Türkiye'nin en büyük ve muhteşem camii ibadete açıldı

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
osmanlı döneminden kalma bir cami mi yoksa yeni mi yapıldı?eğer yeniyse sultanahmet selimiye daha doğrusu mimar sinan a hakarettir muhteşem demek

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Dört minare ayağını güçlü beton kemer dayanağı şeklinde veya minarenin alt beton bloklarını daha yüksek tutarak asma köprü halatları ile gerdirerek daha büyük çelik konsuliksiyon ve beton arme camiler yapmak mümkün olabilir.

marancı

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Halen camiye ihtiyaç var mı havasında olanlarımız var. Yahu madem o kadar bilinçlisiniz küfredeceğinize, deyim yerindeyse, olması gerekeni yapın da görelim. Neyse hayırlı olsun demeli

Reaksiyon puanı
10,315
Halen camiye ihtiyaç var mı havasında olanlarımız var. Yahu madem o kadar bilinçlisiniz küfredeceğinize, deyim yerindeyse, olması gerekeni yapın da görelim. Neyse hayırlı olsun demeli

eyvallah, biz de hayırlı olsun diyelim o zaman! :)

SeveralPsycho

Asistan
Reaksiyon puanı
6
cami de cami yeter be arkadaş.Okul yap okul,sınıflar gittikçe kalabalıklaşıyor,kontenjan arttırıp duracağına lise,ilkokul,üniversite yap.Eğitim sistemi zaten felaket,bari okul yapta sayıyı düşür.

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
cami de cami yeter be arkadaş.Okul yap okul,sınıflar gittikçe kalabalıklaşıyor,kontenjan arttırıp duracağına lise,ilkokul,üniversite yap.Eğitim sistemi zaten felaket,bari okul yapta sayıyı düşür.
işim gereği Türkiye çapında birçok köyü geziyorum, köylerde okul yok 2-3 cami var, soruyorum doluyor mu diye sadece biri doluyor oda cuma günleri diyorlar, imamlar yata yata para alıyor.. yazık, israf.

marancı

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Müslüman olarak doldurun o zaman arkadaş. Camilerin dolmamasının sebebi biz gevşek müslümanlar değil mi? Tıpkı eğitim sisteminin bizim gevşekliğimizden kötü olması gibi. Meb de öğretmenlerin 'yata yata' para alması gibi. Öğrenciliğimizi düzgün yapmamamız gibi. Velhasıl mesele cami veya okul yapmak değil mesele bizim kendi işimize yoğunlaşmayı bırakıp başkalarının yaptıkları işleri tenkit etmek daha iyisinin varlığını bildirmek ve kimi zaman hadlerini bildirmek. Herkes kendi işini layığıyla yapsın camilerde dolar, eğitim sistemide düzelir emin olun.

bsg18

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Hayırlı olsun ancak ben modernize edilmesini pek doğru bulmuyorum, eski köye yeni adet getirilmemeli.

Reaksiyon puanı
10,315
Hayırlı olsun ancak ben modernize edilmesini pek doğru bulmuyorum, eski köye yeni adet getirilmemeli.

eğer bütün insanlar sizin gibi düşünüp eski köye yeni adet getirmeselerdi, bu gün moloztaşla aynı şartları yaşıyor olacaktık! :D

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Nerde o eski camiler..

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Cami güzel güzel.

Bu arada Ayasofya bir gün muhakkak ki Cami olacak. Ya yarın, yada yarından da yakın.

fraud3

Doçent
Reaksiyon puanı
3
okul yok memlekette, iki sokakta bir camii var. en azından yaşadığım yer ve çevresi için bu böyle. okul yok öğretmen yok hala camii yapıyorlar.

ali1792

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bir ara zaytungda vardi Çevre ve Şehircilik Bakanı : Sadece cami ve avm lerden olusan sehirler düşlüyorum.
Oraya dogru gidiyo bu is

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Camiler halk tarafından yapılıyor devlet tarafından değil. Bunun gibi birkaç tanesi devlet tarafında yapıldı. Camilerin her yere yapılıyor olması her yere okul hastane yapılıyor olmasına engel değil. Cami yapımını gereksiz bulanlarda okul yaptırsın kim mani oluyor?
Adam 10 lira kazanıyor icabında cami,kuran kursu deyince yarısını veriyor. Diğeri 1000 lira kazanıyor tek yaptığı camiye ne gerek var okul yapsalar ya diye eleştirmek. E ozaman sizde okul yapın kardeşimde görelim. Millete 3 kuruşluk faydanız olsun.

Reaksiyon puanı
10,315
Camiler halk tarafından yapılıyor devlet tarafından değil. Bunun gibi birkaç tanesi devlet tarafında yapıldı. Camilerin her yere yapılıyor olması her yere okul hastane yapılıyor olmasına engel değil. Cami yapımını gereksiz bulanlarda okul yaptırsın kim mani oluyor?
Adam 10 lira kazanıyor icabında cami,kuran kursu deyince yarısını veriyor. Diğeri 1000 lira kazanıyor tek yaptığı camiye ne gerek var okul yapsalar ya diye eleştirmek. E ozaman sizde okul yapın kardeşimde görelim. Millete 3 kuruşluk faydanız olsun.

aynı şeyleri yazmayı murat etmiştim, hislerime tercüman oldun [MENTION=79673]shadow2[/MENTION], teşekkür ederim.
noktası virgülüne kadar atıyorum imzamı...

Aretios

Profesör
Reaksiyon puanı
3
burda camı ıcın atıp tutanlara seslenıyorum. hükümeti begenmeyebilirsin bende sevmem ancak bu ulkede camı ye atıp tutanlar her yaz su kılıse senın bu kılıse benım gezerler sorsan tarıhı kulturel gezı ama kac tane tarıhı camıye gıttın dıye sor sıfır ....

sor herkesten musluman sor ooo fıkıhı sunnetı Kur'anı cok ıyı bılır sor sor sor sor ancak konusursunuz ..
elımızde bır satasılmayan dın kalmıstı onu da bu hukumet sayesınde dillere pelesenk ettiniz .... yanarım yanarım da buna yanarım...

hayırlı ramazanlar ....

Theurer

Doçent
Reaksiyon puanı
2
vaktiniz olursa eğer resimlerle yetinmeyin, gidip görün

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
inşallah burada namaz kılmak nasip olur birde inşallah camii inşaatında çalışmak nasip olur

Besonnen

Asistan
Reaksiyon puanı
1
devletimizi milletimize tüm müslüman alemine hayırlı uğurlu olsun.