Türkiye'nin En İnce Yerli Telefonu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shiftdelete.net
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

shiftdelete.net

SDN Okuru
Türkiye'nin En İnce Yerli Telefonu

Türkiye'deki akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan Casper, günümüze kadar üretilmiş en ince yerli akıllı telefon V10'u kullanıcıların beğenisine sundu. İşte detaylar.

Sizce Casper VIA 10 ilgi görür mü?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
daha üstün bir via v9 varken neden via v10 çıkarırsın ki ?

Reaksiyon puanı
10,315
tarihin çöp sepetine atılmış snapradon 410 işlemciyle 1000 tl. fiyat çok zor. o fiyatla huawei ve meizu gibi çinli firmaların üst segmente yakın modelleri rahat alınabilir, ve üstelik casper'a kalite yönüyle on basarlar diye düşünüyorum.

the duke

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Yerli telefon, yerli üretici ama diyenler, hangi parçasını üretiyoruz şu telefonun söylesenize? Almayın, aldırmayın!

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
Vestel zaten almam. İşlemcisi 410 olan Android'e 1000₺ asla vermem.

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Yerli telefon, yerli üretici ama diyenler, hangi parçasını üretiyoruz şu telefonun söylesenize? Almayın, aldırmayın!

Geçin hocam bunları. Başlarım içindeki parçaya o telefonun üstünde Türk firmasının ismi yazıyorsa bitmiştir, o Türk malıdır. Koskoca Honda arabadında zf kullanıyor diye Japon malı olmaktan çıkıyor mu ? Apple zamanında samsungun ürettiği işlemcileri kullanırken abd malı olmaktan çıktı mı ? Birçok telefon üreticisi çoğu parçayı dışarıdan alıyorken Casper in bu şartlar altında kendi işlemcisini ram ini vb aksamları üretmesini beklemek saçmalıktır. Sen şimdi almayın,aldırmayın dersen bu adam nasıl gelişecek ? Sen almıyorsan alma ama bırakın bu Türk firması düşmanlığını Allah aşkına. Bizde almayıp, almayın dersek nasıl gelişecek bu firmalar. Ben üstündeki isme bakarım isterse bir tane vidası Türk malı olmasın umrumda değil. Gün geldiğinde dışarı satmaya başladığında da elin gavuru içindekiler Türk malı değil o yüzden Türk malı olarak kabul etmiyorum demeyecek. Adam bakacak isime Türk firması,alırsa para nereye gidecek Türkiye'ye. Bende isterim herşeyiyle Türk olmasını ama şu aşamada bu olağan gözükmüyor. Firma ilk önce büyüyecek ki ondan sonra daha büyük adımlar atarak bizim istediklerimizi yapsınlar. Aynı şey araba içinde geçerli, bırakın motoru, şanzımanı bizim olmasın. İlk önce yerli firmalarımız tarafından üretilsin onu yollarda görelim. Firma büyüdükçe diğer markalardan sıyrılmak ,yenilikçi olmak için kendi iç aksamlarını üretmeye başlar zaten. Emeklemeden koşmalarını beklemiyoruz, bu şekilde destek olamayız. Eğer bir Türk markası dünya çapında ün yapacaksa önce kendi ülkesinde satış yapmalı. Bunun için bırakın almayın demeyi artık.

Robinson Crusoe

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Etiket markası Casper'ın bir çöpü daha. Şu telefona bin lira vermek kimse kusura bakmasın parayı çöpe atmaktır. 200-300 TL daha ekleyip LG G3, Xperia Z2 vs almak varken gidipte bu telefonu niye alsın millet ?

Birde hafıza kart takılmıyor, batarya çıkmıyor. 16 GB hafıza. Kullanıcıya 11 GB kalsa hadi uygulamalarda 5 GB desen kullanıcıya ne kalıyor ?

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Bir insan da demiyor ki bunun incelik dışında Via V6/V6X'den ne farkı var?

İşte böyle yerli alma aldırma dedirtiyorlar insana. Milatta kalmış S410'a 1000 lira istiyen zihniyetin nasıl işlediğini merak ettim.

the duke

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Geçin hocam bunları. Başlarım içindeki parçaya o telefonun üstünde Türk firmasının ismi yazıyorsa bitmiştir, o Türk malıdır. Koskoca Honda arabadında zf kullanıyor diye Japon malı olmaktan çıkıyor mu ? Apple zamanında samsungun ürettiği işlemcileri kullanırken abd malı olmaktan çıktı mı ? Birçok telefon üreticisi çoğu parçayı dışarıdan alıyorken Casper in bu şartlar altında kendi işlemcisini ram ini vb aksamları üretmesini beklemek saçmalıktır. Sen şimdi almayın,aldırmayın dersen bu adam nasıl gelişecek ? Sen almıyorsan alma ama bırakın bu Türk firması düşmanlığını Allah aşkına. Bizde almayıp, almayın dersek nasıl gelişecek bu firmalar. Ben üstündeki isme bakarım isterse bir tane vidası Türk malı olmasın umrumda değil. Gün geldiğinde dışarı satmaya başladığında da elin gavuru içindekiler Türk malı değil o yüzden Türk malı olarak kabul etmiyorum demeyecek. Adam bakacak isime Türk firması,alırsa para nereye gidecek Türkiye'ye. Bende isterim herşeyiyle Türk olmasını ama şu aşamada bu olağan gözükmüyor. Firma ilk önce büyüyecek ki ondan sonra daha büyük adımlar atarak bizim istediklerimizi yapsınlar. Aynı şey araba içinde geçerli, bırakın motoru, şanzımanı bizim olmasın. İlk önce yerli firmalarımız tarafından üretilsin onu yollarda görelim. Firma büyüdükçe diğer markalardan sıyrılmak ,yenilikçi olmak için kendi iç aksamlarını üretmeye başlar zaten. Emeklemeden koşmalarını beklemiyoruz, bu şekilde destek olamayız. Eğer bir Türk markası dünya çapında ün yapacaksa önce kendi ülkesinde satış yapmalı. Bunun için bırakın almayın demeyi artık.

Yazdıkların o kadar uzun ve gereksiz olmuş ki kusura bakma ama okumadım bile. Özetle, pilini bile dışarıdan getirtip üzerine Casper yazmak değildir üretmek. O zaman bende yurt dışından bilgisayar parçaları getirtip no name bir kasaya kendi markamı yazıp satayım? Yok öyle bir dünya...

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Model numarası stratejisi yanlış. Via V9 V10 dan çok daha iyi.
Ayrıca bu telefonun fiyatlandirmasi fa yanlış. Rakibi general mobile 4g olmalıydı, dolayısıyla fiyati 699 olmalıydı. Gerçekten bu fiyata çöp üretmişler

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Yazdıkların o kadar uzun ve gereksiz olmuş ki kusura bakma ama okumadım bile. Özetle, pilini bile dışarıdan getirtip üzerine Casper yazmak değildir üretmek. O zaman bende yurt dışından bilgisayar parçaları getirtip no name bir kasaya kendi markamı yazıp satayım? Yok öyle bir dünya...

Buyrun satın. Monster ne yapıyor sanıyorsunuz. Çok yanlış düşünüyorsunuz. Emeklemeden koşmalarını beklemek çok yanlış. Bu adamlara biz destek olmazsak elin gavuru destek olacak. Sonra niye dünyaca ünlü markamız yok niye sanayimiz gelişmiyor kendi halkımız destek değil köstek oluyor anca.

the duke

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Buyrun satın. Monster ne yapıyor sanıyorsunuz. Çok yanlış düşünüyorsunuz. Emeklemeden koşmalarını beklemek çok yanlış. Bu adamlara biz destek olmazsak elin gavuru destek olacak. Sonra niye dünyaca ünlü markamız yok niye sanayimiz gelişmiyor kendi halkımız destek değil köstek oluyor anca.

Ben Moster'ı prestijli bir Türk markası olarak görmüyorum ki?
Casper, Vestel, Arçelik, Beko markaları adam gibi bir ev aleti ya da elektronik cihaz üretti de biz mi almadık? Burada yerli markalarla yaşadığım sorunları yazabilirim sana sayfalarca ama sen okuyamazsın. Teknolojiden az çok anlayan insan gidip Vestel ya da Casper almaz. Bir zamanlar Casper'ın bilgisayarlarını Vestel fabrikasında üretiyorlardı hala öyle mi bilmiyorum piyasa bile bulamadığın GTX745 ekran kartı takıp 3000₺ fiyat çekip müşteriyi salak yerine koyarsan sana niye destek olsunlar ki? Bak gel gidelim seninle Vestel'e Casper'a vs. bir tane beğendiğim ithal ürünlerle rekabet edebilecek seviyede herhangi birşey bulursak hem sana hem kendine alacağım! Yok! Bu seviyeye de gelebileceklerini sanmıyorum. Bulundukları konumdan 1 adım ileri gidemeyecekler Kore'nin yerlisi Samsung kadar olamayacaklar asla.

