Türkler açık hava operasını basarsa :D

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
[video=youtube;XNkVW5UqW04]http://www.youtube.com/watch?v=XNkVW5UqW04&feature=player_embedded[/video]

ahaha çok iyi ama :D

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Puhahahaha süper yaa. Umurlarında değil :D

Levent2101

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadan gelen polislere bak ahahaha sanki vienayi yakıcaklarmış gibi :)

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
İşte biz Türkler böyle olabiliyoruz. Şimdi birisi çıkacak diyecek biz görgüsüz değiliz moderniz felan onu benim külahıma anlatın. Çoğu yabancı kişi Türklerden korkar nedenini hiç sordunuz mu kendinize?? İşte böyle yüzünden. Ha iyilerimiz var mı var ama bu m.. yüzünden tüm Türkler kötüleniyor. Aynısının Türkiye de bir mevlid ya da ne bileyim istanbulda oturmuş kahvenizi yudumladığınız ve musiki dinlediğiniz bir ortama manchester taraftarları girip bağırsa ne dersiniz?? Yabancı ülkede gördüklerime göre Türkler ikiye ayrılıyor bir harbiden içi iyi olanlar anadolu insanı dediğimiz kişiler diğeride çıkarcılar , görgüsüzler. Ne kişiler var bir görseniz bizleri nasıl tanıtıyorlar tüh yazıklar olsun diyesim var sonra vatan millet sakarya ayağına yatıyorlar ya o çok dokunuyor bana bari iyi biri değilsin yapacan bir kötülük Türkiye ismini verme be adam.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
İşte biz Türkler böyle olabiliyoruz. Şimdi birisi çıkacak diyecek biz görgüsüz değiliz moderniz felan onu benim külahıma anlatın. Çoğu yabancı kişi Türklerden korkar nedenini hiç sordunuz mu kendinize?? İşte böyle yüzünden. Ha iyilerimiz var mı var ama bu m.. yüzünden tüm Türkler kötüleniyor. Aynısının Türkiye de bir mevlid ya da ne bileyim istanbulda oturmuş kahvenizi yudumladığınız ve musiki dinlediğiniz bir ortama manchester taraftarları girip bağırsa ne dersiniz?? Yabancı ülkede gördüklerime göre Türkler ikiye ayrılıyor bir harbiden içi iyi olanlar anadolu insanı dediğimiz kişiler diğeride çıkarcılar , görgüsüzler. Ne kişiler var bir görseniz bizleri nasıl tanıtıyorlar tüh yazıklar olsun diyesim var sonra vatan millet sakarya ayağına yatıyorlar ya o çok dokunuyor bana bari iyi biri değilsin yapacan bir kötülük Türkiye ismini verme be adam.
Önce şu sarfettiğin küfrün bi kelime anlamını öğren!

exantric

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Yurt dışında yaşayan bir Türk değilim fakat biraz ağır bir giriş yapmışsınız.
Bir kaç insana bakıp da Tüm Türkleri karalamanın bir anlamı yok biz Türk milletini Geçmiş tarihimizden ötürü zaten yabancılar pek sevmez veya yaptıklarımızdan ötürü çok sever Orada yaşayanların anlatması vs. pek birşey değiştirmiyordur. Evet illaki değiştiriyordur ama bir o kadarda insan Türkiye ye gelip tatil yapıp buradaki insanların misafirperverliğini, insancıl yaklaştığını görüyordur.

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Önce şu sarfettiğin küfrün bi kelime anlamını öğren!
Hangi küfürden bahsediyorsunuz (m.. mı yoksa g... dan mı ) Bilmiyorum g... kelimesini yazdım mı yazmadım mı ?? Yani öyle olanlarımız yok mu çok azınsanmayacak kadar çok. Ama başıma öyle olaylar geldi ki Türk demeye korkar oldum. Japon bir kızdan yardım istemiş bir Türk tanıdığım biri ve oda yardım da bulunmuş sonra bu kızı istanbula davet ediyor orda kredi kartında bulunan bütün parasını çalıyor sonra bu kız ne yapacağını şaşırıyor türkiyede yapayalnız parasız kalıyor. Sonra neyse polise felan gidiyor tabi Türkçe bilmiyor öyle böyle derken ülkesine dönüyor. Benimle olan arkadaşlığını da kesti. Konuşmaya çalıştım duyduktan sonra üzgün olduğumu felan söyledim felan ama nafile artık herkese başından geçenleri anlatacak bak bu birinci olay daha bir sürü olaya şahit oldum kızlara sarkıyorlar sanki memlekette kız kıdlığı varmış gibi.

Bir türk , japon arkadaşım olan bir kızla birlikte olmaya çalışıyor birlikte olmak dediğim bir gece olacak işte kız biraz safımsı yani iyi niyetli aslında salak olduğundan değil ve sevgilisi var. Kız da etek felan giymeyi seviyor kimsenin de bir şey dediği yok bizim çocuk kafayı takmış sanıyor ki ben onu kıskanıyorum . Kız çünkü beni seviyor yani iyi arkadaşız kankayız bizim çocuk biliyor ki ben onla ilgilenmiyorum ama onunla olmasını da istemiyorum. benle ilgilenmediğini biliyor çünkü birisini sevdiğim önceden söyledim. Ama o kızı götürebilirmiyim ayaklarına her şeyi denedi sonuç ne geçti eline bir şey geçmedi adım gibi eminim o kızın öyle bir şeye razı olmayacağına. bizim oğlan hiç bir şey olmamış gibi yoluna devam edecek ama bu kızın beyninde öyle kaldı Türkler kızlarla yatmak istiyor felan hatta bana dedi ki Türkiye de erkeklerle kızlar çıkamadığı için mi böyle yapıyorsunuz yabacı ülkelerde gibi bir soru sordu.
Tek japonlar değil tüm dünya ülkeleri biliyor bizim abazanlığımızı avustralyada yine bir muhabbet ortamındayım kişilerle tanışmayı yeni kültürler öğrenmeyi severim ama işte ben Türk olduğumu söyleyince tırsıyorlar sanki ben sarkıntılık yapacakmışım gibi biraz tanıdıktan sonra normale dönüyor ama yine de duydukları iyi olmadığından çekiniyorlar. Daha ne olaylar var yaşadığım...

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Tamam komik bir video. Ancak sorgulamaya kalkarsak bu yapılan yanlış.Tam tersini düşünün.O turistlerin kafası patlardı. Elemanın biri de bayrağı beline takmış. Bayrak kanunu var.Hiç haberi yok.Öte yandan sorsan Türklüğüyle çok övünür., ancak bayrağa saygıyı bilmiyor. Bizde kutsal kitap , bayrak , ekmek (nimet) gibi değerlere büyük saygı gösterilir. Belden aşağı tutulmaz. Bunlar ince şeyler ancak derin manaları var.

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Hani japonlar ya da başka milletden insanlar melek mi hayır ama gidipte birisini rahatsız etmez. Bilirim ki bir japon kızın sevgilisi olduğu halde londra da onla bununla yattığını ama bu onlara göre çok normal ahlak durumlarını sorgulayacak da değilim umrumda da değil. Ama gidipte askıntılık etmiyorlar. Yahu kıyaslama yapmak istemiyorum ingilizlerin ne kadar hanzo olduklarını da gördüm ama biz Türkler neden kendimize çeki düzen vermiyoruz onlar yapıyor diye biz de her şeyi yapabiliriz anlamına gelmiyor. Aynen [MENTION=77557]byharby[/MENTION] arkadaşımın dediği gibi o bayrağın orda ne işi var. Sorsan vatanını ne kadan çok sevdiğini gösteriyor hani televizyonlar da görüyor ya ülkesini çok sevip destekleyenler öyle yapıyor. Ama bilmiyor ki elinde ki Türk bayrağı ona dokunurken acaba hiç düşünüyormu vatanı için şimdiye kadar ne yaptı daha neler yapabilir. Yoo sözde vatan aşığıyız. Biliyorum böyle yazdığımı için aşırıcı hatta deli gibi görüyorsunuz beni ama ben bazı şeylerden bıktım artık bunaldım. Ben diyorum ki örnek olalım özenti değil. Derdim bu benim.

cexen

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Ben gurur duyuyorum. Ayrıca avrupalıların Türklerden korkması bu gibi olaylardan değildir. zamanında savaşlarda az canları yanmadı kuyruk acılarındandır o. aslında böyle görüntülerde hemen birileri yok biz modern değiliz falan moduna geçiyor sonrada birileri yok öyle yok böyle diyor. savunmaya gerek yok evet yapmışlar güzelde olmuş yinede yaparlar. Farkımız budur... İyi özelliklerimizle de kötü özelliklerimizle de gurur duyuyorum. Ayrıca Türk olsanız bile bu size oradaki insanların davranışını küçümseme hakkını vermez.

