Türkiye'nin en LAİK Semti Çankaya'ya Cami

?Handsome?

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Türkiye'nin EN LAİK semti ÇANKAYA'YA CAMİ yapılıyor.

Ve Çankaya camii için düğmeye basıldı. Köşk’ün tam karşısında bulunan küçük mescidin yerinde 1.000 kişilik cami inşaatı başladı...

ARSASINI BELEDİYE VERDİ
ÇANKAYA Köşkü ile arasında sadece bir yol olan baraka mescit yıkılıp sessiz sedasız temel atıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin arsasını bağışladığı Köşk Camii, çift minareli olacak. Konferans ve tiyatro salonu ile eğitim merkezi bulunacak. Çevresi yeşil alan olarak düzenlenecek.

HOCA, GERİ ADIM ATMIŞTI
ERBAKAN Hoca, Refahyol döneminde Taksim ve Çankaya’ya cami sözü vermiş, büyük tepki alınca vazgeçmişti. Camiyi yaptıran dernek yöneticisi Remzi Toğanaş, 11 yıl sonra tartışmalı projeyi hayata geçirdi. Cami, 2 yıl içinde ibadete açılacak.

KÖŞK'ÜN YANI BAŞINA CAMİ
Çankaya Köşkü’nün yanı başındaki 800 metrekarelik alanda yeni bir cami inşaatına başlandı. Daha önce bir mescidin bulunduğu alana yapılan Köşk Camii bin kişilik

Çankaya Köşkü’nün yanı başında bir cami inşaatına başlandı. Köşk’le arasında sadece yol bulunan “Köşk Camii”, aynı adı taşıyan 1980 yapımı mescidin yerine inşa ediliyor. Bunun için mescit, şubat ayında yıkıldı.

Köşk Camii’ni, “Çankaya Yıldız Mahallesi Köşk Camii Yaptırma Yaşatma ve Külliye Çalışmaları Derneği” yaptırıyor. Cami, Anayasa Mahkemesi’ne de 150 metre mesafede bulunuyor.

ÇİFTE MİNARELİ
Bin kişilik planlanan Köşk Camii’nin altında göze hoş görünmeyen dükkanlar yerine konferans salonu, eğitim merkezi ve tiyatro salonu bulunacak. Yine çevresinde parkların ve dinlenme alanlarının bulunacağı caminin kullanım alanı ise 800 metrekareden oluşuyor. Caminin önünde 2 bin metrekarelik bir de park yer alacak. Plana göre çifte minareli olacak.

Köşk Camii’nin arsasını ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı tahsis etti.
2 YILA KADAR BİTECEK
Camiyi yaptıran derneğin yöneticisi Remzi Toğanaş, AKŞAM’a şunları söyledi: “Burada, eski bir mescit vardı. Minaresizdi, bakımsızdı, yıkılmaya yüz tutmuştu. Biz burayı daha önceden yıkıp, yeni bir cami yapmak istedik. Sayın Erbakan’ın ‘Taksim’e ve Çankaya’ya cami yaptıracağım’ sözleri tartışma yaratınca yeni cami yapmaktan o dönemde vazgeçtik. Sonunda belediye arsayı tahsis edince biz de şubatta mescidi yıktık, Modern, çağdaş bir camimiz olacak. 2 yıla kadar bitirilmesi planlanıyor.”

Köşk Camii Necmettin Erbakan tarafından Refahyol Hükümeti döneminde de gündeme gelmiş ve büyük tartışmalara yol açmıştı.

Taksim’deki araziye 10 yıldır talip yok
ÖTE yandan Erbakan’ın cami yapılmasını istediği Taksim’deki arazi ise 10 yıldır satılamıyor. Ziraat Bankası, cami için gündeme gelen 1624 metrekarelik arsayı 10 yıldır her ay iki kez düzenlediği ihalelerle satmaya çalışıyor. Ancak, SİT alanı kapsamında olduğu için bugüne kadar yapılan 240 tur ihaleye rağmen araziye alıcı çıkmadı. İhalenin teminat tutarı 2 milyon 450 bin YTL. ??? ??? ???

http://www.ensonhaber.com/Gundem/127400/Turkiyenin-en-LAIK-semti-Cankayaya-cami.html

SamsuNLee

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İyi güzel hayırlı olsun... Fakat benim kafam konu başlığında ki saçma cümleye takıldı ; ''Türkiye'nin EN LAİK semti ÇANKAYA'' bu ne saçma bir başlıktır.

Lâiklik bir yönetim biçimidir. Lâik olacak olan devlettir. Kişi, kurum il veya ilçeler değil..

RadoN

Dekan
Reaksiyon puanı
3
ahhaa.. diye gülerim.. :)
arkadaşım çankaya bir semboik sözdür.. nedir çankaya Cumhurbaşkanının bulunduğu yer.. Misal genelde haberlerde Cumhurbaşkanının yeri demezler.. çankayadan derler.. semt olarak düşünme..
bu durumda cumhurbaşkanının devlet yetkilisi olduğunu biliyosun..

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Çankaya'da müslüman insanlar daha fazla bonus kazanmak üzere cemaat yapmak isteyebilirler, bunun içinde bir cami gerekir. Kilise ya da sinagog yapılmış olsaydı bu tufan eser miydi? Hiç sanmıyorum.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
SamsuNLee dedi ki:
İyi güzel hayırlı olsun... Fakat benim kafam konu başlığında ki saçma cümleye takıldı ; ''Türkiye'nin EN LAİK semti ÇANKAYA'' bu ne saçma bir başlıktır.

Lâiklik bir yönetim biçimidir. Lâik olacak olan devlettir. Kişi, kurum il veya ilçeler değil..

Zaten amaç da bu. Bazı söz oyunlarıyla insanları aldatıp dikkatleri başka yerlere çekmek ve zararlı amaçlara hizmette kullanmak. Nitekim bu zokaları yutan çok fazla vatan evladı var. :)

SamsuNLee

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
RadoN dedi ki:
ahhaa.. diye gülerim.. :)
arkadaşım çankaya bir semboik sözdür.. nedir çankaya Cumhurbaşkanının bulunduğu yer.. Misal genelde haberlerde Cumhurbaşkanının yeri demezler.. çankayadan derler.. semt olarak düşünme..
bu durumda cumhurbaşkanının devlet yetkilisi olduğunu biliyosun..
Arkadaşım :D Çankaya semboilk filan değildir.
Bir Çanyaka köşkü vardır, bir de Çankaya Semti vardır. Benim bahsettiğim Çankaya Semti.. İnşallah daha sonra Çankaya Köşk'lü bir konuda rastlaşırız :D:D:D Hey Allah'ım güldüm ya :D

RadoN

Dekan
Reaksiyon puanı
3
ben senin semt olarak çankayadan bahsetmiyosun demedim ki.. niye kendine böyle gülme aracı çıkardın.. cavap : ben güldüm diye... :D :D :D

arkadaşım.. bu başlıktaki çankaya laik sözü semboliktir.. ben sana bunu anlatmaya çalışıyorum..
İnşallah daha sonra Çankaya Köşk'lü bir konuda rastlaşmamaız dileği ile.. :D

g-han

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
laik din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması değilmi ? bu cami halk için yapılıyor...görende bundan sonra abdullah gül camiden ülkeyi camiden sanır...ayrıca bende çankayalıyım ve ankarada ne kadar az caminin olduğunu bilen bilir.(özellikle elit semtlerde) bence lazımdı..

SamsuNLee

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım az önce ''semt olarak düşünme'' diyen sendin.
''Çankaya'' sözü semboliktir diyen de sendin. ''çankaya laik'' sözü semboliktir demedin.

Yani konuyu öyle saçma bir yere çektin ki, ne diyeceğimi şaşırdım. Israrla söylüyorum semt laik olamaz.

SamsuNLee

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
g-han dedi ki:
laik din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması değilmi ? bu cami halk için yapılıyor...görende bundan sonra abdullah gül camiden ülkeyi camiden sanır...ayrıca bende çankayalıyım ve ankarada ne kadar az caminin olduğunu bilen bilir.(özellikle elit semtlerde) bence lazımdı..

Heh aynen öyle bu laikliğin ne olduğunu bilmeyenler sanıyor ki Abdullah Gül' yasaları camiide imzalayacak :)))))))))

RadoN

Dekan
Reaksiyon puanı
3
SamsuNLee dedi ki:
''çankaya laik'' sözü semboliktir demedin.
demem gerekmiyo.. senin bunu anlamanı bekliyodum..
ama yanılmışım.. ok.. sen istediğin yere çek ozman..

SamsuNLee

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
RadoN dedi ki:
''ok'' ne demek arkadaşım aydınlatır mısın?

?Handsome?

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Tartışma Olsun Diye Açmadım Tabiki Camiye Bi Dicemiz Olamaz İnsanlar İbadetlerini Nerde Yapacaklar Demokratik Bir Ülke Burası Ama okadar Cami Varki
SSK ların Halini Görüyosunuz Bu Bütçeyle Farklı Şeyler Ne Biletim Okul Hastane Sağlık Ocağı

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
burda bahsedilen Çankaya köşk değil semt başlıkta zaten semt olarak geçiyor...
semt olarak geçerken de anlam o semt te yaşayanlara yükleniyor... yani çankaya da yaşayanların en laik insanlar gibi bir anlam verilmek istenmiş ve saçmalanmış... laikliği bilmeyen bu tür gazeteci ve haberciler varken daha bu ülke çok laiklik tartışır... lütfen arkadaşlar anlamı başka yere kaydırmayın arkadaşın dediği gibi kişiler ilçeler mahalleler laik olmaz... laik olan devlettir...

SamsuNLee

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Her neyse işte...

Cami yapılsın hayırlı uğurlu olsun güzel haberler bunlar. İnşallah Abdullah Gül'ü Çankaya cemaatine Cuma namazı kıldırırken de görürüz. (sırf çıkacak haberleri ve sözde ulususalcıların nasıl bir tepki vereceğini merak ettiğimden istiyorum) =)

zaferyörük

Doçent
Reaksiyon puanı
1
genelev felan yapılsınn çağdaşlaşalımm..İrticaya geçit yok

Camiler yıkılsın kiliseler açılsın...DD

o zaman rahatlarsınız.....

Sosyalist_dery

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
zaten trde hastaneden çok camii var okuldan çok cami din bezirganları LAİK trde kalmadı zaten!

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
?Handsome? dedi ki:
Arkadaşlar Tartışma Olsun Diye Açmadım Tabiki Camiye Bi Dicemiz Olamaz İnsanlar İbadetlerini Nerde Yapacaklar Demokratik Bir Ülke Burası Ama okadar Cami Varki
SSK ların Halini Görüyosunuz Bu Bütçeyle Farklı Şeyler Ne Biletim Okul Hastane Sağlık Ocağı

bu düşünce bir hakim olursa ortalık karışır...
bunların hepsini yapmak varken şunu yapacağımıza bunu yapalım bunu yapacağımıza ötekini yapalım zihniyeti çok tehlikeli biz zihniyettir...

umarım arkasında bir art niyet yoktur bu ülenin yoksa anlamı cami önemisiz camiye harcanan para gereksiz... buraya harcanacak para başka yerlere akıtılsın anlamı çıkar ki bu da toplumu rencide etmeye yeter... bu gün camileri halkın kurduğu vakıflar yapıyor... devletten camiler için bir ödenek ayrılmıyor... oysaki hastahaneler ve okular için devlet ödenek ayırıyor...

senin için önemli ve öncelikli olan bir şey başkaları iin önemli ve öncelikli olmayabilir... sen de toplumun önceliklerine saygı duy cami yaptırmak istiyorlarsa yaptırsınlar... sen de vakıf kur okul hastahane yapımına para sağlamak için buna kimse karışmaz değil mi?

