüleri de basit birkaç komutla(readme dosyasında yazar ve genelde ./configure, make, make install veya sh sürücüismi.run tarzı birşey olur)
Sanal makine kurulum değil deneme içindir. Efektleri etkinleştirseniz bile performans beklediğinizin altında olabilir. Sanallaştırma teknolojisinin genel anlamda biraz daha gelişmesi gerekiyor.

Windows'ta Device Manager'a donanımınız hakkında bilgi almak için kullanıyorsanız Linux'te donanım hakkında bütün kodlarıyla bios dahil bilgi veren programlar mevcuttur.

Windows'ta Device Manager'ı aygıtlarınızı açıp kapatmak için kullanıyorsanız bunu ben de bilmiyorum :D
Driver kapatma kodları var /etc/modprobe.d üzerinden yapılıyor ama görsel olarak yolu var mı bakmam lazım.

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
ubuntu cdsi varsa elinde wubi ile windows'un içine kur bilgisayarı açtığında seçersin.

ayrıca zaten driverlar eksik hadware driver adlı bölüm var oradan eksik olan driverları yükleyebilirsin.:yes:

sevdimsadece

Asistan
Reaksiyon puanı
0
o kadar karışık anlatınızki bende kafa gene bir buçuk bilyon oldu ha : ) ben windowsla çalışmasını hiç istemiyorum linuc a ayıp : ) yani koskoca linux u al windows altına kur bence zıttı olmalı windows altta kalmalı o çok para yedi : )

peki o komutlar ne

sevdimsadece

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Burada önemli olan araç değil yoldur.
Öncelikle araca takılmamak lazım.

Windows'ta Device Manager'ı sürücü yüklemek için kullanıyorsanız Linux'te zaten sürücüler o şekilde yüklenmeyeceği için kullanmayacaksınız.(Linux'un kerneli monolitik yapıda olduğu için sürücüler kernele entegre edilir, dolayısıyla sürücü yüklemenin en mantıklı yolu paket yöneticilerinden olacaktır ancak internet üzerinden indirdiğiniz sürücüleri de basit birkaç komutla(readme dosyasında yazar ve genelde ./configure, make, make install veya sh sürücüismi.run tarzı birşey olur)
Sanal makine kurulum değil deneme içindir. Efektleri etkinleştirseniz bile performans beklediğinizin altında olabilir. Sanallaştırma teknolojisinin genel anlamda biraz daha gelişmesi gerekiyor.

Windows'ta Device Manager'a donanımınız hakkında bilgi almak için kullanıyorsanız Linux'te donanım hakkında bütün kodlarıyla bios dahil bilgi veren programlar mevcuttur.

Windows'ta Device Manager'ı aygıtlarınızı açıp kapatmak için kullanıyorsanız bunu ben de bilmiyorum :D
Driver kapatma kodları var /etc/modprobe.d üzerinden yapılıyor ama görsel olarak yolu var mı bakmam lazım.

burada bahsettigi ama benim anlamadıgım şeyler:mrgreen: