Türkler Fatih'in Kodlarını Kırabilir mi?

jestercat

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Millet program yazıyor biz de okulda akıllı tahtada Angry Birds oynuyoruz :) Utandım bak şimdi kendimden...

DeepLune

Asistan
Reaksiyon puanı
1
getirilseydi çok güzel olurdu lisede bilgisayar dersinde hocamız yoklamayı alır ne yapıyorsanız yapın derdi ha ders işlerse klavye fare yada kasa içindeki parçaları söylerlerdi bunlar çok gereksiz şeyler derste programlamanın temelini öğretseler fenamı olurdu çok üzülüyorum ben bu duruma

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
estonya örneğine yaklaşabilmek için önce yetişmiş eleman ihtiyacını çözmek gerekli. özellikle bilişim alanında yeni mezunların özel sektörde tekrardan işi öğrenmesi 1-2 seneyi buluyor. zaten okul 4-5 yıl sürmekte. haliyle yaşı ilerlemiş olan bireyleri gelecek kaygısı sarıyor. bu girişimcilik için olumsuz bir durum. bunun dışında kolaycılığı da getiriyor. kişi mezun oldukdan sonra en hızlı para kazanabileceği konulara yöneliyor ve kendi gelişimini baltalıyor.

bu şartlarda yenilikçi bakış açısına sahip, denemekten korkmayan girişimleri görmek çok zor. bir çok girişim maddi kaygılarla varlığını sürdürüyor. bu düzen içinde ar-ge faliyetleri çoğu zaman ekstra masraf olarak görülmekte.

bunu aşabilmek için devletin ar-ge konusunda bizzat yatırımlar yapması gerekli. devlet ticari kaygı gütmeden sadece know-how odaklı ekipleri finanse edip koruma altına almalı.

Requ3m

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Tabii ki sadece tüketici olacağız.

Bizim okuldaki tahtalarda internet bile yok :) Program kurmamıza bile izin vermiyorlar, bu düşünce ile biz kim okulda programlama öğrenmek kim.

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
Maalesef her geçen gün Fatih projesinin başarısına olan inancım sarsılıyor.

Çünkü bu proje donanım satıcılarının iştahını kabartmaktan öteye gidemedi. Bölge bölge geçişler sağlansa iyi olabilirdi. Herkesi aynı anda bu projeye dahil ettiğiniz an meblağ büyüdüğünden işin siyasi boyutları da devreye giriyor. Dönen dolaları burada anlatsam forum kapatılabilir kısaca.

Bu proje çok önemli olsa da düzgün bir altyapı sağlamadan epic-fail olabilecek bir proje olma yolunda ilerlemeye başladı ilk cümlemde bahsettiğim gibi.

Keşke; bu proje için 7 ayrı coğrafi bölgede pilot okullara seçilseydi, her bölgenin tepkilerine göre gerekli düzenlemeler yapılsaydı. Ancak şu aşamada okulları ve öğrencileri donanım çöplüğüne çevirme aşamasındayız.

Yazık... Umarım yanılırım.

AhmetYasir

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben geçen sene 8. sınıftaydım. Bilgisayar dersimiz kaldırılmış yerine ingilizce konulmuştu. Bir gün ingilizce dersindeyken ingilizce okuma metni çıktı, konusuda program yazan çocuklar. Bilgisayar dersimizin kaldırılmasına neden olan dersin hocası, bakın milletin çocukları ne yapıyor, siz ne yapıyorsunuz dedi. :) Sen git pc dersinin katili ol, bide sonra milletin çocuklarını öv.

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Millet olarak neden hep kırma dökme bozma vs.ye eğilimliyiz hiç anlamış değilim.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Maalesef her geçen gün Fatih projesinin başarısına olan inancım sarsılıyor.

Çünkü bu proje donanım satıcılarının iştahını kabartmaktan öteye gidemedi. Bölge bölge geçişler sağlansa iyi olabilirdi. Herkesi aynı anda bu projeye dahil ettiğiniz an meblağ büyüdüğünden işin siyasi boyutları da devreye giriyor. Dönen dolaları burada anlatsam forum kapatılabilir kısaca.

Bu proje çok önemli olsa da düzgün bir altyapı sağlamadan epic-fail olabilecek bir proje olma yolunda ilerlemeye başladı ilk cümlemde bahsettiğim gibi.

Keşke; bu proje için 7 ayrı coğrafi bölgede pilot okullara seçilseydi, her bölgenin tepkilerine göre gerekli düzenlemeler yapılsaydı. Ancak şu aşamada okulları ve öğrencileri donanım çöplüğüne çevirme aşamasındayız.

Yazık... Umarım yanılırım.

Dönen usulsüzlükler hakkında bende bir şeyler duydum internette paylaşılmış haberler var ise yanında özel den pm atabilirmisin

teknomod

Asistan
Reaksiyon puanı
1
adam akıllı bilgisayar sınıfları olmayan okullara akıllı tahta ve tablet . bu devletin iyi parası var demek. ama nereye harcayacağını yanlış seçmiş.

ha birde yetişmiş elemandan fln bahsediliyor.
ben Meslek lisesi bilgisayar bölümü ve ardından yüksek okulda bilgisayar bölümü bitirdim. ancak ne öğrendiysem özel sektörde öğrendim. okul sadece ezberle geç olayıydı eğitimde kalite hiç bi zaman olmadıki öyle tabletle akıllı tahtayla olacak iş değil bu.