Twitter Genç İşi mi, Tekrar Düşünün

Bu konuyu okuyanlar

filtrekahve

Doçent
Emektar
Katılım
21 Ocak 2009
Mesajlar
641
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Beni takip edin servislerinden biri olarak tanımlayabileceğimiz Twitter'ı daha çok gençlerin kullandığını sanıyorsanız tekrar düşünün. Bugün tüm dünyadan milyonlarca kullanıcısıyla en çok dikkat çeken online servislerden biri olan Twitter'ı hangi yaş aralığındakilerin kullandığıyla ilgili bir araştırma yapıldı. Araştırmaya göre 65 yaş üstündekiler bile artık Twitter kullanıcısı.


oldpeople1234524533.jpg

Bu teyze birazdan boş bir banka oturup cep telefonundan Twitter'ını güncelleyecek.

Pew Internet & American Life Project'in yaptığı araştırmada Twitter kullanıcılarının yaş ortalaması bulunmaya çalışılmış. Daha önce Facebook ve MySpace'i de 'inceleyen' Pew Internet'in bulguları, sadece gençlerin kullandığı sanılan Twitter'la ilgili gerçekleri su yüzüne çıkarmış durumda.

70'lik Dedeler Twitter Kullanıcısı
Araştırma sonuçlarına göre en fazla payı yüzde 20 ile 25-34 yaş aralığı alıyor. 35-44 yaş arası yüzde 10'luk bir pay elde ederken 45 yaş ve üstü Twitter kullanıcılarının oranı yüzde 11'i buluyor. Burada 65 yaş ve üstünün yüzde 2 ile yer aldığını belirtmemiz gerek. 18-24 yaş arasındaki gençler ise toplamda yüzde 19'luk bir pay elde edebiliyor.

Yaş Ortalaması En Yüksek Üyeler Twitter'da
Pew Internet & American Life Project, benzer bir araştırmayı daha önce Facebook ve MySpace için de gerçekleştirmiş. Yaş ortalamalarına bakıldığında Twitter 31 ile en yaşlı sosyal ağ olurken, MySpace kullanıcıları 27, Facebook kullanıcıları ise 26 yaş ortalamasına sahip.

Yazan: Melih Çelik
SDN - http://shiftdelete.net
 
Üst