Türkiye, Yunan askerlerini adalardan çıkmaya zorlayacak

Bu konuyu okuyanlar

Yusufemreaktass

Asistan
Katılım
23 Haziran 2020
Mesajlar
177
Reaksiyon puanı
67
Puanları
28
Yaş
25
Kurtuluş Savaşı ile 1920 Sevr haritasını yok eden Türkiye, 100 yıl aradan sonra Mavi Vatan’ın paylaşım planlarını gösteren Seville haritasını yırtıp attı. AB’nin “resmi haritamız değil” dediği işgal haritasının kullanılmasından vazgeçilmesini bekleyen Türkiye, Yunanistan’ı gayri askeri statüdeki adalardan askerlerini boşaltmaya da zorlayacak.

Kurtuluş Savaşı ile 1920 Sevr haritasını yok eden Türkiye, 100 yıl aradan sonra Mavi Vatan’ın paylaşım planlarını gösteren Seville haritasını çöpe gönderdi. Yunanistan’ın Doğu Akdeniz’de tırmandırdığı gerilim diplomasiyle kısmen dindirildi. Yunan siyaseti ve medyası, tansiyonun düşmesini Yunanistan açısından ‘tezlerinin kabul edildiği bir zafer havasına’ dönüştürse de Türkiye’nin öncelediği diplomasi, şimdiden önemli kazanımları beraberinde getirdi. Bunların başında da Yunanistan’ın Ege ve Doğu Akdeniz’deki maksimalist iddialarının belgesi olan, Mavi Vatan’ı adeta işgal eden ve bu yönüyle Sevr Antlaşması’na benzetilen Seville haritasının ‘yok hükmünde’ olduğunun tescili geliyor.
 

Nietzscheee

Asistan
Katılım
14 Ağustos 2020
Mesajlar
242
Reaksiyon puanı
192
Puanları
43
Yaş
33
2 hafta içinde Lozan'a yapılan atıfla Türkiye Yunan'ın adalarda haksızca durduğunu açıkça belirttiği ve uyardığı 2 Navtex yayınladı. Şu sıra dış politika çok yoğun; Ege, Doğu Akdeniz, Suriye, Libya, Azerbaycan... Her şey üst üste.
 
Üst