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
Kısaca diyorsun ki "Çin, Güney Kore, ABD, Japonya olalım" ama o iş öyle kolay mı? Emeklemeden yürüyemezsin. Şu telefonu ben de sevmedim, bence de berbat, fiyatı da pahalı -1000 lira- ama dediğin iş iki yılda olacak işler değil. Ayrıca parçasını sen üretmiyorsun diye yerli olmaktan çıkmaz. Tamam belki yüzde yüz yerli malı diyemezsin ama yerli değildir demek de haksızlık olur. Örneğin Apple A4, A5, A6, A7, A9 işlemcilerinin tasarımları Apple'a aittir fakat hepsinin üretimi Samsung tarafından yapılmıştır. Peki şimdi Apple Amerikan şirketi olmaktan,yerli olmaktan, çıktı mı? Güney Kore, Çin, ABD, Japonya olmak basit işler değildir nereden baksan bizden 2 yüzyıl ileride adamlar. Yavaş yavaş olur bu işler. Önce montajını yaparsın, sonra tasarımını yaparsın sonra da üretirsin. Tabi ki doğru pazarlama ve satış stratejisi ile, insanları salak yerine koymadan, kaliteli ürünler üreterek.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
Ben Moster'ı prestijli bir Türk markası olarak görmüyorum ki?
Casper, Vestel, Arçelik, Beko markaları adam gibi bir ev aleti ya da elektronik cihaz üretti de biz mi almadık? Burada yerli markalarla yaşadığım sorunları yazabilirim sana sayfalarca ama sen okuyamazsın. Teknolojiden az çok anlayan insan gidip Vestel ya da Casper almaz. Bir zamanlar Casper'ın bilgisayarlarını Vestel fabrikasında üretiyorlardı hala öyle mi bilmiyorum piyasa bile bulamadığın GTX745 ekran kartı takıp 3000₺ fiyat çekip müşteriyi salak yerine koyarsan sana niye destek olsunlar ki? Bak gel gidelim seninle Vestel'e Casper'a vs. bir tane beğendiğim ithal ürünlerle rekabet edebilecek seviyede herhangi birşey bulursak hem sana hem kendine alacağım! Yok! Bu seviyeye de gelebileceklerini sanmıyorum. Bulundukları konumdan 1 adım ileri gidemeyecekler Kore'nin yerlisi Samsung kadar olamayacaklar asla.
gasper ile vestel,arçelik,beko ve monster'ı bir tutma vestel,arçelik,beko ve monster çok daha kaliteli arçelik,beko grundig,asus ve lenovo notebook da satıyor arçelik,beko notebooklar keysmart ürünü yani gaspet gazulet casper'dan daha iyi arçelik,beko beyaz eşyaları çok iyi..

the duke

Doçent
Reaksiyon puanı
24
İthal ürünlere damping zammı yaptırarak tüketiciyi yerli mal aldırmaya zorlamak şerefsizlikten başka birşey değildir. Bu yüzden asla ve asla desteklemeyeceğim bu benim düşüncem. Üzerinde yerli Türk markası yazan herhangi bir ürün bugüne kadar evime sokmadım bundan sonra da sokmayı düşünmüyorum. Favori markalarım ürün kategorisine göre değişir ama hepsi bilindik ve kaliteli dünyaca ünlü markalardır bu yüzden de sorun yaşamıyorum. Sorun yaşamak isteyen gitsin Vestel Full HD TV alsın, Casper PC Casper V10 alsın... O tasarımları gördükçe teknolojiden soğuyorum. Bugün yapamıyorlar ama bu 100 yıl sonra yapamayacakları anlamına gelmez evet ama o zaman kadar almayacağım. Benim desteğimle değil arkasında devlet desteğini alıp yapsınlar ne yapacaklarsa çöpe atacak param yok benim.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

gasper ile vestel,arçelik,beko ve monster'ı bir tutma vestel,arçelik,beko ve monster çok daha kaliteli arçelik,beko grundig,asus ve lenovo notebook da satıyor arçelik,beko notebooklar keysmart ürünü yani gaspet gazulet casper'dan daha iyi arçelik,beko beyaz eşyaları çok iyi..

Beyaz eşyada Alman markası BOSCH'u tek geçerim. Evimde kullandığım buzdolabı ve çamaşır makinesini alalı 15 yıldan fazla oldu 1 kere servise gitmedi hala çalışıyorlar.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
İthal ürünlere damping zammı yaptırarak tüketiciyi yerli mal aldırmaya zorlamak şerefsizlikten başka birşey değildir. Bu yüzden asla ve asla desteklemeyeceğim bu benim düşüncem. Üzerinde yerli Türk markası yazan herhangi bir ürün bugüne kadar evime sokmadım bundan sonra da sokmayı düşünmüyorum. Favori markalarım ürün kategorisine göre değişir ama hepsi bilindik ve kaliteli dünyaca ünlü markalardır bu yüzden de sorun yaşamıyorum. Sorun yaşamak isteyen gitsin Vestel Full HD TV alsın, Casper PC Casper V10 alsın... O tasarımları gördükçe teknolojiden soğuyorum. Bugün yapamıyorlar ama bu 100 yıl sonra yapamayacakları anlamına gelmez evet ama o zaman kadar almayacağım. Benim desteğimle değil arkasında devlet desteğini alıp yapsınlar ne yapacaklarsa çöpe atacak param yok benim.
vergiler maliyenin vestel destek istedi sadece.

