Ubuntu 10.10 Dil Sorunu

hayvaniyet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar, bugün kafamdaki linux tabusunu yıkıp ubuntu 10.10 u windows üzerinde 2. işletim sistemi olarak kurdum, kurulumda dil olarak türkçeyi seçtim fakat sistem ingilizce olarak kuruldu ve şuan ingilizce, sistemi ilk defa kullandığımdan dolayı olayı tam çözemedim, sormak istediğim bu dili nasıl tam türkçe yapabilirim, şimdiden yardımlar için teşekkür ederim

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
aynisi bana oldu sebebini anlamadim..kurduktan sonra dil ayarlarindan türkce yaptim ama bazi yerler türkce bazi yerler ingilizce oldu.. en bastan kurdum sıfırdan simdi sorun yok...

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Merhabalar, bugün kafamdaki linux tabusunu yıkıp ubuntu 10.10 u windows üzerinde 2. işletim sistemi olarak kurdum, kurulumda dil olarak türkçeyi seçtim fakat sistem ingilizce olarak kuruldu ve şuan ingilizce, sistemi ilk defa kullandığımdan dolayı olayı tam çözemedim, sormak istediğim bu dili nasıl tam türkçe yapabilirim, şimdiden yardımlar için teşekkür ederim

Sistem>>>Yönetim>>>Dil Desteği ksımından Sistemin dilini türkçe yapabilirsin.

Eğer kısmen Türkçe ise sistemin Sistem>>>Yönetim>>>Güncelleme Yöneticisini çalıştır ve sistemini güncellediğinde tam Tükçe dil desteğine sahip olursun.

Sistemini yeniden başlatınca Ubuntun tam Türkçe dil desteği ile başlayacaktır.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
ilk oturum açtığında eksik dil seçenekleri gibi birşey demesi gerekiyor yönergeleri izle dil paketini yükle diyecem ama o kızmı geçmişsin heralde aşağidaki bidi bidi ya tiklarsan sana bir uyari verecek çaliştir dil paketin yüklenecek

bidi bidi