Ubuntu 9.04 Yardım

geceyürüyen

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar. Ubuntuyla ilgili bir sorunum var. Yardımcı olursanız sevinirim. Dün ubuntu 9.04 'ü kurdum. Gayet güzel çalışıyordu. Ardından exe uzantılı oyunları oynayabilmek için WinE' yi kurdum. Bu da tamam. Fakat oyun oynarken hem linuxun kendi oyunları hemde Wine deki oyunlar baya bir yavaş çalışıyordu. Ubuntuda donanımları grafik kartını test ettim fakat bir sorun gözükmüyordu. Herneyse Wine üzerinden Lfs oyunu oynarken bile çok takıntılar yapıyordu. Options-Video menüsüne girince Radeon 9550 olan ekran kartımı Nvidia Geforce 3 oalrak gördüğünü farkettim ve takılmaların bundan olduğunu düşündüm. Atinin sitesinden linux için güncel sürücüyü çektim ve kurdum. Ne olduysa ondan sonra oldu. Pcye restart atıp tekrar ubuntuya girmek istediğimde normal bir şekilde boot yaptı fakat kullanıcı adı ve şifre bölümüne gelmeden ekran rengarenk oldu rekler birbirine girmiş bir vaziyette öylece kaldı.Her açılıştada aynısı oluyor. Acaba ubuntuyu bu şekilde iken kurtarabilirmiyim.

geceyürüyen

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İlginiz ve alakanız için herkese teşekkürler. Sorunumu kendim çözdüm. Herşey için çok sağolasınız (!)

ardeng

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ubuntu-TR.org

sorununa burada daha kısa sürede çözüm bulabilirsin. Dikkat et herkesi yazılım uzmanı sanıyorlar. Arada fırçada yiyebilirsin. Benden söylemesi :)

geceyürüyen

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ubuntu-TR.org

sorununa burada daha kısa sürede çözüm bulabilirsin. Dikkat et herkesi yazılım uzmanı sanıyorlar. Arada fırçada yiyebilirsin. Benden söylemesi :)

İlgilendiğin için sağolasın dostum. Bu gün başıma böyle bir durum geldi. Dedim burada linux kullananlar vardır yardım ederler diye. Fakat boşuna umutlanmışım:) (Sen hariç tabi). Tekrardan sağolasın.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
selam ben bu iletiyi ancak gördüm kusura bakma sana bu konuda envy adlı yazılımı kurup ekran kartı driverlarını o şekilde yüklemeni tavsiye ederim ancak wine ile kurdugun oyunların yavas calısıyor olması normal wine ile ilgili sorunlarını winehq.org tan takip edebilirsin orada appdb dehangi programın ne tür hatalarla çalıştıgını veyahut bu hataların nasıl giderildiği ayrıntılı şekilde anlatılmakta tabi site tamamen ingilizce, ingilizce zayıf ise google translate ile çevirtmeni tavsiye edebilirim yine yetersiz kalırsa sonuna kadar yardım etmeye hazırım eğer burdaki mesajı farketmez isem pm ile aloo nerdesin arkadaşım diyebilirsin =)

balcis

Doçent
Reaksiyon puanı
0
iletini görüp de yardım etmedik değil yahu, şimdi gördüm daha yeni yardım edeyim diye geldim. neyse çözmüşsün geçmiş olsun; nasıl çözdüğünü tarif edersen en azından bundan sonra senin gibi benzer problemle karşılaşanlara yardım etmiş olursun, iyi geceler.

bertan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
daha hdd yi tanımıyo ubuntu kuramıyo kendini, bırak ki wirelessi tanıcak daha..

geceyürüyen

Asistan
Reaksiyon puanı
0
selam ben bu iletiyi ancak gördüm kusura bakma sana bu konuda envy adlı yazılımı kurup ekran kartı driverlarını o şekilde yüklemeni tavsiye ederim ancak wine ile kurdugun oyunların yavas calısıyor olması normal wine ile ilgili sorunlarını winehq.org tan takip edebilirsin orada appdb dehangi programın ne tür hatalarla çalıştıgını veyahut bu hataların nasıl giderildiği ayrıntılı şekilde anlatılmakta tabi site tamamen ingilizce, ingilizce zayıf ise google translate ile çevirtmeni tavsiye edebilirim yine yetersiz kalırsa sonuna kadar yardım etmeye hazırım eğer burdaki mesajı farketmez isem pm ile aloo nerdesin arkadaşım diyebilirsin =)

Sana da teşekkür ediyorum dostum. Linuxta yeniyim zaten. winehq.com u yakından takip ediyorum. İngilizce olarak bir sıkıntım yok çok şükür. Sizin gibi arkadaşlar sayesinde yardımlaşarak linuxun da altından kalkacaz inşallah. ;)

geceyürüyen

Asistan
Reaksiyon puanı
0
iletini görüp de yardım etmedik değil yahu, şimdi gördüm daha yeni yardım edeyim diye geldim. neyse çözmüşsün geçmiş olsun; nasıl çözdüğünü tarif edersen en azından bundan sonra senin gibi benzer problemle karşılaşanlara yardım etmiş olursun, iyi geceler.

Sağolasın dostum. Sorunum benden daha çok atinin verdiği driverden kaynaklıydı. Sitesinden çektiğim driver 64 bit sürümü fakat ben 32 bit kullanıcısıyım. 32 bitlik driver bölümüne de 64 bitlik driver linki koymuşlar. BKZ Tabi ben de bu driveri yükleyince olanlar oldu. Restart attığımda ekran rengarenk oldu. Zaten yukarıda da anlatmıştım. Sorunumun çözümüne gelince; unetbootin programı ile ubuntu 9.04 ü flash belleğime live cd olarak çalıştırılabilir şekilde yazdırdım. Daha sonra Flash bellek üzerinden ubuntu 9.04 açtım. Ve kurmuş olduğum driverin hangi kütüphanelere kopyalandğını görebilmek için driver kurulumunu terminal istemcisi ile çalıştırdım. Orada kurulurken kütüphaneler gözüküyor zaten. Daha sonra kurulu kütüphanelerdeki dosyaları bozuk olan ubuntu üzerinden sildim. Restart attığımda sorun halloldu. İşin zoruna kaçmış olabilirim belki ya da daha pratik yolları olabilir. Bilen arkadaş varsa , burada bizimle paylaşırsa çok sevinirim. Dediğim gibi Linuxta yeniyim.Doğal olarak alışmak da zaman alacak ;)