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Sosyalist_dery dedi ki:
zaten trde hastaneden çok camii var okuldan çok cami din bezirganları LAİK trde kalmadı zaten!

sizin irticacı dediğiniz Laik olmamakla itham ettiğiniz başbakan peki bu konuda ne diyor... ona da kulak verelim...

Erdoğan haklı

Rakamlar da Başbakan'ı doğruluyor: Türkiye'de 353 kişiye bir cami, 60 bin kişiye ise bir hastane düşüyor. Kadrolu 21 bin doktora karşılık 66 bin imam çalışıyor

Başbakan'ın "Bir yerde cami çoksa oraya hastane yapılması daha isabetli olur" sözleri sağlıktaki vahim tabloyu gündeme getirdi. Sağlık Bakanlığı ile ilahiyat fakültelerinin araştırmasına göre sağlık ve ibadette tablo şöyle:

BİR HASTANEYE KARŞILIK 70 CAMİ VAR
Yurt çapında 76 bin cami bulunuyor, hastane sayısı ise 1.156'da kalıyor. 6 bin 300 sağlık ocağı da dikkate alınırsa sağlık kuruluşu başına 10 bin kişi düşüyor. Gelecek planlarında da cami yatırımları hastane yatırımını geçiyor.

AB'DEKİ KİLİSELER AZ HASTANE SAYISI ÇOK
AB'deki tablo tam tersi. Almanya'da 70 bin sağlık kuruluşu varken, kilise sayısı 8 binde kalıyor. Fransa'da 9 bin kiliseye karşılık hastane sayısı 60 bine ulaşıyor.

Türkiye'de Her 70 camiye karşılık sadece bir hastane var

Erdoğan'ın ABD'de önerdiği, "Cami yerine hastane yapın" sözlerini istatistikler de doğruluyor. Araştırmalara göre Türkiye'de 47 bin 746'sı köylerde olmak üzere 75 bin 941 cami var. Hastane sayısı ise sağlık ocakları da dahil olmak üzere 7 bin 520.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'de dile getirdiği, "Cami yerine hastane yapın" çağrısını istatistikler de doğruluyor. SABAH'ın yaptığı araştırmaya göre rakamlar hem Türkiye'deki sağlık dramını hem de Türk insanının bu dünyaya değil öbür dünyaya daha çok yatırım yaptığını gözler önüne seriyor! Türkiye'de sağlık yatırımı ile ibadet alanlarına yönelik yatırım arasında tam bir uçurum bulunuyor. Türkiye'de köyler ve mezralar dahil, 47 bin 746'sı köylerde olmak üzere 75 bin 941 cami bulunuyor ve bin 140 caminin de halen inşaatı devam ediyor.

60 BİN KİŞİYE BİR HASTANE DÜŞÜYOR
Sağlık Bakanlığı'nın ve ilahiyat fakültelerinin yaptığı istatiksel araştırmalara göre; Türkiye'de devlet hastaneleri, SSK hastaneleri, Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı hastaneler, KİT'lere bağlı hastaneler ve özel hastanelerin sayısı toplam bin 220. Sağlık ocaklarının sayısı ise 6 bin 300. Yani toplam rakam 7 bin 520. Türkiye'de 60 bin kişiye bir hastane, 353 kişiye ise bir cami düşüyor. Türkiye'de hastanelerde 189 bin yatak kapasitesi bulunurken, aynı anda 26 milyon kişi camilerde namaz kılabiliyor. Türkiye'nin bir başka gerçeği de; her 70 camiye karşılık bir hastane bulunması. İl ve ilçelerde Sağlık Bakanlığı'na bağlı 654 hastane bulunurken bu yerlerdeki cami sayısı ise tam 21 bin 142.

