Türkiyenin İlk Yazılım Dergisi; Bayilerde..

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ANNE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Türkiye’nin İlk Yazılım Dergisi; Bayilerde..

Türkiye’nin yazılım alanındaki ilk dergisi, Java Dergisi’ne artık bayilerden bulabilirsiniz. Biraz gecikmeli olarak çıkmış olsa da, doyurucu içeriği ile Türkiye’de Java ile ilgilenen her kesime hitap edebilecek seviyede. Bu alanda Türkiyede yapılmış ilk profosyonel çalışma özelliğini taşıyan ve lider olan Java Dergisine abone olarak adresinize getirtebilir ya da buradaki bayi listesinden dergiyi satın alabilirsiniz.

Dergi iki ayda bir yayınlanacakmış. Web sitesine ulaşmak tıklayın.

TuningMert

Dekan
Reaksiyon puanı
84
Anne kaç para bu bana alırmısın ? :D

Şaka bir yana yayın hayatı uzun olmaz... :)

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
peki sıfırdan mı başlayacaklar yoksa java konusunda bilgi sahibi olmak gerekiyor mu?

Micuvan

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
57
Sadece Ankara'ya özel sanırım :)

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Sadece Ankara'ya özel sanırım :)

Bugünden (11.06.2010) itibaren Java Dergisi İstanbul, Ankara ve İzmir’de bayilerde satışa sunuldu. Dergiyi bayiden ilk alanlar arasında değerli üstad Muharrem Taç ve Serkan Koyun bulunuyor. Java Dergisi Ekibi olarak bu güzel resimleri sizinle paylaşmak istedik

Sadece Ankara değilmiş Miraç :)

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Anne kaç para bu bana alırmısın ? :D

Şaka bir yana yayın hayatı uzun olmaz... :)

Neden almayayım? :D Seve seve :D Ancak herhalde bu sözünde bir imâ var. Yani; fiyatı biraz pahalı buldun. Onun için devam etmez diyorsun. Dur bakalım yeni başladı. :D Bence kesin birşey söylemek biraz zor. Zaten bu dergiyi bir kenara bırakırsak, bilişim sektöründeki diğer dergilerin durumları da hiç iyi değil, bunlar on yıldan fazla yayıncılık tecrübesi olan insanlar ...

Şimdi bilişim üzerine internette çok güzel yayınlar çıkıyor. İnsanların artık bilişim ve teknoloji dergilerine ihtiyacı kalmıyor. Artık o bilişim dergisi internete göre bayat bir şey oluyor.

Aynı şeyi programlama üzerine söyleyemiyoruz. İnternette bu yönde bir açık var. Bence bu açığı bu arkadaşlar doldurabilirler. Java, programla dili olmaktan öte bir teknoloji oldu.. Önemi çok büyük... Bir yazılımcının öğrenmesi gereken şey...

Şahsi fikrim kendini java'da geliştirmek isteyenler, bu dergiyi denemek isteyeceklerdir. Sanırım istenilen kıvamı yakalarsa, sadık bir müşteri toplayabilir.

peki sıfırdan mı başlayacaklar yoksa java konusunda bilgi sahibi olmak gerekiyor mu?

Dergi şu an çok yeni... Kesin birşey söyleyemem. Ancak izlenimim, belli bir seviye gerekecektir. Sıfırdan almayacaklarını düşünüyorum.

Sadece Ankara'ya özel sanırım

Ufuk arkadaşımız zaten açıklamış. Bende şunu ekleyeyim, kargo ile Türkiye'nin her yerine gönderilebiliyor. Sitesine girin, abonelik kısmındaki bilgileri doldurun. Size gerekli banka bilgileri verilecektir. Ödemenizi yaptıktan sonra derginiz elinizde ... :)

Micuvan

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
57
Abonelik şartları denemek için biraz fazla.En az 3 aylık var tek dergi alıp denemek sonrasında karar vermek isterim bağlılığa :)

musabbu

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Tutmaz.
Net her türlü kaynağı barındırıyor zaten.

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144

Kitap değil ki sıfırdan başlasın. Aynı sdn 'nin e-dergisi gibi java ve javadaki yeni teknolojileri makaleye alacaklardır muhtemelen :)

sdmh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Keşke sadece java değil diğer programlama dilleride olsaydı.

sdmh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Böyle çalışmaların olması gerekmekte

Destekliyorum. Bence dergiye ömür biçmek yerine destek olmak lazım. Java ile ilgili dergi başarılı olursa C#'da VB Net'de ve diğer dillerde dergiler çıkar.

Eskiden bir bilgisayar dergisinin "Programlama sanatı" ek dergisi vardı. İçinde birçok dillerle ilgili örnekler vardır. Alabildiğim birkaç sayısını hala saklıyorum.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
236
Güzel bir proje ancak basılı teknoloji dergilerinin işi gerçekten zor. :) Yanlız bu derginin konsepti önemli, haber yerine özgün içerik sunarlarsa tutma ihtimalleri var. Zaten çok fazla satış umduklarını sanmıyorum. :)

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Güzel bir proje ancak basılı teknoloji dergilerinin işi gerçekten zor. :) Yanlız bu derginin konsepti önemli, haber yerine özgün içerik sunarlarsa tutma ihtimalleri var. Zaten çok fazla satış umduklarını sanmıyorum. :)

Fiyatı zaten az ama öz takipçi istediklerini belli ediyor. Umarım başarılı olur çünkü bu yeni projeleri tetikleyecektir.
C dergisi olsaysı alırdım ancak javaya ilgi duymuyorum.