U-torrent ip engelleme

abuksabuk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
u torrent ile indirme yaparken eşler sekmesinde bende dosya çeken ve benim dosya çektiğim kişilerin iplerini görebiliyorum.yani aynı zamanda dosyayı paylaşmayan bencil insanları da tespit edebiliyorum.
bu iplere yani bana dosya göndermeyen iplere bende göndermek istemiyorum.
bunu sağlamanın bir yolu var mı?

ByKaMiKaZe

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
20
Netlimiter ile yapıyorum ben ama bazen çileye dönüşüyor adam modemi resetliyor falan :P

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
qbittorent ile ip adresinin üstüne sağ tıklayıp yapabiliyon :D Utorrenttede öyle bişey yokmu acaba :D

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
u torrent ile indirme yaparken eşler sekmesinde bende dosya çeken ve benim dosya çektiğim kişilerin iplerini görebiliyorum.yani aynı zamanda dosyayı paylaşmayan bencil insanları da tespit edebiliyorum.
bu iplere yani bana dosya göndermeyen iplere bende göndermek istemiyorum.
bunu sağlamanın bir yolu var mı?

dosyayı paylaşmayan bencil insanları nasıl tespit ediyorsun ?
seninle paylaşmasa bile başka biriyle paylaşıyordur, seninle de o paylaşıyordur.
kiminle paylaşılacağına sistem karar veriyor diye biliyorum.
yani seni banlamadıysa seninle paylaşıyordur ama sistem gördüğün tüm ip'ler sana gönderme yapamaz çünkü hepsinin bant genişliği sınırlı, aynı anda belli kişiye gönderir.
seni banladıysa ip'sini görmen bile mümkün değil.
torrent çok karışık bir protokoldür, neyin ne olduğunu tespit edemezsin.
gerçi belki uzmansındır ve edersin o da ayrı mesele.
ama emin olmadan böyle işlere kalkışma, bu tür nedenlerden bazı torrent siteleri hatta trackerlarıTürk kullanıcılara izin vermiyor.

ByKaMiKaZe

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
20
[MENTION=195265]Ben Kenobi[/MENTION] sana bir örnek vereyim nasıl yapıldığıyla alakalı veya benim yaptığımı anlatayım en temizi.

misal x üyesi olduğum bir tracker'dan oyunu indirmişim seed de tutuyorum. kalabalık bir tracker değilse 10 kişi arasından %15 indirmiş birisi (sitede görülebiliyor bazıları sınırlama koymuyor ,görülemiyorsa zaten anlamak imkansız ) utorrent dede %15 olarak gözüküyor. Sitedeki kullanıcı adıda gözüküyor misal ben girip bakıyorum adamın oranı nedir neler yapmış, oranı yerlerde sürünen birisinin ip adresine direk 1kbs olarak sınırlıyorum. Önce oranını düzeltsin daha da dibe batmasın :)

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
@Ben Kenobi sana bir örnek vereyim nasıl yapıldığıyla alakalı veya benim yaptığımı anlatayım en temizi.

misal x üyesi olduğum bir tracker'dan oyunu indirmişim seed de tutuyorum. kalabalık bir tracker değilse 10 kişi arasından %15 indirmiş birisi (sitede görülebiliyor bazıları sınırlama koymuyor ,görülemiyorsa zaten anlamak imkansız ) utorrent dede %15 olarak gözüküyor. Sitedeki kullanıcı adıda gözüküyor misal ben girip bakıyorum adamın oranı nedir neler yapmış, oranı yerlerde sürünen birisinin ip adresine direk 1kbs olarak sınırlıyorum. Önce oranını düzeltsin daha da dibe batmasın :)

private bir trackerdan bahsediyorsanız zaten ratio'su belli oranın altındakileri zaten banlıyorlar.
batsın bence, siz kendi rationuzu düzgün tutun yeter. :)
zaten Türkiye upload olarak en düşük ülkelerden biri, diğer ülkeler download hızlarının ortalama yarısı kadar upload yapabiliyorken bizde çok çok düşük.
100mbit internet paketi alsanız yine 1 mbit upload veriyorlar, o da verimsizlikten anca 0.80 civarı kullanılabiliyor en fazla.

abuksabuk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dosya paylaşmayan insanlar olduğunu biliyorum çünkü kendileri sölüyorlar zaten çekinmeden.torrentte değerlendirme kısmında herkes kendini eleveriyor.zaten tüm IPler türkiyeden.bizim insanlarımızda torrent kültürü pek olmadığı için daha hızlı insin diye upload yapmıyorlar.bunu da kendi ağızlarıyla söylüyorlar.ordan biliyorum .ama en iyisi herhalde otorrentle hiç uğraşmamak