Ubuntu 12.04 DELL XPS

DarkDance

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Arkadaşlar,

DELL XPS 15z makinem var Ubuntu 12.04LTS kurulumu yapamamaktayım. İki tane ekran kartı var bundan dolayı kuramıyorum herhalde.

mertbba

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim dizustu bilgisayarimda da iki ekran karti var ama kurulumda problem yasamadim. Yasadigin problemi aciklarsan daha iyi yardimci olabilirim.

DarkDance

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kurulumu yapıyorum hocam yeniden başlatıyorum ama ekran kararıyor hiç bir uyarı vermiyor.

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Merhaba Arkadaşlar,

DELL XPS 15z makinem var Ubuntu 12.04LTS kurulumu yapamamaktayım. İki tane ekran kartı var bundan dolayı kuramıyorum herhalde.
Kurulumu yeniden yapın. Kuruluma başlarken hani dil seçiminin olduğu yerde f6 olması lazım) onu seçin. Orada size seçenekler sunacaktır Nomodset'i seçerek kurmaya çalışın. Eğer masaüstü gelirse "Ek sürücülerden" iki ekran kartınızdan birini seçerek kullanmaya başlayın. Eğer sisteminizdeki ekran kartınızdan biri nvidia ise onu kullanmanızı öneririm.

DarkDance

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Beyler Nvidia drive'ını nasıl yüklicez.

DarkDance

Asistan
Reaksiyon puanı
0
indrdim ama kurulum yapmıyor kapanıyor otomatikmen.

WaylandIZMIR

Asistan
Reaksiyon puanı
69
Hayır. Uygulamalara gel, Ek sürücüler programını bul ve sürücünü seç yükle.

**Kendi indirir ve kurar

DarkDance

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Additional Drivers bölümünde hiçbirşey çıkmıyor hocam.

kare2004

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Datron marka laptopumda daha önce 11.04 vardı. Rahatlıkla kullanabiliyordum. 12.04 LTS ye güncelleme yapalım mı deyince kabul ettim ve güncelleme yapıldı. Herşey düzgün çalışıyor. Ancak klavye de problem var. Türkiye ve Türkçe saçili olmasına rağmen bazı tuşlar farklı karakterleri basıyor. Mesela U ' basınca 4 çıkıyor. Bölgeyi, İngiltere, dili ingilizce seçtim yine aynı. Birçok karakter farklı basıyor. Sanal klavyeyi seçip ekranda gösterince hangi dili seçmişsem onu görüyor ve kullanabiliyorum. Ancak fiziksel klavye kullanılamıyor malesef. Linux te yeniyim. Ne yapabileceğim konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
[MENTION=273271]kare2004[/MENTION], FN tuşları ile Numpad'i aktif etmişsin, onu kapattığın zaman sorun ortadan kalkacaktır. Linux ile alakalı olan bir durum değil. :)