Ubuntu Amatör İncelemem

yarışçı

Profesör
Reaksiyon puanı
9
vo97hd.png

Bugün ilk defa Ubuntu deniyorum.
Bu benim ikinci Linux deneyimim olduğu için çok az da olsa bilgili sayılırım. :D
Daha önce Pardus'u denemiştim.
İngilizcem süper olduğu için(omegle sağolsun :D) ingilizce versiyonu deneyeyim dedim.

Şu an usb'den kullanıyorum, hard diske kurmadım.
Bugün distrowatch denilen meşhur siteye baktım ve Ubuntu 10.04.2 çıktığını gördüm ve 64 bit versiyonunu indirdim.
İlginç bir şekilde ne zaman bu siteye girsem en az 1 yeni linux sürümü çıktığını görüyorum.
http://distrowatch.com/

Daha sonra internette araştırmalarım sonucu bulduğum Universal USB Installer programını Windows'a kurdum ve iso'yu onunla usb'ye gönderdim.
Bilgisayar başlarken de f12'ye basıp usb'yi seçtim.
Taşınabilir programları biliyordum ama şimdi taşınabilir işletim sistemim oldu :D

İlk izlenimlerim USB'den çalışmasına rağmen acayip hızlı.
Dizüstü hard disk yazma/okuma hızları ortalama 20/40MB
USB yazma okuma hızları ortalama 5/15
Yani iki üç kat hız farkı var ve ben iki üç kat yavaş çalışır diye beklerken iki üç kat daha hızlı çalışıyor Windows 7'den :D
Masaüstüne ulaşmam 10 saniye falan sürdü helal olsun.

Görünüş için ise şunu söyleyebilirim.
Win7'den daha hızlı ama görünüşü biraz daha pastel boya gibi.
Gerçi xp'den geçenler için sorun olmaz.
Varsayılan duvar kağıtlarını hiç sevmedim, o yüzden Pardus'un kullandığı KDE'nin en son versiyonundan bir duvar kağıdı indirdim. Alt ve üst menülerde transparanlığı da açınca adama benzedi sonra :D

Audacious diye program var onu yükleyince mp3'lerinizi çalabiliyorsunuz.
Vlc de bütün videoları oynatıyor zaten
Firefox ve Chromium internet için.
Gimp fotoğraf düzenleme için
Openoffice ofis işleri için
Ama bunların hiçbiri varsayılan olarak yüklü değil, yazılım merkezi ile yüklüyorsunuz.

Ben bu yazılım yöneticisi olayına bayıldım, sizin için programı arayıp buluyor yüklüyor hatta güncelliyor bile. Hem de bedava crack arama derdi de yok. Mutluluktan ölecem valla :D

Onun dışında Adobe Flash ve ekran kartı driverlarını sonradan yüklemeniz gerekiyor. Birini yazılım yöneticisinden diğerini sürücü bölümünden yapıyorsunuz.

Ben bu linux'ü çözüm yaw :D

Son cümlem ise ubuntu'ya şans vermek lazım. Yeni şeyler denemek her zaman iyidir.
Geçen gün kafede Pardus'u çalıştırdım. Bir sorun çıktı internette çözümü araştırdım sonra açtım konsolu sudo mudo birşeyler yazıyorum. Tam sinirlendim ne biçim işletim sistemi lan bu diye derken kızın biri geldi siz hacker mısınız dedi. O günden beri linux'u seviyorum. :D
Hatta o anki masastü fotoğrafımı da sakladım Buyrun :D
rk8q4m.jpg

firegenius

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
En son sürüm 10.04.2 değil 10.10'dur. Long term support sürümler için bu şekilde güncellemeler yayınlanıyor çünkü o sürümler diğerlerine daha uzun süre destekleniyorlar. Distrowatch'ta siz en son LTS güncellemesini görmüşsünüz. Yani en yeni özellikler Ubuntu 10.10'da. ubuntu.com'dan bu sürümü de indirip kurabilirsiniz.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
O winamp'ı neden kurdun ki :D
Winamp linux desteği mi çıkarmış yoksa wine ile mi kurdun :)

yarışçı

Profesör
Reaksiyon puanı
9
bilgi için teşekkürler firegenius. :)
winamp değil qmmp/audacious winamp teması
zaten bu ikisi birbirinin altyapısı aynıymış ama farklı masaüstü için özelleştirilmiş kde/gnome
bir günde bir milyon tane bilgi öğrendim kde gnome kernel sudo su ubuntu kubuntu xubuntu lubuntu mandriva gentoo opensuse fedora wine bu ne karışık dünya arkadaş :D
http://gnome-look.org/content/show.php?content=64790

ha bir de linux'un ses kalitesini acayip beğendim.
şu an tekrar windows'a geçtim sesler sönükleşti baslar azaldı
linux'te kulaklık afedersiniz eşek gibi bas veriyordu kulağım ağrımıştı :D
şimdi sönükleşti gene :(

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Mutluyuz Ubuntu Linuxla. :) Devamlı kullanman dileğiyle . :)

yarışçı

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Bu arada koyduğum resimler aslında çok daha büyük ama forumda küçük gösteriyor.
Buna çözüm bulunması lazım bence.

gameovermee

Asistan
Reaksiyon puanı
2
tebrikler basit ve anlaşılır bir inceleme olmuş. devamını da bekleriz.

ddddddddddd

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Bende bir ay once denedim ben inceleme yazsaydim ayni seyleri yazarmisiz:)bide mint i denicem firsat bulursam