Ubuntu 9.10 karmic koala yardım

bugrra

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar ilk defa ubuntu kullanıyorum bugün windowsun üzerine kurdumama bazı çözemediğim noktalar var yardım ederseniz sevinirim.

1-bilgisayarım 80 gb windowsta 15gb C 30gb D ve 30 gb E olarak bölünmüşdurumda.C de windows kurulu bende E de 13 gb boş yer açıp ubuntukurdum. ama ubuntu da bilgisayara girince C yerine 80 gb sabit diski :17 gb dosya sistemi D yerine 80 gb sabit diski yazıyor E yerine de dosyasistemi yazıyor ve sürekli bilgisayarda boş yer kalmadı uyarısı veriyorama 4 gb C de 3 gb D de ve 10 gb E de boş yer var.

2-nvidia geforce fx 5200 ekran kartım var 1024x768 pixel destekliyornormalde ama en fazla 800x600 yazıyor. internetten driver indiremiyorumboş yer yok uyarısı veriyor . kendi cdsi ubuntuya uyar mı?

3-film izlerken ses geliyo ama görüntü gelmiyor hangi eklentileri kurmalıyım?

4-empathy de kişi listesi gözükmüyor bu bi sorun mu yoksa empathy de sadece çevrimiçi olanlar mı görünüyor.

şimdiden herkese teşekkür ediyorum ayrıca herkesin bayramını kutluyorum.

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
okurken biraz yoruldum ama anladığım kadarıyla
1. ubuntu'ya 13 gb yetmesi lazım ama.Takas alanını da ayırınca küçülmüştür biraz daha..çok program kurmadıysanız ve bir de masaüstüne müzik,film vs. biriktirmediyseniz..masaüstündekileri diğer disk bölümlerine taşıyabilirsiniz..
Ayrıca kullanmayı hiç düşünmediğiniz programları kaldırarak da yer açabilirsiniz.Gimp ve bazı oyunlar gibi..
2. kendi cdsi ubuntuya uymaz..boş yer açınca otomatik yükletirsiniz
3. filmi açtığınızda gerekli eklentileri internetten arayıp buluyor Film Oynatıcı..o andaki internet bağlantı problemi nedeniyle veya yine yetersiz disk alanı nedeniyle yükleyememiş olabilir
4. empathy kullanmadım ama pidgin'de de sadece çevrimiçi olanlar görünüyordu.. amsn tavsiye ediyorum

------
linux alt forumu istiyoruz

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Empathy programını ben denedim. Kişi listesi bendede gözükmedi. Onun yerine: Amsn veya Emesene gibi daha popüler programları kullanabilirsiniz.

aurora72

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ubuntu 9.04'ten sonra çıkan 9.1 versiyonunun birçok "açıdan sorunlu" olduğu Ubuntu yu çıkaran topluluk tarafından dahi kabul ediliyor. Belki yukarda bahsettiğin sorunlardan kimisi onunla ilintili olabilir (tam incelemedim)

Bu arada, kendim 9.04 'ü kullanıyorum çok memnunum hiçbir sorunu yok.