Türkler Android Uygulamayı Paralı Koyamıyor mu?

AhmetYasir

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar biyerlerden sanki Türklerin yaptıkları android uygulamaları play store'a ücretli koyamadıklarını duydum. Bu doğrumu? Bende birşeyler yapıp koymayı düşünüyorum fakat play store'daki Türk oyunlarını hep ücretsiz görünce sormaya karar verdim.

XuSeR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Grafiksel olarak geliştirilmiş oyunlar var mı? Türkler tarafından yapılan. Yok. Yapsın bizimkilerde Eternal Legacy veya Wild blood tarzı oyunlar bakın nasıl paralı satılıyor...

kamildoan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
türkiyede uygulama satılmasına izin vermiyor google, sadece ücretsiz uygulamalar yükleyebilirsin bu sene sonunda türkiyeden de uygulama satılabilecek diye duydum ama ne kadar doğru bilemem

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Milli paranoyamız.

Şöyle mesela:

1- Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur zaten; ne bekliyorduk ki!
2- Bizden tırsıyorlar, gelişmemizi istemiyorlar.
3- Bizi kimse sevmiyor

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Şuan itibariyle android geliştiriciler paralı olarak yayınlayamıyor. Sanırım yakın zamanda Türkiye'de sorunu çözerler. Eğer android uygulama geliştireceksen şimdilik reklamlarla idare etmek zorundasın. Reklamlardan da iyi gelirler elde edebilirsin.

Ya da ikinci yol olarak izinli ülkelerden birinden bir şekilde banka hesabı açtıracaksın.

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Türkiye'den şu an yayınlamak mümkün değil.

Forumda bir arkadaş vardı. Sanırım yurt dışında yaşıyordu. Playde sizin yerinize ben yayınlayayım ortak olalım gibisinden bir şeyler diyordu.

muratal

Doçent
Reaksiyon puanı
1
ios için geliştir hocam şimdilik bence.

AhmetYasir

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Cevaplarınız için hepinize teşekkürler

türkiyede uygulama satılmasına izin vermiyor google, sadece ücretsiz uygulamalar yükleyebilirsin bu sene sonunda türkiyeden de uygulama satılabilecek diye duydum ama ne kadar doğru bilemem
Umarım yakın zamanda Türklerde paralı uygulama koyabilir.

Grafiksel olarak geliştirilmiş oyunlar var mı? Türkler tarafından yapılan. Yok. Yapsın bizimkilerde Eternal Legacy veya Wild blood tarzı oyunlar bakın nasıl paralı satılıyor...
Belkide Türkler tarafından güzel oyunların yapılmama sebebi budur? Yani paralı uygulama koyulamaması. Karşılığını alamayacak adam niye o kadar uğraşıp güzel bi oyun yapsınki?

Şuan itibariyle android geliştiriciler paralı olarak yayınlayamıyor. Sanırım yakın zamanda Türkiye'de sorunu çözerler. Eğer android uygulama geliştireceksen şimdilik reklamlarla idare etmek zorundasın. Reklamlardan da iyi gelirler elde edebilirsin.

Ya da ikinci yol olarak izinli ülkelerden birinden bir şekilde banka hesabı açtıracaksın.
Reklam kullanmayı kesinlikle istemem. Millette emeğe saygı diye bişey olmadığı için yani bu adam nerden para kazancak diye bi düşünce olmadığı için reklam görünce küfrediyorlar. Adın kötüye çıkıyor.

ios için geliştir hocam şimdilik bence.
iOS daha iyi aslında ama çok uğraştırıyor ya. Bi geliştirici olmak için faks gönder günlerce bekle..

muratal

Doçent
Reaksiyon puanı
1
iOS daha iyi aslında ama çok uğraştırıyor ya. Bi geliştirici olmak için faks gönder günlerce bekle..