Mutsuz olanlar Rum olabilir ermeni olabilir ingiliz olabilir vs. seçenekleri çok. kafalarına silah dayamadık değil mi?

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Hangi küfürden bahsediyorsunuz (m.. mı yoksa g... dan mı ) Bilmiyorum g... kelimesini yazdım mı yazmadım mı ?? Yani öyle olanlarımız yok mu çok azınsanmayacak kadar çok. Ama başıma öyle olaylar geldi ki Türk demeye korkar oldum. Japon bir kızdan yardım istemiş bir Türk tanıdığım biri ve oda yardım da bulunmuş sonra bu kızı istanbula davet ediyor orda kredi kartında bulunan bütün parasını çalıyor sonra bu kız ne yapacağını şaşırıyor türkiyede yapayalnız parasız kalıyor. Sonra neyse polise felan gidiyor tabi Türkçe bilmiyor öyle böyle derken ülkesine dönüyor. Benimle olan arkadaşlığını da kesti. Konuşmaya çalıştım duyduktan sonra üzgün olduğumu felan söyledim felan ama nafile artık herkese başından geçenleri anlatacak bak bu birinci olay daha bir sürü olaya şahit oldum kızlara sarkıyorlar sanki memlekette kız kıdlığı varmış gibi.

Bir türk , japon arkadaşım olan bir kızla birlikte olmaya çalışıyor birlikte olmak dediğim bir gece olacak işte kız biraz safımsı yani iyi niyetli aslında salak olduğundan değil ve sevgilisi var. Kız da etek felan giymeyi seviyor kimsenin de bir şey dediği yok bizim çocuk kafayı takmış sanıyor ki ben onu kıskanıyorum . Kız çünkü beni seviyor yani iyi arkadaşız kankayız bizim çocuk biliyor ki ben onla ilgilenmiyorum ama onunla olmasını da istemiyorum. benle ilgilenmediğini biliyor çünkü birisini sevdiğim önceden söyledim. Ama o kızı götürebilirmiyim ayaklarına her şeyi denedi sonuç ne geçti eline bir şey geçmedi adım gibi eminim o kızın öyle bir şeye razı olmayacağına. bizim oğlan hiç bir şey olmamış gibi yoluna devam edecek ama bu kızın beyninde öyle kaldı Türkler kızlarla yatmak istiyor felan hatta bana dedi ki Türkiye de erkeklerle kızlar çıkamadığı için mi böyle yapıyorsunuz yabacı ülkelerde gibi bir soru sordu.
Tek japonlar değil tüm dünya ülkeleri biliyor bizim abazanlığımızı avustralyada yine bir muhabbet ortamındayım kişilerle tanışmayı yeni kültürler öğrenmeyi severim ama işte ben Türk olduğumu söyleyince tırsıyorlar sanki ben sarkıntılık yapacakmışım gibi biraz tanıdıktan sonra normale dönüyor ama yine de duydukları iyi olmadığından çekiniyorlar. Daha ne olaylar var yaşadığım...

G.. kelimesini biraz araştır.Diğer olaya gelecek olursak insan şeref yoksunu olmaya görsün.O tiplerin ne olduklarını hepimiz biliyoruz ve
onlar yüzünden yabancıların herkesi aynı kefeye koyduklarınıda biliyoruz.Bahsi bile geçmeye değmeyecek kadar değersiz tipler olduğu konusunda hemfikiriz sanırım.

