Ubuntu açılmıyor

terzarima

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Merhaba,

Ubuntu'yu kurdum. GRUB menüsünden Ubuntu'yu seçmeme rağmen açılmıyor. Sorun nedir?

terzarima

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Merhaba,

Tekrar kurulum yaptım, ancak bu sefer güncelleme ve sürücüleri yüklemeden kurdum. Düzeldi.

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Sürücüleri ve güncellemeleri yüklemeye gerek var mı? Bu şekilde de çalışıyor. Yükledikten sonra yine açılmayabilir, diye düşünüyorum.
Yükledikten sonra çalışacağını düşünüyorum, genelde kurulum sırasında bu tür hatalar meydana gelir, kurulumdan sonra bu tür bir sıkıntı yaşayacağınızı sanmam.

terzarima

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Yükledikten sonra çalışacağını düşünüyorum, genelde kurulum sırasında bu tür hatalar meydana gelir, kurulumdan sonra bu tür bir sıkıntı yaşayacağınızı sanmam.

Hangi sürücüleri ve güncellemeleri yüklemem uygun olur peki?

Sanırım, sürücü olarak yüklenmesi gereken sadece ekran kartı Nvidia'nın kapalı kaynak sürücüsü var. Şu an açık kaynaklı bir ekran sürücünü kullanıyormuşum. Normalde PC'de Intel Graphics ekran kartı da var. Ubuntu hangisini kullanıyor? Hangisini kullanması gerektiğini seçebiliyor muyuz?

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Hangi sürücüleri ve güncellemeleri yüklemem uygun olur peki?

Sanırım, sürücü olarak yüklenmesi gereken sadece ekran kartı Nvidia'nın kapalı kaynak sürücüsü var. Şu an açık kaynaklı bir ekran sürücünü kullanıyormuşum. Normalde PC'de Intel Graphics ekran kartı da var. Ubuntu hangisini kullanıyor? Hangisini kullanması gerektiğini seçebiliyor muyuz?
Nvidia'nın kendi geliştirdiği sürücüleri kullanırsan performansta gözle görülür bir artış yaşayacaksın, en güncel sürücüyü seç oradan bence.

terzarima

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Sorunun kaynağını buldum!

Nvidia sürücüsünü yüklemek için secure boot ayarı yapmak gerekiyormuş. Ubuntu kendisi senaryoyu ayarlıyor, bizim sadece "enroll MOK" seçeneğini seçmemiz gerekiyormuş.

İlk başta bunu yapmadığından nvidia sürücüsü çalışmadı ve siyah ekranda kaldı.