Türkiyeyi Kalkındırma Önerisi(Sadece öneri sunumu)

''Wolfred1ght''

Profesör
Reaksiyon puanı
2,290
Ülkede en büyük sorunların başında İşsizlik geliyor.İlk önce ona önerim şudur:
Tüik verilerine göre (Tüik verilerini baz alıyoruz) %12.7 işsizlik oranına sahibiz.Bu yaklaşık 4 milyon 5 bin kişiye denk geliyor.
Ülkede bulunan ve birçok sektörde ucuz iş gücü imkanını sağlayan suriye'li sayısı(Burada suriyelilere karşı herhangi bir nefret veya takıntım yoktur.)
3.6 milyondur.Bunların yaklaşık bir işte çalışma oranını aşağı yukarı hesaplarsak 18-64 yaş aralığı nüfusu toplayıp 1/2 oranıyla 900,000 kişi olarak buluyoruz.(Burada bulduğum sayı çalışabilecek yaşta olan kişilerin 2'ye bölümüyle bulunmuştur.Sadece bir tahmindir.Herhangi bir kesinliği yoktur.)
Bu 3.6 milyon suriyeliyi avrupaya yollarsak yaklaşık 900.000 kişilik bir işçi açığı ortaya çıkar.Bu da işsiz nüfusunun yaklaşık yüzde 25'ine tekabül ediyor.Böylece iş alanı açılmış olur.
Geriye kalan yaklaşık 3 milyon işsizi ise ülkeye yatırıma gelen herhangi bir ülkenin inşaattan çok orta ve uzun vadeli teknoloji yatırımları yapması konusunda bir dizi düzenlemeye gidilmesi ile iş alanının açılmasını sağlayabilirz.Tamamına olmasa da yaklasık yine %25 ine iş alanı oluşturabiliriz.geriye 2.250 milyon işsiz kalmış oldu.(Bu kadarına kadar düşündüm.Bundan sonrasına biraz zaman gerekli)

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
:) Çok saçma bir öneri...

Şuan Suriyelilerin yaptığı işin yüzde 90'ının bizim Türk genci yapmaz. Hele birde Üniversite okumuşsa şehirde büyümüşse hayatta yapmaz.

Çobanlık kaynakçılık sanayıda çalışma Amelelik çöp toplama kartop toplama veya hammallık ağır metal işleri ağır sıcakta çalışılan kazan işleri kömür işleri gibi ne kadar zor ve ağır iş varsa o işlerde ya Afganlar çalışıyor yada Suriyeliler. Bizim Türk gencine 3-4 bin TL versende o işleri yapmaz. Suriyeli 2000 TL altına bile yaparken.

Son düzenleme:

mertbaba41

Doçent
Reaksiyon puanı
571
Avrupa milyonlarca Suriyeliyi almak istemezse?
Almayacak ki
Biz 40 milyar dolar harcadık suriyeliler için
Avrupa birliği ise 8 milyar dolar
Sence alır mı?
Hatta birleşik krallık bize mülteci göndericek
bence bu iyi adam huyundan vazgeçmeliyiz
çünkü bu bizi bence kötü etkiliyor

Dertsizali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,185
Suriyeliler nasıl gidecek onu da anlataydın iyidi ülkesine dönmüyor avrupaya gidemiyorlar gideni geri yolluyorlar.. Bende istiyorum ama nasıl?

mertbaba41

Doçent
Reaksiyon puanı
571

Şuan Suriyelilerin yaptığı işin yüzde 90'ının bizim Türk genci yapmaz. Hele birde Üniversite okumuşsa şehirde büyümüşse hayatta yapmaz.

Çobanlık kaynakçılık sanayıda çalışma Amelelik çöp toplama kartop toplama veya hammallık gibi ne kadar zor ve ağır iş varsa o işlerde ya Afganlar çalışıyor yada Suriyeliler. Bizim Türk gencine 3-4 bin TL versende o işleri yapmaz. Suriyeli 2000 TL altına bile yaparken.
Zaten aklı olan bulur bir alman
anlaşmalı evlenir boşanır
vatandaşlığı alır almanyaya gider

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
Sorun tek değilken çözüm net olamaz.
Kurmuş olduğun ilk cümle bile ciddi derecede sorun teşkil eden bir dert.
Kaynaksız kitapsız bu tür çözüm önerileri daima yetersiz olacaktır ki kaynak ve kitap kullanılarak öne sürülen çözüm önerileri de olumlu sonuçlar doğurmuyor.