Tamam komik bir video. Ancak sorgulamaya kalkarsak bu yapılan yanlış.Tam tersini düşünün.O turistlerin kafası patlardı. Elemanın biri de bayrağı beline takmış. Bayrak kanunu var.Hiç haberi yok.Öte yandan sorsan Türklüğüyle çok övünür., ancak bayrağa saygıyı bilmiyor. Bizde kutsal kitap , bayrak , ekmek (nimet) gibi değerlere büyük saygı gösterilir. Belden aşağı tutulmaz. Bunlar ince şeyler ancak derin manaları var.
Saygı noksanlığı bu ve birazda bilgisizlik

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Kendi milletimizi kötülemeye neden bu kadar meyilliyiz bilmiyorum bi aşağılık kompleksi var sanırım bizde. Bu videodaki insanları izleyince hemen biz kötü olduk, bizi yanlış tanıtıyorlar vs moduna girdik. E arkadaş Avrupalıların videolarını da koyalım o zaman, onlarda da milyonlarca kötü örnek var biz onları niye kötü tanımıyoruz? Çünkü onlar Avrupalı, onlar medeni, onlar ileride... İlahlaştırmaya devam edin onları tebrikler, kimseye kendimizi beğendirmek zorunda değiliz.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Kendi milletimizi kötülemeye neden bu kadar meyilliyiz bilmiyorum bi aşağılık kompleksi var sanırım bizde. Bu videodaki insanları izleyince hemen biz kötü olduk, bizi yanlış tanıtıyorlar vs moduna girdik. E arkadaş Avrupalıların videolarını da koyalım o zaman, onlarda da milyonlarca kötü örnek var biz onları niye kötü tanımıyoruz? Çünkü onlar Avrupalı, onlar medeni, onlar ileride... İlahlaştırmaya devam edin onları tebrikler, kimseye kendimizi beğendirmek zorunda değiliz.

Kesinlikle katılıyorum. Onların arka sokaklarındaki rezillikler aile yapıları gençlerin durumu yapılan pisliklerin hepsi göz ardı edilir bizimkilerde sürekli kendilerini küçük düşürmeye bakar. Türkleri küçük düşürücü yazılan her yazıya tepkimi koyarım.

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Bakın arkadaşlar dediğim gibi onlar yapıyor diye bizde yapabiliriz anlamına gelmez. Yahu dediğim gibi ingilizleri metroda zıplarken gördüm. Ama benim demek istediğim bizde sütten çıkmış ak kaşık değiliz çok kötü tanınıyoruz. Niye kötü tanınıyoruz hemen osmanlı devletine bağlamaya gerek yok adamlara sorsan Türkiyenin yerini bilmiyorlar ki sana osmanlı imparatorluğundan bahsetsin. Türkler yakın tarihte nerdeyse yoktular ve kimsenin umrunda da değiliz. Biz böyle biz güçlü devletiz felan onların ezikliği gibi böbürlenirsek daha çok bekleriz yeniden bir osmanlı olmak için. Ben diyorum ki neden kibarlığımızla,yardımseverliliğimizle adımız çıkmıyor da böyle adımız çıkıyor durduk yeremi.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Çokta güzel olmuş.Kötülemenin bir alemi yok.İsrail Kudüs'te namaz kılmayı yasaklasa kılanları öldürse falan bir şey demezsiniz ki zamanında yaptı bunu adamlar böyle bir şey yaptıkları için kızıyorsunuz.Arkalarında polis var hem hadi polis olmasa tamam diyeceğim de polis bir şey demiyor adamlara sizin ne haddinize ?

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Çokta güzel olmuş.Kötülemenin bir alemi yok.İsrail Kudüs'te namaz kılmayı yasaklasa kılanları öldürse falan bir şey demezsiniz ki zamanında yaptı bunu adamlar böyle bir şey yaptıkları için kızıyorsunuz.Arkalarında polis var hem hadi polis olmasa tamam diyeceğim de polis bir şey demiyor adamlara sizin ne haddinize ?

Hay ağzına sağlık.

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Kötülemiyoruz.Buna " özeleştiri " denir. O haçlılara az bile belki. Ancak biz efendiliğimizi bozmamalıyız. Onlara benzemek yerine "doğru" olanı yapmalıyız.Bilmem anlatabiliyor muyum? Tarihte de bu söylediğimin örnekleri var.