DİN GÖREVLİLERİNİN SAYISI DAHA ÇOK
İstatistikler devletin kadrolu personelinin de hastaneler ve camiler arasında dengesiz olduğunu gösteriyor. Halen devletten maaş alan ve hastanelerde görev yapan 20 bin 848 pratisyen ve uzman hekime karşılık 66 bin 413'ü kadrolu, 76 bin 445 din görevlisi bulunuyor. Yine camilerde 26 milyon 882 bin kişinin ibadetini yerine getireceği kapasite bulunurken, hastanelerin tedavi için kabul edebileceği hasta sayısı ve kapasitesi ise sadece 189 bin 482 kişi. Türkiye'deki bütün hastanelerde diş hekimi, eczacı ve laboratuvar uzmanı dahil 21 bin 29 sağlık personeli bulunurken camilerde 9 bin 547 müezzin ve kayyum yer alıyor.

YATIRIM CAMİYE YAPILIYOR
Gelecek 2 yıl için Türkiye'de kamu ve özel sağlık merkezleri yapımı için öngörülen rakam 50'yi bulmazken aynı dönem için planlanan ve halen yapımı süren cami sayısı ise bin 140 adet. Devletin buralara atamaya hazırlandığı personel ise yaklaşık 3 bin kişi. AB ülkelerinde ise ibadet yerleri ile hastaneler arasında denge Türkiye'dekinin tam tersi görünüyor. Almanya'da sağlık ocakları da dahil 70 bin civarında hastane bulunurken, kilise sayısı ise sadece 8 binde kalıyor. Yine Fransa'da kilise sayısı 9 bin iken sağlık merkezleri ve hastanelerin sayısı 60 bin adet.

sersiler

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ne sakıncası var anlayamadım,çankaya köşküne yakın bir yere camii yapılınca laiklik eldenmi gidiyor!!!

RadoN

Dekan
Reaksiyon puanı
3
SamsuNLee dedi ki:
RadoN dedi ki:
''ok'' ne demek arkadaşım aydınlatır mısın?
bana diyosun.. işte konuyu başka yere çekiyosun..
cevap : başka muhalefet yapacak söz bulmadığından kaynaklanıyo.. ok kelimesine takılıyosun..
maksat muhalefet olsunda nasıl olursa olsun..

SamsuNLee

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
RadoN dedi ki:
bana diyosun.. işte konuyu başka yere çekiyosun..
cevap : başka muhalefet yapacak söz bulmadığından kaynaklanıyo.. ok kelimesine takılıyosun..
maksat muhalefet olsunda nasıl olursa olsun..
Hayır tekrar yanılıyosun. Sen uydurduğun şeylere göre ben de gördüklerime göre konuşuyorum. Şu an sen ''başka muhalefet yapacak söz bulmadığından kaynaklanıyo.. ok kelimesine takılıyosun..'' diyerek uyduruyorsun.

Ama sen istersen buraya madalya verilecek sözler yaz içlerinde ''ok.'' gibi ''v'' yerine ''w'' gibi , dilimizi baltalayan , gereksiz, çirkin , chat konuşmaları yaparsan konu nerde olursa olsun değiştiririm. Nasıl uydurursan uydur bu senin meselen.

Fakat Türkçe benim en hassas olduğum mevzuudur. Türkiye'de yaşıyorsan ben Türk'üm diyorsan bunu elinden geldiğince güzel kullanacaksın.

Sana verecek cevabım her zaman olur merak etmeyesin. Fakat önce lafa bakarım laf mı diye sonra lafı edene bakarım adam mı? Diye ;)

?Handsome?

Doçent
Reaksiyon puanı
0
RadoN 'Takma kafana İzleyici Olarak Devam Et Tartışma Yapmayalım Gerçekler Çok Açık Bu Haber Biz Arkadaşlarımızla Kavga Edelim Diye Değil

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Camilerin çokluğundan ben de rahatsızım, zira ibadeti alışkanlığa dönüştürdüğünden ve bir çok noktadan dini yozlaştırdığından bahsedebiliriz ayrıca uzun bir konuda.