''Wolfred1ght''

Profesör
Reaksiyon puanı
2,290

Çobanlık kaynakçılık sanayıda çalışma Amelelik çöp toplama kartop toplama veya hammallık gibi ne kadar zor ve ağır iş varsa o işlerde ya Afganlar çalışıyor yada Suriyeliler. Bizim Türk gencine 3-4 bin TL versende o işleri yapmaz. Suriyeli 2000 TL altına bile yaparken.
Suriyeliler nasıl gidecek onu da anlataydın iyidi ülkesine dönmüyor avrupaya gidemiyorlar gideni geri yolluyorlar.. Bende istiyorum ama nasıl?
Avrupa milyonlarca Suriyeliyi almak istemezse?
Almayacak ki
Biz 40 milyar dolar harcadık suriyeliler için
Avrupa birliği ise 8 milyar dolar
Sence alır mı?
Hatta birleşik krallık bize mülteci göndericek
bence bu iyi adam huyundan vazgeçmeliyiz
çünkü bu bizi bence kötü etkiliyor
Ben sadece basit bir öneri sundum.Akıl akıldan üstündür demişler.Benim önerim kötü olabilir, ya sizin ki? Burada herkes saçma da olsa fikirlerini anlatsın.Kim bilir belki birinizin fikri herkesin aklına yatar.

mertbaba41

Doçent
Reaksiyon puanı
571
Bak kardeşim
Dünyada TEK iyi ülkeler biziz
İyi derken ekonomi iyi,eğitim iyi değil
iyi kalpli olan tek biziz
bu kalp dünyada ezilir
Bu kalpi taşlaştırmalıyız
Mesaj otomatik birleştirildi:

Daha TR'de ki kadınlar bakmıyor bize, elin Almanı mı bakacak? :D.
Doğru diyon
Olmadı okumak için yunanistana gideriz
en kötü azerbeycana gideriz ora daha iyi

Dertsizali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,185

Aynen buda doğru ben ekseri çöp toplarken felan görüyorum suriyeli geçleri adamla iki muhabbet ettim ingilizce de biliyormuş ama gel gör kağıt demir felan topluyor..

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,535
Benim bir fikrim var. Hem çok basit.

Herkes kendi işini yapacak. Torpil olmayacak. Bunu denetleyen müfettişler, özenle seçilecek. Herkes bildiği işi yapacak.

Ülke olarak, tüm sorunlarımız çözüldü.

''Wolfred1ght''

Profesör
Reaksiyon puanı
2,290

Herkes kendi işini yapacak. Torpil olmayacak. Bunu denetleyen müfettişler, özenle seçilecek. Herkes bildiği işi yapacak.

Bunu yapabilmek için herkesin eğitimli olması gerekir.O eğitimide kim gelirse gelsin yapamaz.

Dertsizali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,185

Bu düzen böyle gelmiş böyle gider her gelen yolsuzluğu onleyecem diye geliyorlar ondan sonra kendilerine bağlıyorlar..

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Tarımda hollandayı örnek alırsak mesela ülke baya ileri bir noktaya gider yapay zeka dronlar insansız araçlar sadece savaş ve güvenlik için değiller önce bunu öğrenmeliyiz.
Nedeni ise çok basit herşey topraktan geldi ve herşey toprakla başlar.

mertbaba41

Doçent
Reaksiyon puanı
571
Benim kafamda güzel plan varda
"Hitler misin sen?" gibi söylemlerle ban yemeken korkuyom

sabri28can

Öğrenci
Reaksiyon puanı
34

Ne güzel bir ütopya keşke gerçek olsa.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Tarımda hollandayı örnek alırsak mesela ülke baya ileri bir noktaya gider yapay zeka dronlar insansız araçlar sadece savaş ve güvenlik için değiller önce bunu öğrenmeliyiz.
Nedeni ise çok basit herşey topraktan geldi ve herşey toprakla başlar.

Bu söylemde çok itopik gibi geliyor bana. Sen toplarca kamyonlar dolusu elma ürettin diyelim 1 yıl bekleyip. 1 kamyon elmeya Avrupa'nın Amerikanın 15 dk da banttan çıkardığı bir Arabayı PC'yi telefonu zar zor alabiliyorsun :(

Tarım önemlidir ülke için gereklidir ama her şey tarımda değildir tarım sadece karın doyurur ülkeyi zengin etmez...

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
Bana göre Türkiye'nin ihtiyacı olan şeyleri yazayım. Kamudaki israf ve fuzuli maliyetler kaldırılmalı. Yine kamuya yük olan özelleştirilmesi mümkün olan kurumlar liyakata dayanarak yandaşçılık olmadan özelleşmeli. 5-6 kişiye kadar işçi çalıştıran işletme ve yeni kurulan girişimlerden vergi alınmamalı. Diğer vergilerde düşürülmeli. Yargı, yürütme ve yasama yetkileri birbirini dengelemeli. Yasamanın denetim gücü artmalı. Türkiye için birkaç değişiklik yapılmış dar bölge milletvekili seçimi sistemi getirilmeli. Dar bölge seçim sistemi ile seçim barajı kalkmalı. Sürekli yüksek maliyetler doğuran projelerin yapımı durmalı. Yasalar asla çiğnenmemeli. Yasamadan başka hiçbir kurum kanun oluşturamamalı. Hakim ve savcıların eğitimi ve meslek edinme şartları zorlaşmalı ve bu insanların üzerine baskı kurulamaması için özel olarak teminatlar verilmeli. yürütme organı yargıya atama yapamamalı. Bir kişi en fazla 2 dönem başkan seçilebilmeli.