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Aynen byharby arkadaşımın dediği gibi.
Yine tekrarlıyorum Türk deyince beyefendi kişiler demiyorlar ne diyorlar biliyor musun kaba insanlar diyorlar nedeni de ne biliyor musun böyle olaylar başlarına geldiği için ve bunu da haçlılar kullanıyor işte sen elindeki şansı kaçırıp kendini kötü olarak gösteriyorsun sonra senin düşmanından bunu kullanmamamasını mı bekliyorsun senin hakkında iyi düşünmemesini mi bekliyorsun?
Merak etme ona da bir şeyler diyoruz ama öyle boş boş bağırıp yerimize oturmayacağız ben kendi adıma söyleyim burda Türkleri doğru düzgün elimden geldiğince anlatmaya çalışıyorum. Davranışlarımı kontrol ediyorum ki Türklerin nasıl olduğunu görüp desinler ki bu insanlar filistini destekliyorsa demek ki bir bildikleri var desinler yoksa öyle bağırıp vurdulu gürdülü olunca tek başına öyle kalırsın.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Türklere kaba dedikleri içinmi binlerce turist dünyanın 4 bir yanından Türkiye'ye tatile geliyor.

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Türklere kaba dedikleri içinmi binlerce turist dünyanın 4 bir yanından Türkiye'ye tatile geliyor.
Ama bir o kadarı da sırf korktuğu için gelemiyor onu biliyor musun ben yine diyorum iyiler yok mu var onlar olmaza zaten halimiz harap gerçekten kendimizi anlatmakta zorluk çekiyoruz yurt dışında ben dahil başı şeyleri anlatamıyorum ne diyeceğimi bilemiyorum. Bir de böyle olaylar olunca ne anlatacağını da şaşıyorsun sana inanmıyor. O insanların çoğuna sor niye geldiğini iyi şeyler duyduğu için Türkiye deyken nedense büyüklerimizin misafirperliği çok hoşlarına gidiyor ama işte burda böyle olaylar olunca da çekiniyorlar giden diyor ki çok güzel günler geçirdim ama burdaki Türklere bakıyorlar bir cinsler. Yine diyorum iyilerimiz yok mu var ama neden beyefendiliğimiz dillerde dolaşmıyor. Bir fransada sırf eifel kulesine giden kaç kişi duydum nedeni ne korkuları yok hırsızlık felan başlarına gelme olasılığı çok düşük ama Türkiye hakkında duyulanlar hiçte öyle değil. Bunu da kullanıyorlar istanbul da patlama oldu onu kullandılar haberlerde felan. Haberlerde koyunların türkiyede nasıl kesildiğini gösterdiler acı çeken hayvanları. Gelde şimdi anlat bizim karınca bile incitmeyen kişiler olduğumuzu.

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Polis minibüsleri de arkasında çok fena güldüm. :D :D

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Kendin söylüyorsun tatile geliyorlar Türkiye ye bizi görmeye değil

Gelde şimdi anlat bizim karınca bile incitmeyen kişiler olduğumuzu.
Bunu duruşunla hal ve hareketlerinde kanıtlayacaksın, bir iki aynı tipte kişi için herkesi aynı kefeye koymayacak insan heleki yabancı çok zor, doğal olarak bir daha güvenmesi neredeyse imkansız kısaca yapacak pek bişey kalmıyor!

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Kendin söylüyorsun tatile geliyorlar Türkiye ye bizi görmeye değil

Bunu duruşunla hal ve hareketlerinde kanıtlayacaksın, bir iki aynı tipte kişi için herkesi aynı kefeye koymayacak insan heleki yabancı çok zor, doğal olarak bir daha güvenmesi neredeyse imkansız kısaca yapacak pek bişey kalmıyor!

Aynen katılıyorum birde şunu farkettim çok uzun yazıyorum ama hala anlatmak istedeğimi tam olarak yazamıyorum. Bundan sonra az ve öz yazmaya çalışacağım ama ingilizce türkçe olunca her şey birbirine giriyor.Birde bir q bir f gidiyorum işim iyice zorlaşıyor ama tahminimce sizler beni anladınız yani öyle ümit ediyorum.

ethem

Asistan
Reaksiyon puanı
1
niye milliyetçiliğe bağlanmış bu konu anlamadım. ne var olmuş yapmışlar bir hata belki sarhoşlar-zafer sarhoşu oldukları kesin :) - bunun milliyetle alakası yok çığrından çıkmış her taraftar grubu yapıyor bunu iyi birşey değil ama vatanla milletle alakası yok her milletten taraftar yapıyor böyle şeyler. şunuda belirteyim hala gülüyorum :D :D

celalim93

Doçent
Reaksiyon puanı
2
avrupa birliğinde şanzelize bulvarında çizgili pijamalarımızla mangal yapacağımız günleri bekliyorum :D

