Ubuntu 10.04 firefox sorunu

eoktay

Asistan
Reaksiyon puanı
7
kolay gelsin arkadaşlar ubuntu 10.04 te firefox açtığımda gerekli eklentileri kur diye bir uyarı çıkıyor onaylayınca flash ile ilgili 3 tane eklenti karşma geliyor kur dedikten sonra dizin kilitli gibi bir hatayla karşılaşıyorum yardımlarınız için teşekkür ederim.

eoktay

Asistan
Reaksiyon puanı
7
redfoks bişey söylimmi 5-6 defa denedim olmadı kapattım açtım pc yi olmadı sen ekran görüntüsü al dedin görüntü almak için açtım kurdu :)) komedi ya tam yine de ilgine teşekkür ederim çok sağol

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
redfoks bişey söylimmi 5-6 defa denedim olmadı kapattım açtım pc yi olmadı sen ekran görüntüsü al dedin görüntü almak için açtım kurdu :)) komedi ya tam yine de ilgine teşekkür ederim çok sağol

ilginç ama olsun düzeldiyse sorun yok :D

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
sistem güncelleme yaparken bu durum oluşmuş olmalı.
biliyorsunuz linux'ta sistem güncellenirken bütün programlar da güncellenir.
firefox veya onunla ilgili bir bileşen yeni sürüme güncellenirken o dizin geçici olarak kapatılır ancak okuma işlemlerine izin verilir böylece kesintisiz sörf yapmaya devam edebilirsiniz.
yani nasıl ki windows update ile ekran kartı güncelleme işlemi sırasında ekran kartı sürücüsü yükleyemezsiniz bu da böyle.
komedilik bir durum yok.

eoktay

Asistan
Reaksiyon puanı
7
yok linux la ilgili komedi demedim şansım yüzünden dedim sizleri bulmuşken bişey daha sormak istiyorum benim pc lenovo y550 kısayol tuşlarının hiçbiri çalışmıyor FN ile çalışan kısayol tuşları dahil ayrıca kamera dan görüntü yakalamak için bir program önerirmisiniz fotoğraf çekmek için yani

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
wxcam kameradan fotoğraf ve video kaydı için
videoları mümkünse sıkıştırmasız olarak kaydet daha sonra avidemux ve benzeri programlarla sıkıştırırsan daha kaliteli olur.
kısayol tuşları ile ilgili daha önce bir sorun ile karşılaşmadığımdan tam bilemeyeceğim.
ancak programlarla ilgili kısayol tuşları siz ayarlayana kadar çalışmaz.
mesela windows media player için ayarlanmış bir kısayol tuşu siz herhangi bir video player'a kısayol tuşu atamadığınız sürece çalışmaz
fakat ses açma-kapama gibi genel özelliklere hitap eden tuşların çalışması lazım.
onlar da çalışmıyorsa hal ve udev paketlerinin yüklü olduğundan emin olun sonra buraya bildirin.

eoktay

Asistan
Reaksiyon puanı
7
ses açma kapama tuşları çalışıyor ancak mesela FN+F5 ile bluetooth ya da wireless açma kapama çalşmıyor ya da dokunmatik tuşlar var dolby ses için ya da film izlerken ekran parlaklığını ayarlayan tuş var onların hiçbiri çalışmıyor

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Ben de Türkçe dil denetimini ayarlayamadım.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
bluetooth, wireless açma kapam, ekran parlaklığı gibi özellikler çalışmıyor ise sürücü probleminiz var demektir. ben opensuse kullandığım için tam bilmediğimden daha fazla yardım edemeyeceğim.
ancak ubuntu kullanan birçok arkadaş var, onlar edeceklerdir
benim tek bildiğim ise ubuntu daha hızlı ve çevik bir sistem için hal'den udev'e geçtiğinden beri bu tür problemlerin artmış olduğu
o yüzden size diyeceğim son şey synaptic paket yöneticisi ile hal paketini kurmanız ve bilgisayarı yeniden başlatmanız.
problem devam ederse diğer arkadaşlardan yardım isteyin.
saygılar :)