Olsun hocam eğer yapmayı bilmiyorsan vidobudan videolarını izleyip yap ben bir tane geliştirmeyi düşünüyorum açıkçası.

kamildoan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
eğer uygulama satarak para kazanmak istiyorsan sana kesinlikle windows 8 uygulamaları geliştirmeni öneririm adamlar türkiyeye tam destek veriyorlar ayrıca seni sadece bir programlama diliyle kısıtlamıyorlar c++, c#, visual basic ve html5 ile uygulama geliştirebilirsin ayrıca yeni bi platform olduğu için yazdığın uygulamanın markette farkedilme oranı appstore ve android markete göre çok daha yüksek olacaktır üstelik çok küçük değişikliklerle uygulamanı windows phone 8 içinde uygun hale getirebilirsin

AhmetYasir

Asistan
Reaksiyon puanı
1
eğer uygulama satarak para kazanmak istiyorsan sana kesinlikle windows 8 uygulamaları geliştirmeni öneririm adamlar türkiyeye tam destek veriyorlar ayrıca seni sadece bir programlama diliyle kısıtlamıyorlar c++, c#, visual basic ve html5 ile uygulama geliştirebilirsin ayrıca yeni bi platform olduğu için yazdığın uygulamanın markette farkedilme oranı appstore ve android markete göre çok daha yüksek olacaktır üstelik çok küçük değişikliklerle uygulamanı windows phone 8 içinde uygun hale getirebilirsin

Windows 8 şuan benim bilgisayarımda yüklü. Tabletler ve telefonlar için çok güzel bir işletim sistemi. Ben Adobe Flash CS6 kullanıyorum. Marketteki uygulamalarının uzantısı .exe oluyorsa (öyle değildir galiba) Flashtan .exe olarakta yayınlanabildiği için olur. Dediklerinde çok haklısın. Şuanda marketinde tek tek sayılabilecek kadar uygulama var (tam 45 tane).

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Google ile Türkiye Cumhuriyeti'nin arası limoni olduğundan böyle problemler var.
Tam tarih hatırlamıyorum ama 1 sene öncesine kadar paralı uygulama satın da alınamıyordu Türkiye'den. :)

XuSeR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
buyrun türkler elbette paralı uygulama satabiliyor araştırdım. Aşağıda verdiğim bağlantı google'ın sayfasıdır. Play'e uygulama yüklemek için yapılması gerekenleri ve hangi ülkenin ücretli/ücretsiz uygulama yayınlayabileceklerini açıklamışlar. ve Türkiye de ücretli yazılım yükleyebilecekler listesinde.

Sayfayı açın ve şunu aratın: Currently, developers in these locations may sell paid applications to users in the following countries:

http://support.google.com/googlepla...y?hl=en&answer=138294&topic=2365624&ctx=topic

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
buyrun türkler elbette paralı uygulama satabiliyor araştırdım. Aşağıda verdiğim bağlantı google'ın sayfasıdır. Play'e uygulama yüklemek için yapılması gerekenleri ve hangi ülkenin ücretli/ücretsiz uygulama yayınlayabileceklerini açıklamışlar. ve Türkiye de ücretli yazılım yükleyebilecekler listesinde.

Sayfayı açın ve şunu aratın: Currently, developers in these locations may sell paid applications to users in the following countries:

http://support.google.com/googlepla...y?hl=en&answer=138294&topic=2365624&ctx=topic

Yanlış anlamışsın. Türkçe'ye çevirirsek, diyor ki:

Bu lokasyonda bulunan geliştiriciler, aşağıdaki ülkelerde ücretli olarak satış yapabilir diyor.

Yani bu, şu anlama geliyor. Diğer ülkelerdekiler ülkemizde satış yapabilirler. Ama ülkemizdeki geliştiriciler şuan itibarı ile ücretli satış yapamazlar.

muratal

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Niye bizi küçümsemişler anlamadım.

thepolice2

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Saçma geliyor bana. Paralı uygulama göndermek istediğinde "siz Türksünüz, olmaz" mı diyecekler? Bence bizim geliştiricilerimiz henüz parayla satacak derece de iyi uygulamalar geliştiremiyor ya da geliştirmiyor. Bazı yerli yapım oyunlar görmeye başladık (Limit, Angry Turks). Zamanla daha da gelişecektir.

