Turkuaz formaya suç duyurusu !

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Emekli Astsubay Başçavuş Atik Toprak, Milli takımın Turkuaz formasına dava açtı. MERSİN’in Erdemli İlçesi’nde emekli Astsubay Başçavuş Atik Toprak, Türk Milli Takımı’nın Avrupa Şampiyonası’nda giydiği beyaz zemin üzerine Turkuaz renkteki formayla Türk bayrağına saygısızlık yapıldığını ileri sürerek suç duyurusunda bulundu.

Erdemli Adliyesi’ne gelen emekli asker Atik Toprak, Türk Milli Takımı’nın giydiği formada kullanılan rengin, Türk Bayrağı’nın renklerini taşımadığını belirterek Futbol Federasyonu’nun Nike ile yaptığı anlaşmanın iptalini istedi. Formanın kırmızı-beyaz olması gerektiğini ve turkuaz rengi kullanılarak Türk bayrağına saygısızlık yapıldığını ileri süren Toprak, Erdemli Cumhuriyet Savcılığı’na şikayet dilekçesi verdi. Atik Toprak dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

“İlk maçımızı izledikten sonra Türk vatandaşı olarak çok üzüldüm. Çünkü, takımımızın formasında beyaz zemin üzerine turkuaz kullanılmış. Bu organizasyonda milli takımların sponsorları Puma, Adidas ve Nike gibi firmalardır. Bizim takımın sponsoru da Nike’dır. Bu firma diğer Avrupa milli takımlarının 11 tanesinin de sponsorudur. Nedendir ki sponsor olan firma sadece Türk Milli Takımı’nın rengini değiştirme teklifi yapmış, diğer sponsor olduğu ülke milli takımlarının formaları kendi bayraklarının rengini taşımaya devam ediyor. Bir Türk vatandaşı olarak bizim takımın formasının diğer ülkelerde olduğu gibi bayrağımızın renklerini taşıması gerektiğine inanıyorum. Bu uygulamayı şanlı Türk bayrağına saygısızlık olarak değerlendiriyorum. Bu nedenle Türk Milli Takımı’nın formasının renklerini değiştiren Nike ile Türkiye Futbol Federasyonu’nun yaptığı bu anlaşmanın incelenmesini ve iptalini istiyorum.”

Atik Toprak’ın dilekçesi Cumhuriyet Savcılığı kaleminde kabul edilerek işleme konuldu.

Kaynak

:L ;(

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
bence çok stil bir forma olmuş, ayrıca deplasman forması.

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Katılıyorum, bende üzüldüm o şekil görünce... :(

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
ben beğenmedim hiç , tamam arada sırada giyilebilir deplasman maçlarında ama sürekli olması hoş değil :( tabi bu işin birde sponsorlar tarafı var parayı veren düdüğü çalıyor biz ne kadar beğensek yada beğenmesek onların dediği oluyor...

haber için teşekkürler

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
şimdi sanki formayı savunuyor gibi olacağıma ama,

şimdi forma rengi ile bayrağa saygısızlık arasında bir alaka kuramıyorum ben.Sonuçta hollandanın bayrağında turuncu varmı yok, italyanın bayrağında mavi var mı yok, ama takır takır futbol oynuyorlar, ülkelerinin adını futbolun tarihine altın harflerle yazıyorlar.Bence başarı forma renginden çok daha önemlidir.

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Bencede yeni forma gayet şık; dava açacak ne var ben onu çözmeye çalışıyorum çözen olursa paylaşssın bizimle..:)

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
bencede dava açılacak bir durum yok , abartmış davayı açan vatandaş :)

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5

.....

Türk Milli Takımı’nın formasının renklerini değiştiren Nike ile Türkiye Futbol Federasyonu’nun yaptığı bu anlaşmanın incelenmesini ve iptalini istiyorum.

.....

Davalık bir Durum yok Ancak Üzüntü verici, Ayrıca Son Cümleden Anladığım kadarı ile Art niyet arıyor galiba :)

must

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Forma stili de renkleri de hiç güzel değil. Ben açıkçası hiç beğenmedim ama art niyet aranmasına da karşıyım, saygısızlık olduğu fikri çok abartı olmuş.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Dava açılacak bir durum yok bence ama formada güzel değil.

Wolker

Profesör
Reaksiyon puanı
2
1. adamın harbi aklı sulanmış eee anlaşma iptal olursa bizimkiler formasız mı çıkacak yada forma rengimi değişecek ha dizayn değişsin ama renk güzel bence neden mi ? :

Turkuaz ya da Türk mavisi, camgöbeği renginin hafifçe mavi tonudur. Renk turkuaz taşının rengi sebebiyle bu ismi almıştır. Türk'ün Fransızca'daki karşılığı olan Turquoisedan gelir.

oradaki yeşil renkten bence gıcık olmuştum ama o rengin dünyada bu şekilde anıldıgını görüncede hoşumada gitmedi değil ...

frei

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bence bu Milli Takımın giydiği en şık formalardan biri. O renk de bizim adımızla anılan bir renk sonuçta.

Big

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Bence şuana kadar yapılmış olan en iyi formamız.

heyula07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Turkuaz bir Türk rengi. Bence formaların renginin Turkuaz olması daha güzel olur. Sonuçta Hollanda nın bayrağının rengi turuncu değil ama adamlar her maça turuncu formayla çıkıyorlar. Bu arada Bu emekli asker amcanın heralde canı çok sıkılıyormuş. Bu kadar eften püften bir işle uğraştığına göre.