yucesezar

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
Ne güzel v9 yapmışlardı! Iyiydi güzeldi böyle saçmalama ya ne gerek vardı? Millet casper alacak olsa sırf ince diye daha fazla para verip v6x almayacak'da bunu mu alacak?tam bir acemi çaylak hareketi olmuş, gerçi casper bu konularda tam bir acemi çaylak!

orhancomertt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
saf android ara yüzünü kullansa ve madem hafıza artmıyor o zaman 16 yerine 32 lik koysaydı çipide 410 yerine 610 filan koysaydı alır kullanırdım. gerçi o incelikte olduğuna göre bataryası kim bilir ne kadar dandik olacak

S

SDN Okuru

SDN Okuru
O fiyata neredeyse sifir ozellik gibi olmus birtek ince diye kimse gidip almaz kolay kolay

sokomind

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kız arkadaşıma şöyle iyi orta sınıf bir cihaz alayım dedim. İlle de küçük telefon istiyor. Küçük cihazlar da alt ve orta sınıf oluyor. zte z5s ve lenovo vibe x2 gösterdim onlara bile büyük dedi.

iphone 5 5s almaya niyetlendi küçük diye. Dedim kullanamazsın. Android değil. Telefonla ilgili bazen takılmalar, bozulan uygulamar oluyor da ben düzeltiyorum. HTC one s telefonu. çok beğeniyor tasarımını (gerçekten tasarımı hoş ve zaten ödüllü bir model htc one s.)

Bu casper reklamını gördüm. Dedim ki 500 600 liradır, bakayım özelliklerine. Özelliklerine baktım, dedim ki liradır. Alt sınıf donanım, üst sınıf incelik ve tasarım. 1000TL görünce şok oldum. Samsung a3, a5 a7 gibi modellere 1000-1600tl isteniyor, onlara o parayı verenlere acıyorum, bu casper'ı alanlara 2 kat acırım.

En azından 615 işlemci olsaymış. Yavaşladı artık bu diye aşık olduğu htc one s modelinden soğudu kız arkadaşım. qualcomm 200 çift çekirdek 1.7ghz cihazı elinden alıp bu daha iyi, yeni hızlı diye qualcomm 410 versem ona, bilse ki işlemcilerden anlasa ki, aradan geçen 3 sene sonunda qualcomm 200^'den 410'a geçmek yükselmeden ziyade bir düşüş yaşamaktır beni terk etse yeridir.

Tasarımına 500tl , donanımına 500tl istenen bir telefon olmuş resmen. amoled ekranı dışında donanımında para edecek birşey yok bu cihazda. Ekranın maliyeti 60 dolar, kalanı etse etse 70 dolar eder. 130 dolar en fazla donanım maliyeti banttan çıkışı. reklamı karı, AR-GE'si filan bu cihazın casper'a maliyeti taş çatlasa 160 dolar. Vergiler kar filan derken 700TL'den 1 kuruş yukarı satılmamalı ki o bile çok.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bu cihazı almak yerine,

gionee s5.1
gionee s5.5
dooge dg550
umi zero

modellerini öneririm.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Bu elemanlar crysisede yabancı yapımı demişti. Neymiş sadece baştakilerin Türk olması o firmayı Türk yapmıyormuş. Abd'de başkan olabilmek için 18 yaşını geçmek yeterli. Aynı mantıkla bi Türk Abd başkanı olsa orası Türklerinmi olcak ? Kafaya bak. İçini yabancılar yapıyormuş Türk markası değilmiş. Bütün markalar her şeyini kendi yapıyor sanki. Abdde falan sıkıntı yok. Boşuna adamlar dememiş siz yapmayın biz yapalım size ucuz satalım diye. Bu kafadaki adamlar sağolsun arabamız bile yok.

Biri bişe yapınca illa dibine kadar kendi icat edip keşfedicek her parçasını. Başka ülkenin bir vidasını bile kullansan yandın yerli değil o artık.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17

Diğer dediklerini geçtim. İphonenun applea maliyeti kaç dolar ? Caspere bunun maliyeti 160 dolarmış. İphonenunda açıklandı 300 küsür dolar maliyeti var applea. Appleada laf söyle. Yok ama o apple. Casper Türk. Tü kaka caspere.

Ayrıca o önerdiğin cihazlarda ahım şahım şeyler değil. Al birini vur ötekine.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Kendi insanımıza yerli malı kötülemeyin diye anlatmaya çalışıyoruz. Düşünün ne hale gelmişiz.