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13

sen merak etme dostum, elin ecnebisi senden daha hoşgörülü ve daha olgun karşılayabiliyoruz. kendisi bir türk olmayan ingilizce hocam şunu söylemişti. Türkler çok straight forward millet, yani düşündüklerini açıkça ifade edebilen. içten pazarlıklı olmayan. biz Türkler beyaz sarayın önünde apaçi dansı yapabilecek kadar doğal, çılgın bir milletiz. yapmacık davranmıyoruz. başkaları hakkımızda ne düşünür demiyoruz. içimizden geldiği gibi davranıyoruz. birilerine şu veya bu şekilde görünme derdimiz yok. ben bu doğallığımız, karakterimizin, hesap yapmaksızın, aklımızdan geçenleri ifade eden bir millet olmamızın yansımalarını, dünyanın çeşitli ülkelerinden tanıştığım insanlardan ve dostlarımdan dinleme fırsatım oldu ve bu karekterimizle ne kadarda doğru bir yolda olduğumuz kanaatini taşıyorum..

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
sen merak etme dostum, elin ecnebisi senden daha hoşgörülü ve daha olgun karşılayabiliyoruz. kendisi bir türk olmayan ingilizce hocam şunu söylemişti. Türkler çok straight forward millet, yani düşündüklerini açıkça ifade edebilen. içten pazarlıklı olmayan. biz Türkler beyaz sarayın önünde apaçi dansı yapabilecek kadar doğal, çılgın bir milletiz. yapmacık davranmıyoruz. başkaları hakkımızda ne düşünür demiyoruz. içimizden geldiği gibi davranıyoruz. birilerine şu veya bu şekilde görünme derdimiz yok. ben bu doğallığımız, karakterimizin, hesap yapmaksızın, aklımızdan geçenleri ifade eden bir millet olmamızın yansımalarını, dünyanın çeşitli ülkelerinden tanıştığım insanlardan ve dostlarımdan dinleme fırsatım oldu ve bu karekterimizle ne kadarda doğru bir yolda olduğumuz kanaatini taşıyorum..

Tamam çok güzel içten pazarlıklı bir millet değiliz ama neden bizimkiler kötü işlerle anılıyor hırsızlık felan. Ya malezya hava yolları ile avustralyaya gelirken malezyada aktarma vardı malezyaya varırken anonslar oluyor bir de Türkçe anons uyuşturucu satmanın cezasının çok büyük olduğu felan adamlar niye ingilizce anons da bunu demedi. Yine japonya biliyorsunuz japonya bize vize uygulamayan nadir ülkelerden biri ama sağolsunlar kaçak olarak girenler felan artık oraya giderken vize almasanızda gidiş biletinizi felan görmek istiyorlar hatta siz oraya varınca sorguya çekiliyorsunuz hatta japon arkadaşınız varsa onu bile çağırıyorlar bu burda kalacak mı gidicek mi diye.Neyse daha uzatmanın bir anlamı yok biraz yabancı ülkede hal ve hareketlerimizde daha dikkat olmanın yararlı olacağı kanaatindeyim. Çünkü ordan gittikten sonra adınızdan çok ülkemizin ismiyle anımsanıyoruz. Diyorum iyiler yok mu çok var ama işte bazı hanzolar yüzünden adımız çıkıyor dokuza inmiyor 8'e zaten bizi tanımıyorlar. Bizi arap sanıyorlar tabii medyadan öyle görüyorlar çoğu ülkenin medyası amerika ve avrupa medyaları tarafından kuşatılmış durumda. Birde uluslararası dil ingilizce ee Türkçe de bilmediklerinden ingiliz bilmem ne medyasına inanıyorlar.

---------- Post added at 05:24 ---------- Previous post was at 05:19 ----------

Ha bu arada Rus ve bazı avrupa ülkelerinden gelenlerin çoğunun Türkiyeyi seçme nedenleri Türkiyenin çoğu avrupa ülkesine göre ucuz olması. Bazen de içki konusunda felan yaş sınırının olmayaşı.Yani senin benim kara kaşımız kara gözümüz için gelmiyorlar.