Türkiye'nin Neden Yok?

Reaksiyon puanı
31
Bu milletin ecda'dı geçmişi Osmanlı değilmi her fırsatta biz Osmanlı torunuyuz diye övünmüyormu bu millet ne diye daha arma yapma peşindeyiz koy Osmanlı armasını dünya alem görsün.

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
kurtlu ayyıldızlı olanda iyi osmanlıdan once sanirim

SamsungGalaxyS3

Profesör
Reaksiyon puanı
0
@Elbruz46 hepsini geçtim de neden açtığınız konudaki başlığı tam yazmıyorsunuz insanlar meraklansın girsin fazladan cevap versin diye mi?
Neden Türkiye'nin ihtişamlı bir devlet arması yok? Bunu oraya yazamazmıydınız? hadı sığmadı diyelim Türkiyenin neden Bir Devlet arması yok da yazabilirdiniz
benim belirtmek istediğim haber kanalları gibisiniz haber siteleri de öyle meraklandırma duygusu uyandırma
açtığınız konuyu başlıkta belirtmeniz gerekir diye düşünüyorum [kısmen değil konunun özüyle ]
buda benim farklı bir bakış açım tabi ki

BeyaZayeB

Profesör
Reaksiyon puanı
19
En güzeli ecdadımızdan bize miras kalan ve herbir deseninde derin anlamlar taşıyan armayı kullanmaktır.
Fantazi aramaya ne gerek var.

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
turkiyede bu islerle ugrasan sanatci gelenegi pek yok :P caydanlikcinin egzozcunun yaninda heykel tasarimcisi ve ayni anda resim vb sembolik sanatla ugrasan bi dukkan gormek de pek mumkun degil. ki bu armalar genelde bicok anlam tasir kisaca devleti tanimlar. ama turkiyede bu isi yapicak bi sanatci cikmamis bence. :P talep de yoktu buyuk ihtimalle fazla.

bu arada aslanlar ve kartallar sahinler nedense bicok devletin ortak sembolu :P
gerci bazi turk sembollerinde de benzer seyler var mesela kara kuvvetlerinin sembolunde kartal var :P

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112
Osmanlı dünyanın gelmiş geçmiş her yönüyle alkışı hak eden tek süper gücüdür. Şimdikilerde işte öyle gösterişli armalarla avutuyor kendini.

Osmanlı'nın armasında çok ufak bi değişiklikle Türkiye arması yapmak mümkün. Ancak bunu yapacak OSMANLI TORUNU ne yazık ki yok!

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
T.C. kısaltmasına kafayı yoranlar buna kafayı yorsalardı çok daha FAYDALI BİR İŞ YAPMIŞ OLURLARDI...

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Yorumları tek tek okudum da evet Osmanlı arması modernize edilerek uyarlanabilir hatta klasik haliyle bile kullanılabilir hem çok şık olur hem de o armayı diğer bütün batılı ülkeler geçmiş tarihlerden iyi hatırlayacağı için bir manası olacaktır.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben en çok fransızların armasını beyendim ama türkiyenin arması olsaydı daha güzel olacağını tahmin ediyorum:clap:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Osmanlı arması İngilizler tarafından yapılmıştır tepesindeki güneş sepbolü mısır güneş tanrısı RA yı temsil ediyor bunu bilmeyenler armayı biz yaptık zannediyor ingiliz kraliçesi Osmanlıdan izin alarak bir arma tasarımcısını istanbula göndermiş ve bu arma ortaya çıkmıştır