Ubuntu 9.04 DVD versiyon

hta1905

Profesör
Reaksiyon puanı
1
dvd sadece dil paketleri için sanırım?dvd'den program kurabiliyor muyuz?

hta1905

Profesör
Reaksiyon puanı
1
DVD kalıbında daha fazla program hazır ve kurulu halde gelmektedir. Bağımlılık olarakda cd kalıbından üstündür.
standart kurulumda çok az program kurdu.yeni program kurmak istediğimde internetten kuruyor.dvd'den kursa daha hızlı olur ve o koca dvd'yi boşuna mı indirdim :wink:

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
standart kurulumda çok az program kurdu.yeni program kurmak istediğimde internetten kuruyor.dvd'den kursa daha hızlı olur ve o koca dvd'yi boşuna mı indirdim :wink:

Daha önce ubuntunun DVD versiyonunu kurmadım.Ama tecrübelerime dayanarak, ya synapticste seçtiğiniz program dvdnin içinde yoktur ya da depo ayarlarıyla alakalı bi durum vardır.Linux tecrübeniz ne derece bilmiyorum ama depo ayarlarına bakın olmazsa bie ekran görüntüsü koyarsanız yardımcı olabilirim.

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17

Boşuna indirmedin. Program kurulu olarak derken yanlış anlattım galiba mesela bi program kurmak istedin Synaptic den indiriyorsun sadece programı indirir bağımlılıkları indirmez zaten 4.5 gb lık fark bağımlılıktır.

Örnek olarak EasyTAG kurmayı denersen sadece EasyTAG kurulur. Ama bunu cd den kurduğun bi ubuntuda yapsaydın onun dışında bağımlılıklarınıda internetten indirirdi ve bu bağımlılıklar çoğu zaman programlardan daha büyük boyutta oluyor :)

Tabi tam olarak bağımlılıkların hepside bulunamıyor dvd de.

Örnek EasyTAG programını kurmayı denersin 4 tane bağımlılık iner cd den kurarsan 10 tane bağımlılık iner.

Kısacası Dvd programların ihtiyaç duyduğu bağımlılıkların/kütüphanelerin çoğunu bünyesinde barındırır program kurarken zamandan kazanmanızı sağlar.