Anlık bunlar aklıma geldi.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Bu söylemde çok itopik gibi geliyor bana. Sen toplarca kamyonlar dolusu elma ürettin diyelim 1 yıl bekleyip. 1 kamyon elmeya Avrupa'nın Amerikanın 15 dk da banttan çıkardığı bir Arabayı PC'yi telefonu zar zor alabiliyorsun :(

Tarım önemlidir ülke için gereklidir ama her şey tarımda değildir tarım sadece karın doyurur ülkeyi zengin etmez...
Bizde en başta sahip çıkma yok temelden başlayıp adım adım üstüne koya koya gitmek lazım gerçekten herşey toprakla başlıyor çünkü.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Bizde en başta sahip çıkma yok temelden başlayıp adım adım üstüne koya koya gitmek lazım gerçekten herşey toprakla başlıyor çünkü.

Bilinçli tarım ve çifçilik ypaılmalı ona katılırım zaten. Kaliteli tohum kaliteli hayvanlar seçilmeli. Hepsine eywAllah. Ama tarımı geliştirerek ülkeyi ilk 10 ekonomi arasına sokamazsın benim demek istediğim o.

Kendi ülkene kaliteli ve yeterli besin sağlarsın tarım ile hayvancılık ile ancak o kadar. Olması gereken teknolojik gelişmeler lazım silahlar İHA SİHA gibi Tank gibi gemi gibi araba gibi pahada ağır şeyler lazım.

mertbaba41

Doçent
Reaksiyon puanı
571
Bilinçli tarım ve çifçilik ypaılmalı ona katılırım zaten. Kaliteli tohum kaliteli hayvanlar seçilmeli. Hepsine eywAllah. Ama tarımı geliştirerek ülkeyi ilk 10 ekonomi arasına sokamazsın benim demek istediğim o.

Kendi ülkene kaliteli ve yeterli besin sağlarsın tarım ile hayvancılık ile ancak o kadar. Olması gereken teknolojik gelişmeler lazım silahlar İHA SİHA gibi Tank gibi gemi gibi araba gibi pahada ağır şeyler lazım.
Tarımı boşver
bizim teknoloji yükseltmemiz lazım
birde suriye sorunu...

Son Şövalye21

Asistan
Reaksiyon puanı
369
Bana göre çoğu anlaşmayı tl ile yapılmalı.
Sınavda torpil olmamalı gerekirse sınava girecek öğrenciler ile müfettişler arasında akrabalık bağı olmasın.
Tarım yapan çiftçilere destek vermeliyiz ve kendi ürünümüzü kendimiz üretmemiz lazım yani dışarından gelen meyve-sebze ürünlerinin tohumlarını kendimiz üretmeliyiz.
İthalat azaltmalıyız, ihracatı çoğaltmalıyız.

mertbaba41

Doçent
Reaksiyon puanı
571
Bana göre çoğu anlaşmayı tl ile yapılmalı.
Sınavda torpil olmamalı gerekirse sınava girecek öğrenciler ile müfettişler arasında akrabalık bağı olmasın.
Tarım yapan çiftçilere destek vermeliyiz ve kendi ürünümüzü kendimiz üretmemiz lazım yani dışarından gelen meyve-sebze ürünlerinin tohumlarını kendimiz üretmeliyiz.
İthalat azaltmalıyız, ihracatı çoğaltmalıyız.
bence tl dönemini kapatıp euro kullanmalıyız
sonra ab bize "Siz insanı aç bırakıyorsunuz" diye türkiyeye kızar ve asgari ücret artar

Son Şövalye21

Asistan
Reaksiyon puanı
369
bence tl dönemini kapatıp euro kullanmalıyız
sonra ab bize "Siz insanı aç bırakıyorsunuz" diye türkiyeye kızar ve asgari ücret artar
Hocam bu atatürk'e hakaret olmaz mı?
Bana göre biz her şeyi türk lirası ile yaparsak, daha iyi çalışmalar, yatırımlar yaparsak belki bir gün euro'yu bile geçebiliriz.

Nixc0r

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,909
1 Gün boyunca tüm suçlar serbest diye bir haber çıkarsak tüm kanallar yayınlasa bu haberi sonrasında herkes dışardayken bir anda bu yalan haber deseler sonra sokağa çıkma yasağı olacağı için dışardakilere ceza kesilse.

Suça meyilli olanlar bulundu paralar alındı. :D