Txt yi html uzanti yapma

ELectroman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Slm herkeze kafadan belırteyım yenıyım css ogrenmeye calısıyom ona gore : ) ben not defterinden oluşturduğum dosyayının uzantısını html yapmak ıstıyom edıtorden index.html.txt çıkıyor ben onu yenıden adlandırıyom index.html diye, netten olusturacagım sayfanın urlsının sonunu txt yerıne html e deıstırerek yapabılırsın dıcekler olursa onu da yapıyom hatta oncesınde text in uzantısını explorer yaptım adını deıstım index.html yaptım falan ama editorden html:xt yapınca bu sefer html in varsayılan kodları gelmiyor bırılerı ss li yada güzelce anlatırsa cok ıyı olur kullandığım editör notpadd ++ tekrar belırtme ıhtıyacı duyuyom kusra bakmayın yeni css ogrenmeye calısıyom ona gore yorumlarda bulunursanız sewınırım

pilger

Doçent
Reaksiyon puanı
11
Hocam herhangi bir klasörde klasör seçeneklerine girin ve görünüm sekmesinden "Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle" seçeneği seçili ise ona tıklayıp deaktif duruma getirin. Sonra ismini değiştirmek istediğiniz dosyanın uzantısını değiştirin. En basit bu şekilde anlatabilirim yazdığınızı okudum fakat tam olarak anlamadım ne yazık ki.

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Kaydet yerine farklı kaydet deyin ve kayıt türünü tüm dosyalar (*.*) seçin sonuna txt eklemeyecektir

djey.official

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Alti ustu iki kod ekleyeceksin <head> <body> <html> gibi kodlari acip kapayacaksin. İlla yok otomatik gelsin diyorsan dreamveawer kur onunla calis