Ama her seferinde camilerin çokluğuna "okuldan hastaneden çok cami var" tepkisini gösteren cahilleri anlamakta güçlük çekiyorum. Zira Türkiye'deki camilerin neredeyse tamamı halkın cebinden çıkan paralarla yapılıyor. O halde neyin eleştirisini yapıyorsun? Yine camiler, bir kaç yüz kişinin küçük bağışlarıyla yapılabilir, içine sadece bir tane imam giriyor. Okul ve hastaneler öyle mi? Gerçekten bu oyunlara kanacak kadar cahil misiniz, yoksa bilerek mi yapıyorsunuz?

Deniliyor ki: Türkiye'de bir hastaneye karşılık 70 cami var. Ey akılsız kişi, 70 değil, 700 tane caminin yapım maliyeti bir tane tam teşekküllü hastanenin yapım maliyeti eder mi? 70 tane cami bir hastanenin ancak bir polikliğine yeter. Üstelik içinde çalışacak olan yüzlerce kişinin maaşları da cabası! Okul yaptırmak da aynı. Yani tamam 355 kişiye bir cami doğru değil ama bari adam gibi nedenlerle gelin. Tabi dindar olmadığınız için o nedenlerle de gelemezseniz, ne olacak sizin bu haliniz. :)

?Handsome?

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Elmacik dedi ki:
Camilerin çokluğundan ben de rahatsızım, zira ibadeti alışkanlığa dönüştürdüğünden ve bir çok noktadan dini yozlaştırdığından bahsedebiliriz ayrıca uzun bir konuda.

Ama her seferinde camilerin çokluğuna "okuldan hastaneden çok cami var" tepkisini gösteren cahilleri anlamakta güçlük çekiyorum. Zira Türkiye'deki camilerin neredeyse tamamı halkın cebinden çıkan paralarla yapılıyor. O halde neyin eleştirisini yapıyorsun? Yine camiler, bir kaç yüz kişinin küçük bağışlarıyla yapılabilir, içine sadece bir tane imam giriyor. Okul ve hastaneler öyle mi? Gerçekten bu oyunlara kanacak kadar cahil misiniz, yoksa bilerek mi yapıyorsunuz?

Deniliyor ki: Türkiye'de bir hastaneye karşılık 70 cami var. Ey akılsız kişi, 70 değil, 700 tane caminin yapım maliyeti bir tane tam teşekküllü hastanenin yapım maliyeti eder mi? 70 tane cami bir hastanenin ancak bir polikliğine yeter. Üstelik içinde çalışacak olan yüzlerce kişinin maaşları da cabası! Okul yaptırmak da aynı. Yani tamam 355 kişiye bir cami doğru değil ama bari adam gibi nedenlerle gelin. Tabi dindar olmadığınız için o nedenlerle de gelemezseniz, ne olacak sizin bu haliniz. :)
Ya Bulara Ayrılan Bütçeye Nedemeli Diyanet İşlerinin Bir Senelik Bütçesi Nekadar Elinde Kaynak Olan Varsa Eklesin de herkes Görsün
Tamam bizim paramızla yapılıyor da ozaman bukadar büyük pay kimin cebine giriyor

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Camii yapılamıyor zaten.

Çankaya Yıldızevler mahallesindeki "Köşk Camii" inşaatının, Ankara 5. İdare Mahkemesi'nin kararı gereği, bugün Çankaya Belediyesi ekiplerince mühürlendiği bildirildi.

tütüncü

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ne kadar saçma ve kışkırtıcı bir haber.
Görende bu ülkede camii yapmanın suç olduğunu sanacak, görende laiklikte camii yaptırmıyoralr sanacak.

Bu ülkede camiiye değil o camiileri kışla olarak görenlere tepki vardır.
CAmiiler yapılsın ki insanlar dini adam akıllı öğrenip din bezirganlarının peşine takılmasın. :)

SoundOfLife

Asistan
Reaksiyon puanı
0
konunun başlığı saçma, yanlıs ifade edilmiş yada kasıt var :S

laik olunca sanki gavur olunuyormus gibi aksettirilmeye calısılmıs. Bu arada ben Laik degilim olmamda :D Devlet Laik olur çünkü