Ubuntu 11.04 Disk Bölümleme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan LaX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

LaX

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Merhaba arkadaşlar..
Uzun süre bir XP kullanıcısı olarak bugün tamamen Ubuntu ya geçeceğim hayırlısı ile.. Kurulumu aslında dün gece yapmıştım fakat xpyi tam olarak kaldırmadığı için bugün tekrar kurarken şu disk bölümleme işlemini tam anlamış değilim. Aslında "herşeyi sil" diye bir ibare var fakat açılışta xp seçimide çıkıyor ve ben xpnin harddiskimde yer işgal etmesini istemiyorum.. Lütfen neden Windows'tan vazgeçiyorsun gibi anga dunga sorular sormayın. Herkes istediğini kullanmakta özgürdür bence..

Her neyse. Harddiskim 40GB + 40GB olarak toplamda 80 GB ayrı ayrı 2 hdd.
Şimdi bunun birisinde XP kurulu fakat ben bunu gelişmiş seçeneklerde sildim. Yüklemeye devam etmek istediğimde kök dizin hatası gibi birşey çıktı.

Ubuntu forumlarında araştırdım ama tam olarak kalın kafam anlamadı. Asıl cevabı verebilecek olan varsa yani xpyi tamamen kaldırıcam. Şu swap, ext4 alanını ne kadar yapmam gerek onları detaylı bir şekilde söyleyebilecek olan varsa gerçekten çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

cexen

Asistan
Reaksiyon puanı
11
sen ubuntuyu bir harddiske kur. Tercihen xp kurulu olan harddiske..Harddiskin hepsini ext4 olarak biçimlendir kurulum sırasında ve o harddiskin kullanılacağı türden "/" olanı seç ve biçimlendir. hata da vermez böylece. dosyaların silinir!

swap alanını ram miktarının 2 katı yapman yeterlidir. ideal oran bu oluyor diyelim. eğer ram in yeterli ise hiç swap belirlemene gerek yok. bazen pc uyku moduna geçmiyor bu durumda haberin olsun

xp kısmını kafaya takma ubuntu kurduktan sonra grub ayarlarından silebilirsin. açılışta çıkmaz böylece.

LaX

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Çok teşekkür ederim [MENTION=104165]cexen[/MENTION] şuan diğer format atacağım pc o bölümde bekliyor. Deneyelim bakalım..

---------- Post added at 19:01 ---------- Previous post was at 18:00 ----------

Kurulumdan sonra sistemi yeniden başlatınca siyah ekran çıktı. Öyle bekliyor ne yapmalıyım ? Power düğmesine basılı tutup kapatmayı düşündüm ama öylece bekliyorum :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bana yardım edin lütfen bilemiyerek ubuntu yükledim daha xp veya win7 kuramıyorum ne yapmam gerekir