kamildoan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Saçma geliyor bana. Paralı uygulama göndermek istediğinde "siz Türksünüz, olmaz" mı diyecekler? Bence bizim geliştiricilerimiz henüz parayla satacak derece de iyi uygulamalar geliştiremiyor ya da geliştirmiyor. Bazı yerli yapım oyunlar görmeye başladık (Limit, Angry Turks). Zamanla daha da gelişecektir.

adamlar tabiki tipine bakıp sen türksün uygulama satamazsın demiyorlar 25 dolara play store hesabı aldıktan sonra uygulama satabilmek için google merchant hesabı açmanı istiyor. Google merchant hesabını açarken de lokasyon olarak türkiyeyi seçemiyorsun yani türkiye bankalarıyla anlaşmaları yok adamların dolayısıyla google tarafından desteklenen yabancı ülkelerden birinde banka hesabın varsa satarsın aksi takdirden mümkün değil aslında paypal ile falan anlaşsalar böyle sorunlar hiç olmayacak ama google ın aç gözlülüğü tüm parayı kasasına atmak istiyor

thepolice2

Doçent
Reaksiyon puanı
1
adamlar tabiki tipine bakıp sen türksün uygulama satamazsın demiyorlar 25 dolara play store hesabı aldıktan sonra uygulama satabilmek için google merchant hesabı açmanı istiyor. Google merchant hesabını açarken de lokasyon olarak türkiyeyi seçemiyorsun yani türkiye bankalarıyla anlaşmaları yok adamların dolayısıyla google tarafından desteklenen yabancı ülkelerden birinde banka hesabın varsa satarsın aksi takdirden mümkün değil aslında paypal ile falan anlaşsalar böyle sorunlar hiç olmayacak ama google ın aç gözlülüğü tüm parayı kasasına atmak istiyor
Teknoloji sektöründe artık Türkiye de kendini göstermeye başladı. Türkçe oyunlar görüyoruz (Crysis 2, Killzone 3, Uncharted 3…). Apple, iTunes Music Store' u Türkiye' de faaliyete geçirmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde App Store' a Türk Lirası desteği eklendi. Microsoft, son yayınladığı Dashboard güncellemesinde arayüzü tamamen Türkçe hale getirdi. Fakat Google, Türkiye den uzak duruyor. Google Translate üzerinde Türkçe dikte özelliği bulunmasına rağmen bunu Galaxy s3 deki sanal asistana entegre etmedi. Halbuki Türkiye' de de önemli sayıda Android kullanıcısı var.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Özür dilerim ama okuyor musunuz bazı yazılanları?
Ne küçümsemesi yahu? Devlet ile Google'ın arası açık vergi konuları nedeniyle, bu kadar basit.

Bankalarla anlaşması yok falan da değil olay, nasıl satın alabiliyoruz? =)
Hanginiz sattığı uygulama için o %50'ye varan gelir vergisini ödeyecek bakalım bunu da düşünün bi.:)

khognar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar ben de android için oyun geliştiriyorum. Satış için değişik yöntemler var. Şu an üzerinde çalıştığım oyunun teknik işleri bitsin hepsini teker teker deneyip size Türkiye'den android uygulaması için en doğru satış yöntemi nedir bilgisini buradan paylaşacağım. Yaklaşık 1 ay kadar sürecek oyunumun bitmesi.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar ben Real Trucker LM 3D yi yaptım (tır oyunu). Ama satamıyorum. Foruma da bu konuyla ilgili araştırma yaparken girdim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
An itibarıyla hala Türkiye'den ücretli aplikasyon gönderimi imkanı yoktur.

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Arkadaşlar şuan ki tek alternatifiniz maalesef reklamlar :(

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar lütfen yanlış bilgilendirmeyin google dan ücretli uygulama artık Türkyedede satılabiliyor Google listeye Türkiyeyide ekledi ve ben uygulamamı yaptım satışa cıkardım ne kazanırsanız hesap numarasın a atılıyor paralar