mkarabak
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
twitter gibi sosyal medyaağlarının en büyük handikapı, kendini sosyal medya ya kaptıran kullanıcılarınkişisel bilgileri dışında ,birçok tweet ve resim paylaşmaları. kendinigösterme, öne çıkarma ve kişisel tatmin etme adına dikkat edilmeden bu ağlardapaylaşılan bilgiler daha sonrasında tersine kullanılabilecek hayati bilgileredönüşmektedir. bunun en son örneği de bir grup araştırmacının sadecetwitter'daki tweet'lerde yer alan şehir, bölge, zaman dilimi, içerik vetweet'leme davranışlarınındidiklenmesiyle en son atılan 200 tweet'ten birkullanıcının ev adresine ulaşabiliyor olmaları oldu. bu bilgiler %100tespit edelememekle birlikte.%70 başarılı sonuca ulaşılabiliyor. bu da bizleretwitter'da mobil olsanız bile yaşadığınız ve/veya gittiğiniz yerlere dairpaylaşımlarınız, zaman dilimi, belirgin terim ve ifadeler aslında sizinkonumunuzu ele veren birer kritik veri haline dönüşüyor. bunların da ötesindesosyal ağlarda paylaştığınız resimlerin exif verilerinden çıkartılan coğrafikonumlar yer tespinde altın vuruş niteliğini taşıyabiliyor. araştırmanın diğerdetaylarını merak edenler iletişime geçmeleri halinde ilgili belgeyeulaşabilirler
EXIF programını yükledim kendiresimlerimden birini denedim harita üzerinde gösteriyor. günümüzde bütünresimler hemen hemen iphone yada android cihazlarla çekiyor.Üzerinde gps olduğuiçin resmin altına koordinatları yazıyor. Bu sayede resimlerin çekildiği yeriharita üzerinden gösteriyor. mehmet karabak
EXIF programını yükledim kendiresimlerimden birini denedim harita üzerinde gösteriyor. günümüzde bütünresimler hemen hemen iphone yada android cihazlarla çekiyor.Üzerinde gps olduğuiçin resmin altına koordinatları yazıyor. Bu sayede resimlerin çekildiği yeriharita üzerinden gösteriyor. mehmet karabak