''Türkiye'den teklif aldım''

Bu konuyu okuyanlar

muratteas

Dekan
Katılım
11 Şubat 2009
Mesajlar
9,578
Reaksiyon puanı
96
Puanları
48
Uluslararası düzeyde çok büyük önem taşıyan "Golden Foot" ödül töreninde 2010 yılı organizasyonu için geri sayım sürerken, prestijli ödül için yarışan 10 aday arasında yer alan Milan'ın tecrübeli yıldızı Clarence Seedorf, www.goldenfoot.com tarafından yapılan röportajda sorulara içtenlikle cevap verdi.

Ajansspor.com'un uzun süredir medya partneri olduğu "Golden Foot" için Clarence Seedorf'a seçkin medya kuruluşlarından sorular gönderildi. Bu sorular arasında Ajansspor.com'a ait olanlar da yer alıyordu.

-AJANSSPOR.COM'UN SORUSUNA YANITI: "TÜRKİYE NEDEN OLMASIN?"-
Bugün yayınlanan röportajda efsane futbolcu, Ajansspor.com'un yönelttiği "Türkiye'de futbol oynamayı düşündünüz mü?" sorusuna "Neden olmasın?" yanıtını verdi.

Geçmişte Türkiye'den bir takımın kendisini istediğini isim vermeden dile getiren Seedorf, İstanbul hakkında fikir sahibi olduğunu ve İstanbul'un güzel bir yer olduğunu belirtti.

Türk kültürü ile ilgili bildiklerini arkadaşı Hakan Şükür'den öğrendiğini söyleyen yıldız, Türkiye'yi tam anlamıyla tanımadığını ancak ülkemiz hakkında iyi hisler beslediğini sözlerine ekledi.

KİME OY VERECEK?
Ajax, Real Madrid ve Milan formalarıyla 4 kez Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan Seedorf, Golden Foot 2010 için aday gösterilmesini "Harika" olarak tanımlarken; esprili bir dille kendisine oy veremeyeceğini söyledi ancak oy atacağı ismin, oyun tarzını çok beğendiği Didier Drogba olacağını dile getirdi.

REAL MADRİD HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR?
Real Madrid hakkında görüş bildiren deneyimli oyuncu, Madrid'in özel bir takım olduğunu söylerken, La Liga devinin kendisinin oynadığı döneme göre daha çok piyasayla ilgilendiğini belirtti.

ÇALIŞTIĞI TEKNİK DİREKTÖRLER HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİ
Lippi, Capello ve Van Gaal gibi teknik direktörlerle çalıştığını ve bu isimler arasında bir ayrım yapmak istemediğini belirten Seedorf, en uzun süre birlikte olduğu Carlo Ancelotti ile daha belirgin işler yaptığını ancak bunun birlikte geçirilen zaman zarfıyla ilgili olduğunun altını çizdi.

DÜNYANIN EN İYİ FUTBOLCUSU KİM?
Günümüz futbolunda en iyi futbolcunun Messi olduğunu söyleyen Hollandalı yıldız, futbol tarihinin en iyi oyuncularının Pele ve Maradona olduğunu, ikisi arasında karşılaştırma yapmadığını ifade etti.

ORTA DOĞU ÜLKERİNDE FORMA GİYER Mİ?
Avrupa'nın önemli takımlarında forma giyen birçok ünlü ismin Orta Doğu ülkelerinde futbol oynadığının hatırlatılması ve kendisinin bu yönde bir planının olup olmadığının sorulması üzerine Seedorf, birçok arkadaşının orada olduğunu ve futbol oynamak konusunda bir problem yaşamayacağını kaydetti.

MILAN VE MİLLİ TAKIM HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİ
Seedorf ayrıca Milan'ın yeni transferleri Ibrahimovic ve Robinho'nun çok iyi futbolcular olduğunu belirtirken, Milano devinde forma giymenin büyük bir tecrübe olduğunu söyledi. Hollandalı oyuncu, milli takımda yaşadığı sıkıntılı süreçte bile ülkesinin formasını bir daha asla giymemeyi aklından ucundan geçirmediğini söyledi.

-TÜRK GAZETECİ KEŞAPLI JÜRİDE-
Bu arada Ajansspor.com'un kurulduğu günden bugüne kadar Türk medya partneri olarak içinde yer aldığı Golden Foot (Altın Ayak) organizasyonunda, tanıdık bir isim de yer alıyor.

Uzun yıllar İtalya'da önemli medya kuruluşlarında yer alan, Türkiye'de ise Lig TV ve Ajansspor.com'un İtalya temsilcisi olan Dündar Keşaplı, organizasyonda juri görevi yapacak.

Dünya genelindeki 50 seçkin gazetecenin oylarıyla birlikte halk jürisi de 8 Ekim'e kadar oy kullancak. "Golden Foot'ta" kazanan isme ödülü 11 Ekim'de Monte Carlo'da düzenlenecek törenle verilecek.

-ADAYLAR-
Uluslararası düzeyde çok büyük önem taşıyan ve şu ana kadar pek çok dünya yıldızı futbolcunun ödül kazanarak "ayak kalıbını" ölümsüzleştirdiği "Golden Foot"ta 2010 yılı adayları şu şekilde;
David Beckham (İngiltere)
Gianluigi Buffon (İtalya)
Didier Drogba (Fildişi Sahilleri)
Samuel Eto'o (Kamerun)
Steven Gerrard (İngiltere)
Ryan Giggs (Galler)
Carles Puyol (İspanya)
Raúl González Blanco (İspanya)
Clarence Seedorf (Hollanda)
Francesco Totti (İtalya)

http://www.ajansspor.com/futbol/italya/h/20101004/turkiyeden_teklif_aldim.html
 

BrknEs

Dekan
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
6,931
Reaksiyon puanı
166
Puanları
63
bu adamı alabilecek 3 takım var zaten ama yaşlanmadı mı bu ya ?
 
Üst